Nevralgii intercostale, respiratie greoaie si burta umflata

18-03-2012
albertina23
Nu este medic/terapeut
albertina23
Acum 3 ani am fost diagnosticata cu nevralgii intercostale, dupa ce am urmat tratament nu am mai avut probleme, de cateva luni au aparut iar, ma deranjeaza foarte puternic dimineata, cu toate ca nu stau in curent si nu fac efort care sa-mi suprasolicite coloana. de 2 saptamani am probleme cu respiratie, simt ca nu pot sa-mi umplu plamanii suficient si chiar daca respir mai profund tot degeaba.Am mai avut astfel de probleme, dar am presupus ca este de la igrasie. Dupa ce am scapat de igrasie am scapat si de respiratia greoaie. acum nu mai avem igrasie si mediul in care traiesc este acelasi. De asemenea, de 2 luni am burta mai umflata, sunt obeza de gradul I, dar niciodata nu am avut burta atat de umflata si in ultimele luni greutatea mea a fost constanta, mentionez ca merg la sala de 5 ori pe saptamana si mananc destul de sanatos.As vrea sa merg la medic, dar nu stiu ce specialist m-ar putea ajuta sau ce analize ar trebui sa fac. Multumesc
3 comentarii
0
23-03-2012, ora 10:49
musaraf
Identitate neconfirmată
musaraf
Buna ziua. Problema cu burta umflata ar putea fi de la obezitate abdominala (dar spuneti ca nu ati crescut in greutate), de la slabirea muschilor abdominali (depinde ce program de exercitii aveti), sau de la gaze mai multe in intestin (ati schimbat de curand alimentatia?). Daca problema este evidenta, faceti o ecografie abdominala. Respiratia mai dificila poate fi in legatura cu burta umflata (plamanii se umfla mai greu din cauza abdomenului) sau de la durerile intercostale, greu de spus de la distanta. Pentru plamani se pot face teste functionale respiratorii, la pneumologie, si se vede daca problema este de la plamani (ca un fel de inclinatie catre astm), sau de la muschii si nervii intercostali.

Numai bine!!
0
12-05-2012, ora 17:57
Tweety11
Nu este medic/terapeut
Tweety11
Buna ziua ! Si eu am aceeasi problema, greutate in restiratie, un nod in gat si am burta umflata ! Sunt plinuta, dar deodata burta mi s-a umflat si ma doare daca apas pe ea. Ma duc des cu "scaunu" la baie, cateodata simt nevoie dar nu fac nimic ! Ce ma sfatuitit? Multumesc mult !
0
13-05-2012, ora 10:32
musaraf
Identitate neconfirmată
musaraf
Buna ziua. Pentru dvs. ar trebui un consult de gastroenterologie, si mai departe decid ei de ce examinari mai este nevoie (cel mai probabil, examen coproparazitologic, poate sigmoidoscopie). Seamana cu un sindrom de intestin iritabil (o problema usoara), dar oricum un consult ar trebui. Tot un consult de gastro si pentru d-na albertina23, daca simptomele abdominale nu cedeaza.
Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.