Otita medie serioasa + deviatie de sept + sinuzita

27-01-2023
iordacheisa
Nu este medic/terapeut
iordacheisa
Pt d-lul Flueraru Valentin:

Buna ziua, d-lule doctor! Am nevoie de parerea dvs in urmatoarea situatie: in 2018 am avut o otita urata la urechea stanga, care s-a soldat cu pierderea auzului pentru 2 saptamani. In urma acestei otite, am ramas cu un pocnet in ureche, de fiecare data cand inghit sau cand stau in frig / curent. Aproape ca pot sa provoc acest sunet cand doresc.
Ulterior, in luna octombrie 2022 am avut o otita medie la aceeasi ureche, provocata de o raceala, de care am scapat in cateva zile cu Augumentin, Brufen, Rynixil si Respisun. Atunci mi s-a spus ca am timpanul retractat si ca ar trebui sa fac operatie de deviatie de sept nara stanga ca sa ajut urechea stanga sa se aeriseasca. Nu am apucat sa fac operatia de deviatie de sept caci in urma cu 3 saptamani (ianuarie 2023) am inceput sa am o durere surda la aceeasi ureche afectata. La inceput, am ignorat-o (era atat de slaba durerea incat nici nu am fost sigura ca ma doare). Insa, de vreo saptamana otalgia a inceput sa se intensifice si sa apara si alte simptome, precum: senzatie de plenitudine, ureche infundata (asta mai rar), senzatie de mancarime in interiorul urechii (atunci cand ma intind in pat simt ca si cand s-ar prelinge o picatura de apa pe peretele urechii si ma gadila) si 2 episoade de vertij. Nu am scurgeri din ureche si nu ma dor dintii. Am facut o audiograma si auzul nu este afectat inca. Am fost la o clinica Regina Maria din Bucuresti, s-au uitat cu o camera in ureche si au zis ca am 3 bule de aer, iar in rest am un lichid vascos. In plus, au zis ca am presiune negativa de -161… Diagnosticul a fost de otita medie serioasa si am primit urmatorul tratament: Nasonex pt 30 zile, Paracetamol pt 5 zile si Coryzalia pt 10 zile. Iau tratamentul deja de 3 zile si nu vad nicio ameliorare. De asemenea, medicul mi-a zis ca se observa si o asimetrie faciala si m-a intrebat daca simt vreo presiune la nivelul fetei. Nu simt nicio presiune si daca ma uit in oglinda, nu se vede nimic. Insa, daca fac video pe telefon, se observa gura un pic stramba cand vorbesc.
Am fost apoi la alt medic ORL sa mai cer si alta parere. Tot picaturi de nas mi s-au recomandat si aici. Dar momentan merg pe tratamentul prescris de primul medic (mentionat mai sus).
Ideea este ca de cativa ani, atunci cand ies afara si bate vantul mai rau sau atunci cand stau in camere cu aer conditionat, incepe sa ma doara capul teribil. Este posibil sa fie vreo sinuzita?
As vrea sa fac investigatii suplimentare atat pt ureche, cat si pentru sinusuri. Doctorul de la Regina Maria mi-a recomandat RMN cerebral + ureche nativ cu substanta de contrast (a zis ca asa vom vedea si urechea si sinusurile), in timp ce celalalt doctor mi-a recomandat radiografie mastoida (sa vedem daca exista vreo modificare la oscioare) si CT la sinusuri fara substanta de contrast.
Dvs. ce investigatii imi recomandati sa fac? De asemenea, cum sa fac sa scap de lichidul din ureche? Simt ca nu mai suport senzatiile astea de mancarime si plenitudine.
Voi face si operatii daca este necesar, e musai sa salvez urechea. E important sa mentionez ca aceasta este ureche unica, la cealalta avand o malformatie congenitala. Deci doar cu urechea stanga aud..
Sper sa va opriti asupra acestui comentariu, d-lule doctor si sa ma ajutati cu un sfat.
Va multumesc din suflet!
19 comentarii
0
27-01-2023, ora 18:11
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 NU ati... spcificat Varsta. sexul. inaltimea si cate KG aveti???
2. intreb fiindca una din cauzele otitei seroase este o proasta digestie, un reflux gastro eosfagian in somn... cand acidul gastric urca in somn.. inflameaza faringe, rinofaringe cu trompa lui Eustache.. care duce la acea otita seroasa si deasemenea inflameaza cozile de cornet si infunda nasul
DECI. eu recomand sa cautati cauza... adic.. test helicobacter. consult gastrologie cu endoscopie...
3..degeaba faceti investiagtiile ORL.. si operatiile. daca o sa continuati a faceti reflux in somn... rezultatul nu o sa fie pozitiv dupa operatie
0
28-01-2023, ora 11:24
iordacheisa
Nu este medic/terapeut
iordacheisa
Va multumesc pentru raspunsul rapid!
