Mancarimi si urticarie in special noaptea. Imi ies bube de 1 cm in diametru noaptea

12-01-2012
StefanAdrian
Nu este medic/terapeut
StefanAdrian
Buna Seara.

As dori sa-mi spuneti ce diagnostic as putea sa am. Am sa va spun acum simptomele. De vreo 2 saptamani sufar de urticarie cronica cred, nu stiu exact. Ma apuca mancarimi pe sold si pe spate si foarte putin pe picioare si imi ies blande cam de 1 cm in diametru. Tin sa mentionez ca imi ies cam 3 pe noapte dupa care dispar se retrag si la o noapte sau doua imi ies din nou. Sa fie vorba de o urticarie cronica? Am suferit de o viroza respiratorie in Decembrie si trebuie sa va spun ca am luat Coldrex MaxGrip + Sirop de Patlagina si Strepsils. Coldrexul era administrat 2 plicuri in 24 de ore. Ce as putea sa fac? Sunt ingrozit. Ma gandesc sa nu fie ceva mai grav. Acum 10 11 ani am avut urticarie, iar de atunci nu am mai avut blande pe corp sau bubite dulci cum se mai numesc, dar se pare ca mi-au apararut din Decembrie dupa 10 ani. De asemenea m-am stresat foarte mult in acea perioada chiar si acum. Se poate sa apara si pe fond de stres din cate am citit. Daca v-ati mai confruntat si dvs cu problema mea sa-mi spuneti si mie sau daca ati mai auzit de asa ceva. Oare sa ma fi afectat Coldrexul sau sa am toxine multe in organism care trebuiesc eliminate? Pur si simplu numai stiu ce sa mai fac. Astept sfaturile voastre si tratament eficient.

Va Multumesc Anticipat!!!
6 comentarii
0
12-01-2012, ora 19:23
Andidarie
Nu este medic/terapeut
Andidarie
Un punct de vedere.
Din punctul de vedere al medicinii traditionale chineze probleme pe care le descrii sunt rezultatul disfunctiei ficatului.
Incearca inainte de cina sa bei pe stomacul gol o lingurita de ulei de masline, in acest fel golesti vezica biliara.
Bila nu numai ca este un emulgator pentru grasimi dar este si un mijloc de eliminare a unor substante depozitate in ficat, deci daca golesti vezica biliara inainte de a te culca s-ar putea ca problemele tale sa dispara.
0
12-01-2012, ora 23:50
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Stiu ca poate te dezamagesc spunandu-ti sa mergi la dermatolog, dar crede-ma ca trebuie si ca sa intelegi de ce, am sa-ti povestesc patania mea.
Cu vreo 5 ani in urma, am patit asa ca tine, urticarie numai pe spate deasupra soldului drept, ziua la pranz, ma mancau si dupa cateva ore dispareau ca sa reapara a doua zi. Am fost la medic - am facut analize de sange, hemoleucograma a aratat eozinofile marite. Verdict medic - alergie. Cum nu am avut nici o reactie alergica niciodata si stiind ca eozinofilele pot fi marite si de la paraziti, din proprie initiativa ( si pe banii mei) am facut teste care au aratat o infectie cu toxocara canis si apoi mers la medic, cerut trimitere ptr Colentina, tratament si acum este ok.Daca nu ma incapatanam EU sa gasesc cauza putem sa am mari probleme acum.
De aceea te sfatuiesc sa mergi la medic.
0
13-01-2012, ora 16:26
StefanAdrian
Nu este medic/terapeut
StefanAdrian
Da recunosc am avut asa o jena in zona ficatulkui. O mica durere as putea zice. Dar am luat Hepatoprotect forte si acuma e mai bine. Mai am putin. E clar ca de la ficat se trage punct. Asta era banuiam eu dar nu eram sigur.
0
13-01-2012, ora 17:42
Dr. Ana-Maria Apostol
ORL - Otorinolaringologie, Bucuresti
Dr. Ana-Maria Apostol
Buna-ziua, sunt medic specialist ORL, dar am linga mine un medic specialist dermatolog, si am citit impreuna comentariu si am decis cas-a putea sa nu fie o urticarie ci o infectie a pielii cu un parazit pe nume: SARCOPTES SCABIE, adica in termeni populari RIIE. Se pooate dovedi numai prin analize. Dar simptomatologia pe care o descrii este specifica acestei bolii. Deci sfatul meu estte sa consulti un dermatolog. Ti-o recomand cu caldura pe colega mea dermatoloaga: SAKI NAZILA, Medas Profesional, Strada Regina Elisabeta.
0
13-01-2012, ora 20:21
StefanAdrian
Nu este medic/terapeut
StefanAdrian
Raie? Nu stiu daca raia se manifesta prin bube blande... Plus ca am avut si o jena la ficat o durere mica as putea spune. Nu cred ca raia se manifesta asa. Parerea mea din cate am citit pe internet. Cred ca este o afectiune a ficatului o inflamatie cu alte cuvinte + eliminarea de toxine in organism. Nu are cum sa fie raie. Asta e exclus. Avand in vedere ca am fost stresat. Nu inteleg de unde sa fi contractat microbul acesta. Sincer. Chiar nu stiu. Aceasta boala este foarte rara. Nu am pus mana pe broaste raioase sau pe animale. Nu am animale de companie.
0
13-01-2012, ora 22:57
Dr. Ana-Maria Apostol
ORL - Otorinolaringologie, Bucuresti
Dr. Ana-Maria Apostol
Nu am glumit cind am dat acest diagnostic. E un diagnostic dat de un medic dermatolog. Asa se manifesta riia, prin micarime si aparitia de" blinde" in timpul noptii. Ceea ce nu stiu multi este ca aceasta boala este f frecventa in Romania. Nu trebuie sa fii atins broaste riioase, puteati sa fii pus mina pe un "obiect" care fusese atins de cineva infecatat cu acest parazit. Toti oamenii sufera cu ficatul cind iau medicamente sau sunt stresati, dar nu asa se manifesta o patologie a ficatului. Luati-mi sfatul in considerare si duceti-va la un consult dermatologic cind va mai apar acele "blinde"
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce mă mănâncă pielea? (cauzele pruritului)
  • Urticaria - tipuri, cauze posibile și tratament
  • Cauzele urticariei la copil
  • O cercetare recentă dezvăluie structura receptorilor care determină mâncărimile pielii
  • Uleiul de lavandă ar putea fi răspunsul la tratamentul mâncărimii pielii
  •