Papule perlate

05-05-2016
boneshiver
Nu este medic/terapeut
boneshiver
Salut! Am 19 ani si de când mă stiu am acele papule perlate pe inelul penisului. Stiu ca sunt inofensive, nu ma deranjează nici pe mine nici pe prietena doar ca am realizat un lucru: Parca ai început sa apară mai multe papule :/ Nu sunt extrem de sigur, poate mi se pare si ma gândeam daca exista posibilitatea măcar sa se extinda?

Si daca tot sunt aici, vedeti voi, de când sunt mic am un obicei (sa zic bun?) sa îmi spăl penisul cu apa si săpun aproape de 2-3 ori pe zi. Motiv pentru care pilea capului este foarte usor de dat la o parte, încât as putea spune ca sufăr de OPUSUL? fimozei. Când il am erect, daca nu tin pielea, ea aluneca usoor sa acopere jumătate de preput (am penisul de 15, poate lungimea e de vina?). Ce sa fac sa tin pielea la locul ei intr.un act sexual? :))
2 comentarii
0
05-05-2016, ora 10:35
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,
Este important sa mentii o igiena intima. Atentie insa, a spala penisul mai des decat este cazul (dimineata si seara) inseamna sa obtii rezultatul opus: exista o flora naturala in jurul penisului, care mentine starea acestuia de sanatate, protejandu-l de bacteriile si microbii nepotriviti. Spalarea in exces indeparteaza aceasta flora sanatoasa si creeaza pericolul dezvoltarii celei nesanatoase. Mai mult decat atat, daca sapunul utilizat este nepotrivit pentru uz intim poate usca pielea penisului facandu-l mai sensibil.
Papulele despre care vorbesti sunt naturale, fac parte din structura interna (de sub piele) si este normal sa para mai multe cu cat penisul creste.
In ceea ce priveste pielea care acopera penisul cred ca faci niste confuzii: preputul ESTE pielea care acopera penisul si este normal ca ea sa acopere in stare flasca capul penisului (total sau partial) si sa se retraga in stare de erectie, descoperind total capul penisului. Este normal ca aceasta piele sa se miste liber peste penis, caci are un rol important: de a-l proteja atunci cand nu este in erectie si de a-l lasa liber atunci cand intervine actul sexual (sau erectia).
Valentin Pescaru
psiholog-psihoterapeut-sexolog
0
05-05-2016, ora 17:10
boneshiver
Nu este medic/terapeut
boneshiver
Intr-adevăr am facut o mica confuzie :)) Dar asa cum spuneti si dumneavoastră, ea reuseste sa "se retraga in stare de erectie, descoperind total capul penisului". Dar in cazul meu, tinde sa acopere in continuare capul penisului

Adica pur si simplu, el fiind erect, daca nu tin pielea sa stea capul penisului descoperit, ajunge in câteva secunde sa acopere Putin peste jumătate din capul penisului.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Penisul normal vs penisul anormal - dimensiuni, caracteristici, limite
  • Lucruri pe care nu le știai despre penisul tău
  • Infecție penis fără contact sexual - cauze și tratament
  • Studiul microbiomului mucoasei genitale masculine
  •