Am 33 de ani, sex feminin, 150 cm inaltime si 36 kg greutate. De mic copil am fost slaba, m-am si nascut cu o greutate mica. La nastere am avut esofagul ingustat si nu puteam inghiti mancare, la varsta de 1 an intervenindu-se pt largire. S-a rezolvat problema esofagului, insa nu am ramas prietena cu mancarea. Sunt destul de pretentioasa... Sunt mama de 11 luni si se pare ca fiul imi calca pe urme.
E ciudat ca nu am avut probleme niciodata cu otitele, pana in 2018 si acum in 2022 si 2023.. daca aveam reflux gastroesofagian, nu s-ar fi manifestat si pana acum? Exista posibilitatea ca refluxul sa se declanseze dintr-o data, la varsta maturitatii?
Va multumesc mult inca o data! Multa sanatate!
0
28-01-2023, ora 12:23
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Da. Dacă se greșește la cina cu oțet. Lamai. Usturoi
Dacă se consuma fructe. Dulciuri după cina
0
28-01-2023, ora 17:05
iordacheisa
Nu este medic/terapeut
iordacheisa
Multumesc pt lamuriri! Stiu ca ati publicat dvs pe forum si o lista cu alimente ce ar trebui evitate. Unde o pot gasi? M-ati putea ajuta cu un link?
O seara minunata! Multa sanatate!
0
28-01-2023, ora 18:08
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Trimite adresa ta de mail
0
01-02-2023, ora 15:06
iordacheisa
Nu este medic/terapeut
iordacheisa
Buna ziua, d-lul dr. Flueraru! Astazi am fost la un nou consult ORL si uitandu-se cu camera in ureche, mi s-a zis ca nu mai am lichid in spatele timpanului si ca lucrurile arata mai bine. Cu toate acestea, de aseara a inceput sa ma doara rau urechea cand ma intind in pat, sa simt senzatie de plenitudine, ca si cum as avea lichid in ea. Asta se intampla doar cand stau intinsa in pat. Durerea este si mai profunda in momentul in care stau pe urechea opusa..
Ce ar putea fi?? Ce investigatii sa mai fac?
Va multumesc!
0
01-02-2023, ora 15:27
iordacheisa
Nu este medic/terapeut
iordacheisa
Am uitat sa precizez.. mi-a facut timpanograma (tip A, presiune -20) si audiograma si au iesit in limite normale..
0
01-02-2023, ora 16:13
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
consult Gastrologie. consult Endocrine...
nu e normal ca un om matur sa aiba 36 de KG
sunt grave probleme de digestie
0
01-02-2023, ora 16:57
iordacheisa
Nu este medic/terapeut
iordacheisa
Am facut consult endocrinologic in urma cu cativa ani la Institutul Parhon din Bucuresti si mi-au zis ca nu am nicio problema pe partea aceasta…
0
01-02-2023, ora 16:59
iordacheisa
Nu este medic/terapeut
iordacheisa
Si totusi ma doare urechea cand stau in pat.. dupa acest episod de otita seroasa.
Nu ma poate ajuta nimeni cu o idee? Ce ar putea fi?
0
16-02-2023, ora 20:41
iordacheisa
Nu este medic/terapeut
iordacheisa
D-lul dr Flueraru: Revin cu noutati. Un medic ORL mi-a pus diagnosticul de otita medie seroasa cronica cu tendinta spre evolutie fibroadeziva, in timp ce alt medic a zis ca am otita medie atelectatica. Care e diferenta dintre cele 2?
Eu simt lichid in ureche si presiune de o luna si jumatate deja..
Astazi mi s-a pus aerator transtimpanic diabolo. Problema este auzul mi s-a inrautatit dupa montarea tubului. In plus, simt in continuare lichid in spatele timpanului.
Este normal? Au trecut aproximativ 8 ore de la montarea aeratorului..
Doctorul a spus ca nu am avut sangerari in timpul interventiei si ca timpanul deja nu mai este bombat cum era. Dupa parerea lui, operatia a fost un succes. Insa vad ca aud mai prost decat inainte si in continuare am lichid blocat acolo… de ce??
Va multumesc anticipat pentru amabilitate!

P.S. Pe 9 martie voi opera deviatia de sept.
0
17-02-2023, ora 07:11
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. Nu e nici o diferență în acele 2 diagnostice
Otita seroasa.. Face un lichid fluid. În timp acel lichid se transforma în gel. După gelul se transforma în fibrina. Acele fibre trag timpanul spre interior. Fac atelectaza.
