Mama este foarte suparata pe mine si a intrat in depresie

08-04-2012
janeeme
Nu este medic/terapeut
janeeme
Mama mea este foarte suparata pe mine si a intrat in depresie spuneti-mi ce sa fac, cum sa reusesc sa renunte la gandurile negre?ne avem doar una pe cealalalta, tatal meu este in inchisoare, invat bine insa mi-a spus sa nu o dezamagesc..si de cand i-am spus ca mi-am inceput viata sexualae dezamagita pur si simplu nu stiu ce sa fac a spus ca nu mai are incredere in mine..chiar nu stiu cum sa ii redau speranta si cum sa o fac sa renunte la gandurile astea?multumesc.
3 comentarii
0
08-04-2012, ora 23:22
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Buna seara,
DACA o stii depresiva si..chiar cu n probleme, aveai 2 variante:
1. sa NU-I spui deocamdata sau niciodata..si asta nu e bine..dar, ...era ceva pt. dumneaei, momentan;
2. daca iti doreai asta, DE CE nu ai intrebat-o sau/si prevenit-o?????
...CE te-a determinat sa-i zici ASA?!?.acum??????
intrebare:
- i-ai zis, poate esti SI insarcinata si, IATA..crezand ca va afla- oricum?!?
sincer?
NU stiu cum, sa-i redai speranta, ..increderea in tine...
poate..zic POATE trebuia sa pui intrebarea pe forum- inainte de-a face..
iti doresc sa fii fericita!! si sa-ti fie bine in viata.Doamne ajuta!
0
19-04-2012, ora 17:09
Clariss
Nu este medic/terapeut
Clariss
Buna,

Faptele sunt deja consumate... spune-i mamei tale sa consulte un psiholog. Depresia poate surveni si din cauza tatalui tau care este in inchisoare, greutatile intampinate. Sa intre pe topexperti.ro - platforma de comunicare care ofera consiliere psihologica online si sa solicite ajutorul unui psiholog. Veti avea numai de castigat deoaree mama ta nu isi va trata doar depresia si va reusi sa te inteleaga si pe tine si sa va imbunatati relatia mama-fiica. Multa liniste, reusita si sanatate voua amandoua. Cu drag
0
27-05-2012, ora 10:37
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Buna, Janeeme

Nu este neobisnuit ca un copil, indiferent de varsta pe care o are, sa se simta responsabil de fericirea sau nefericirea unuia dintre parinti, la fel cum este destul de des intalnit comportamentul prin care parintii isi responsabilizeza copiii vizavi de aspecte din viata lor personala. Ceea ce nu inseamna neaparat ca este un parcurs sanatos in relatiile de familie.
Daca mama ta alege sa iti spuna, intr-un anumit context de viata, ca nu mai are incredere in tine, nu inseamna ca in general nu esti demna de incredere. Acorda-ti tu incredere, atunci cand oamenii de la care o astepti nu pot sa ti-o ofere si invata sa o asociezi cu modul in care privesti si gandesti ceea ce ti se intampla, si mai putin cu opiniile si evaluarile din jurul tau. Adreseaza-te unui psiholog, daca esti inca la scoala, vei gasi un psiholog scolar la dispozitia ta. Este un moment bun sa afli ca poti actiona cu adevarat doar asupra ceea ce se afla in tine si prin ceea ce obtii acolo poti influenta si in jurul tau, atata vreme cat este de dorit acest fapt.

Ai grija de tine!

Psih.clinician,
Simina Munteanu
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul