Noduli tiroidieni si tireoperoxidaza f mare

18-05-2016
Camelia29
Nu este medic/terapeut
Camelia29
Buna ziua,

Am descoperit recent la o ecografie ca am 2 noduli la tiroida de 12 respectiv 13 mm.
Am facut analize la recomandarea medicului endocrinolog, si toate au iesit normale (cred eu), mai putin anti tireoperoxidaza, care este mult peste limitele normale.
Daca imi puteti spune ce inseamna, ca sa imi stiu la ce sa ma astept, va multumesc.
Sunt foarte ingrijorata si de aceea apelez la d-voastra inainte de a ajunge la medic din nou.
Am copiat mai jos buletinul de analize. Anti tireoperoxidaza este printre ele, dar o pun si aici la inceput ca sa o vedeti.


Ac Anti-Tireoperoxidaza (TPO)
546.74 UI/ml < 5.61
UI/ml


Mai jos buletinul complet de analize:



Biochimie
Test
Rezultat
Interval de referinta

Calciu seric total
9.1 mg/dl 8.4 - 10.2 mg/dl

Calciu ionic
3.97 mg/dl 3.8 - 4.8 mg/dl

Magneziu
2.13 mg/dL 1.6 - 2.6 mg/dl

Potasiu seric
4.48 mmol/L 3.6 - 5.4 mmol/L

Sodiu seric
143.2 mmol/L 132 - 146 mmol/l

Sumar de urina
Densitate urinara 1024 - 1000 - 1035
PH 5 - 5 - 9
Leucocite - Negativ Negativ (<25/µL)
Proteine Negativ Negativ (<10 mg/dl)
Glucoza - Negativ Normal (<50 mg/dl)
Corpi cetonici Negativ Negativ (< 5 mg/dl)
Urobilinogen Normal Normal (< 2 mg/dl)
Bilirubina - Negativ Negativ (<0.5 mg/dl)
Nitriti Negativ Negativ
Aspect Slab tulbure
Culoare Galben inchis
Hemoglobina eritrocitara Negativ Negativ (< 0.03 mg/dl)
Sediment urinar rare Celule epiteliale scuamoase, frecvent Mucus Normal:leuc<5/cp, hematii <3/cp, cristale abs., cilindrii abs, bacterii abs.


Imunologie-Markeri Endocrini
Test
Rezultat
Interval de referinta

TSH
2.12 µUI/mL 0.35 - 4.94
µUI/ml

Free T4
11.34 pmol/L 10.0-23.0 pmol/l

Cortisol seric
421.5 nmol/L Ante-meridian: 101.2 - 535.7 nmol/L
Post-meridian: 79 - 477.8 nmol/L


Imunologie-Autoimunitate
Test
Rezultat
Interval de referinta

Ac Anti-Tireoperoxidaza (TPO)
546.74 UI/ml < 5.61
UI/ml


Imunologie-Markeri Tumorali
Test
Rezultat
Interval de referinta

Calcitonina
2 pg/mL < 5 pg/mL


Microbiologie
Test
Rezultat
Interval de referinta

Urocultura
Flora mixta (peste 3 tipuri de germeni), predomina Streptococcus agalactiae (grup B).
Flora de contaminare vaginala.
Se recomanda repetarea recoltarii cu respectarea conditiilor de prelevare. Bacteriurie <1000 UFC/mL (fara semnificatie clinica)



Va multumesc !
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.