Mancarime insuportabila
Este vorba de o batrana in varsta de 91 ani care are o mancarime suparatoare. La inceput a aparut pe gambe apoi pe brate si pe spate. Pielea este rosie, se descuameaza ca niste solzisori si au aparut mici bubite. Se scarpna pana la sange. Se plange ca este atat de insuportabila ca de aici i se va trage moartea. Noaptea nu poate dormi din cauza acestei mancarimi. A fost dusa la dermatologie, la Tg Jiu si i-au spus ca este o afectiune legata de varsta. I-au dat tot felul de unguente hidratante dar starea nu s-a ameliorat de loc. O cunostinta ne-a recomandat sa-i dam Aerius o capsula pe zi si sa o ungem alternativ seara si dimineata cu doua unguente: advantan milk si o crema cu uree. Acest remediu i-a fost dat tatalui sau si a fost eficient.Va rog recomandati-mi ce trebuie sa fac.
1 comentarii
Buna ziua,
Pruritul la varstnici poate fi de mai multe cauze: uscaciune exagerata a pielii, paraneoplazic, parazitar etc. Faceti niste analize generals, folositi ptr spalare sapun ptr piele uscata si seara clorfeniramin.
Cel mai bine ar fi sa consultati un alt medic dermatolog.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie
Medic primar dermatolog
Pruritul la varstnici poate fi de mai multe cauze: uscaciune exagerata a pielii, paraneoplazic, parazitar etc. Faceti niste analize generals, folositi ptr spalare sapun ptr piele uscata si seara clorfeniramin.
Cel mai bine ar fi sa consultati un alt medic dermatolog.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie
Medic primar dermatolog
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4imi crapa pielea de pe maini si am si o mancarime
- 17mancarime acuta urmata de bubite
- 39Mancarime de piele dupa baie
- 20Se poate sa i se fi extins candida pe tot corpul chiar si la organe?
- 2mincarimi la degetele de la picioare
- 3mancarimi de piele dupa soare
- 0pete rosii pe piele care ma mancanca
- 7Cam 3 saptamani am mancarimi deasupra gleznei... psoriazis?
- 4Nimeni nu stie
- 4Pete rosii pe corp cu tente de mancarime si la atingere cu o coaja lejera
- 3am folosit o crema de fata si maini seara iar dimineata m-am trezit cu urticarie
- 2mancarimi pe tot corpul si rani
- 0Mancarime a pielii
- 2Mancarime putetnica
- 1Prurit și eritem la nivelul fetei
- 1Mâncărime pe piele
- 2Mancarime a pielii
- 1Pete rosii si mâncărimi sub sâni.
- 3Mancarime piele pe fond nervos
- 0Imi cade parul, unghiile se rup si ma mananca pielea
Mai multe informații despre: Mancarimea pielii
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: