Mancarime insuportabila
Este vorba de o batrana in varsta de 91 ani care are o mancarime suparatoare. La inceput a aparut pe gambe apoi pe brate si pe spate. Pielea este rosie, se descuameaza ca niste solzisori si au aparut mici bubite. Se scarpna pana la sange. Se plange ca este atat de insuportabila ca de aici i se va trage moartea. Noaptea nu poate dormi din cauza acestei mancarimi. A fost dusa la dermatologie, la Tg Jiu si i-au spus ca este o afectiune legata de varsta. I-au dat tot felul de unguente hidratante dar starea nu s-a ameliorat de loc. O cunostinta ne-a recomandat sa-i dam Aerius o capsula pe zi si sa o ungem alternativ seara si dimineata cu doua unguente: advantan milk si o crema cu uree. Acest remediu i-a fost dat tatalui sau si a fost eficient.Va rog recomandati-mi ce trebuie sa fac.
1 comentarii
Buna ziua,
Pruritul la varstnici poate fi de mai multe cauze: uscaciune exagerata a pielii, paraneoplazic, parazitar etc. Faceti niste analize generals, folositi ptr spalare sapun ptr piele uscata si seara clorfeniramin.
Cel mai bine ar fi sa consultati un alt medic dermatolog.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie
Medic primar dermatolog
Pruritul la varstnici poate fi de mai multe cauze: uscaciune exagerata a pielii, paraneoplazic, parazitar etc. Faceti niste analize generals, folositi ptr spalare sapun ptr piele uscata si seara clorfeniramin.
Cel mai bine ar fi sa consultati un alt medic dermatolog.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie
Medic primar dermatolog
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4imi crapa pielea de pe maini si am si o mancarime
- 9Cancerigen-ajutor!
- 2Ma mananca rau toata pielea corpului:|
- 6mancarimi de piele
- 2mancarimi ale pielii
- 4dupa mancarimea pielii imi apar bubite
- 44Bubite rosii pe piele cu mancarimi, rog raspuns.
- 5umflarea buzelor si mancarime de piele
- 4basicute grupate circular, cu mancarimi
- 7mancarime si intepaturi in dreapta la mijloc
- 7Eczema atipica vara
- 2probleme cu pielea
- 1Pete pe piele... mancarimi
- 0Mancarimi cand incep sa transpir sau cand tipa cineva la mine
- 1Mancarimi insuportabile
- 1Mancarime laba piciorului
- 2Mancarime a pielii
- 1Mâncărimi pe picioare
- 1De Ce mă mănâncă pielea