Mancarime insuportabila
Este vorba de o batrana in varsta de 91 ani care are o mancarime suparatoare. La inceput a aparut pe gambe apoi pe brate si pe spate. Pielea este rosie, se descuameaza ca niste solzisori si au aparut mici bubite. Se scarpna pana la sange. Se plange ca este atat de insuportabila ca de aici i se va trage moartea. Noaptea nu poate dormi din cauza acestei mancarimi. A fost dusa la dermatologie, la Tg Jiu si i-au spus ca este o afectiune legata de varsta. I-au dat tot felul de unguente hidratante dar starea nu s-a ameliorat de loc. O cunostinta ne-a recomandat sa-i dam Aerius o capsula pe zi si sa o ungem alternativ seara si dimineata cu doua unguente: advantan milk si o crema cu uree. Acest remediu i-a fost dat tatalui sau si a fost eficient.Va rog recomandati-mi ce trebuie sa fac.
1 comentarii
Buna ziua,
Pruritul la varstnici poate fi de mai multe cauze: uscaciune exagerata a pielii, paraneoplazic, parazitar etc. Faceti niste analize generals, folositi ptr spalare sapun ptr piele uscata si seara clorfeniramin.
Cel mai bine ar fi sa consultati un alt medic dermatolog.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie
Medic primar dermatolog
Pruritul la varstnici poate fi de mai multe cauze: uscaciune exagerata a pielii, paraneoplazic, parazitar etc. Faceti niste analize generals, folositi ptr spalare sapun ptr piele uscata si seara clorfeniramin.
Cel mai bine ar fi sa consultati un alt medic dermatolog.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie
Medic primar dermatolog
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2imi apar basici urmate de mancarime
- 6Eczema urata pe laba piciorului
- 7Mancarimi de piele ingrozitoare
- 3bubite mici si rosii care imi dau o senzatie de mancarime foarte mare
- 7Mancarimi dupa baie
- 21bubite rosii si mancarime rog rasp urgent
- 7mancarime si intepaturi in dreapta la mijloc
- 3leziuni cutanate si mancarimi in sarcina
- 9mancarime degete maini, crapare piele maini
- 4pete rosii cu mancarimi
- 6Mancarimi si urticarie in special noaptea. Imi ies bube de 1 cm in diametru noaptea
- 0iritatii ale pielii fara roseata sau mancarimi
- 0il manca capul penisului
- 2Mici pete rosii pe picioare cu mancarimi ocazionale
- 2Mancarimi la coate si genunchi
- 1Mancarime
- 1Mancarime piele
- 1Mancarime puternica in spatele si in lateralul calcaielor
- 1Ajutați-ma...de 3 ani am o urticarie colinergica, niciun medicament nu își face efectul..
Mai multe informații despre: Mancarimea pielii
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: