interpretare rezultate

05-01-2010
ingeras007
Nu este medic/terapeut
ingeras007
in urma unui test papanicolau mi-a iesit unele anomalii si mi s-a recomandat sa fac o colposcopie.la colposcopie, dl doctor mi-a recomandat sa fac o biopsie.as dorii sa-mi dati un raspuns cat mai curand la rezultatul biopsiei.Diagnostic histopatologic:in masa de hematii si mucus inspirat sunt prezente fragmente de epitelui malpighian cu leziuni de tip LSIL(FAR ASTROMA) si epitelui de tip endometrial dilacerat.As dorii va rog, sa stiu daca trebuie sa iau vreun tratament.multumesc anticipat!
4 comentarii
0
06-01-2010, ora 18:26
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Trebuie sa iei tratament si acest tratament il da medicul ginecolog la care ai facut aceste analize.Sangerezi mult ? Medicul ti-a recomandat cumva rezectie sau electrorezectie si ti-e frica, vrei sa urmezi un tratament medicamentos ? leziunile existente e posibil sa fie legate de infectia cu HPV si e absolut necesar sa faci asa cum iti indica ginecologul pentru a nu avea probleme mai tarziu.Numai bine!
0
06-01-2010, ora 18:42
ingeras007
Nu este medic/terapeut
ingeras007
multumesc pt raspuns.nu singerez.am descoperit totul la un control de rutina.nu am nici o durere.doctorul nu mi-a recomanadat nici un tratament ci doar mi-a zis sa repet testul peste 3 luni si atat.de aceea am devenit suspicioasa ca daca totusi analizele nu au iesit tocmai ok, de ce nu se incepe nici un tratament?trebuie sa astept sa se agraveze ca sa-mi dea tratament?ce ma sfatuiti sa fac?
0
06-01-2010, ora 20:26
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Din cauza aceasta nu ai primit nici un tratament, pentru ca d.p.d.v. clinic totul este bine, la nivel genital nu ai nici o manifestare, nici un simptom. Nici modificarile constatate la biopsie nu sunt atat de grave, de serioase incat sa fie necesara o interventie.Stai cuminte ca sa se vindece locul de unde s-a prelevat pentru biopsie si fa regulat control asa cum a indicat specialistul ginecolog.
0
07-01-2010, ora 10:35
ingeras007
Nu este medic/terapeut
ingeras007
multumesc pt raspuns.asa voi face
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Testul Papanicolau
  • Am făcut testul Papanicolau. Ce înseamnă rezultatul?
  • Testul Babeș Papanicolau ar putea ajuta la depistarea mai multor tipuri de cancere ginecologice
  • Cum se depistează cancerul de col uterin?
  • Rezultat Papanicolau anormal - ce urmează?
  • Ce înseamnă celule endocervicale prezente (explicații)
  •