Sunt etape care la un moment dat. Nu mai pot fi oprite
2. Când în ureche sau format mai multe pungi de lichid.. Posibil sa fie undeva una care încă nu s-a drenat
0
17-02-2023, ora 08:24
iordacheisa
Nu este medic/terapeut
iordacheisa
Va multumesc pt raspuns si pt amabilitate!
Inainte de montarea tubului aerator, doctorul mi-a aspirat tot lichidul. Apoi a montat tubul. Si mi-a zis ca lichidul care se va forma, se va drena prin tub de acum inainte.
Doar ca eu m-am trezit tot cu urechea medie plina cu lichid, iar conductul extern nu este umed deloc (deci nu s-a scurs nimic prin tub peste noapte, desi am dormit pe partea cu urechea afectata). Este normal? oare nu functioneaza tubul la mine? Sau ar trebui sa mai astept cateva zile pana sa trag o concluzie?
0
17-02-2023, ora 09:13
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
am scris mai sus
consult Gastrologie. consult Endocrine...
nu e normal ca un om matur sa aiba 36 de KG
sunt grave probleme de digestie

asa ca restul la tine oarecum nu are cum sa fie normal.fiindca acel lichid din ureche..este secretat de sistemul limfatic..vine din intestin.
pana nu tratezi digestia
pana nu renunti la Alimentele producatoare de MUCUS.., nu ai cum sa te vindeci
0
19-02-2023, ora 16:49
iordacheisa
Nu este medic/terapeut
iordacheisa
D-lul dr. Flueraru, va multumesc! Am renuntat COMPLET la alimentele producatoare de mucus. Deocamdata, nu vad imbunatatiri, dar au trecut abia 3 zile. E de durata procesul, banuiesc.
Ideea este ca as vrea sa fac un CT sa vad exact cum a fost montat tubul aerator si sa vad cum se prezinta si urechea medie si interna. Ce fel de CT sa fac? CT stanca temporala ar fi ok?
Mi-e teama sa nu fie vreo mastoidita sau ceva mai grav... ce simptome ar fi la mastoidita in general?
As dori sa vad si daca e vreo bacterie in corp.. ce analize sa fac? Hemograma cu formula leucocitara si VSH ar fi de ajuns? Parca asa i-ati recomandat dvs unui user de pe forum..
va multumesc inca o data!
0
19-02-2023, ora 18:24
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
analizele si CT. NU te vindeca
Tii regimul alimentar saptamani
facai tratamentul administrat de medici
si dupa 3 saptamani o sa stii ce ai de facut
pana atunci
consult Gastrologie
consult Endocrinologie
0
19-02-2023, ora 20:36
iordacheisa
Nu este medic/terapeut
iordacheisa
Va multumesc! Va tin la curent cu evolutia, dupa ce tin regimul alimentar strict cateva saptamani.
Intre timp, voi face si CT-ul la ureche, sa stau linistita. Revin pe forum cu rezultatul.
Desigur, voi repeta consultul la Endocrinologie si voi face unul si la Gastro. Multumesc pt sfaturi!
O seara minunata!
0
12-04-2023, ora 16:21
iordacheisa
Nu este medic/terapeut
iordacheisa
D-lul Flueraru: m-am operat de deviatie de sept si hipertrofie cornete inferioare. In timpul operatiei, chirurgul a gasit o formatiune cu aspect albicios in fosa nazala stanga si a trimis-o la examen histopatologic. Intre timp, am primit rezultatul biopsiei, dar nu il inteleg. Medicul chirurg nu mi l-a explicat. Suna cam asa:, , Fragmente tisulare cu aspect de mucoasa scuamoasa in suprafata cu arii de parakeratoza, cu acantoza relativ uniforma, focala minima spongioza incluzand rare limfocite exocitate, in stroma subiacenta cu acini glandulari mucinosi - unii cu metaplazie scuamoasa imatura evidenta si arii de tesut cartilaginos hialin si osos. Concluzie: fragmente din mucoasa scuamoasa cu modificari reactive”.
Ce inseamna acest rezultat?? Poate fi inceput de cancer? M-am speriat foarte rau.. va multumesc inzecit!
0
12-04-2023, ora 17:17
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. Nu prea au ce cauta celule cartilaginoase și osoase în fosa nazala.
Deci este o formațiune dubioasa
Nu pot sa ma pronunț eu ce este acolo..
2. Sa recomandat un RMN.. Sa se vadă de unde a pornit formațiunea??
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durerea de cap din sinuzită (cefaleea sinusală)
  • O nouă tehnică pentru tratarea infecţiilor urechii medii
  • Am sinuzită? - semne și simptome ce susțin diagnosticul
  • Sinuzita a fost asociată cu un risc crescut de boli reumatice
  •