Pot sa iau un singur tratament toată viata?

03-07-2024
Freshbuddy100
Nu este medic/terapeut
Freshbuddy100
Bună seara sufăr de depresie pshiotica și urmez un tratament cu solian 400 mg una dim și una seara si quetapina de 150 mg una dim, una seara, momentan îmi merge bine cu ele numai aud voci și numai am halucinații, întrebarea mea e următoarea, l-as putea lua toată viata sau la un moment dat se obișnuiește corpu cu ele și încep din nou sa aud voci va mulțumesc mult pentru eventuale raspunsuri
1 comentarii
0
08-07-2024, ora 08:31
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Este important să ai un control bun al simptomelor și să te simți bine în viața de zi cu zi.

În ceea ce privește întrebarea ta despre durata tratamentului cu Solian (amisulprida) și quetiapina, aceasta este o preocupare comună pentru multe persoane care urmează tratamente pentru tulburări psihotice sau schizofrenie.

1. Durata tratamentului: În general, tratamentele antipsihotice pot fi necesare pe termen lung, în special pentru persoanele care au avut episoade multiple de psihoză sau schizofrenie. Durata tratamentului este variabilă și depinde de mai mulți factori, inclusiv de istoricul simptomelor, de răspunsul la medicamente și de recomandările medicului tău psihiatru.

2. Toleranța la medicament: Există o preocupare validă legată de posibilitatea ca organismul să devină tolerant la efectele medicamentului. Cu toate acestea, în practica clinică, mulți pacienți folosesc antipsihotice pentru perioade lungi fără a pierde eficacitatea medicamentului. Acest lucru se datorează modului în care aceste medicamente acționează la nivelul receptorilor din creier.

3. Monitorizarea și ajustarea tratamentului: Este crucial să continui să colaborezi strâns cu medicul psihiatru. Medicul tău poate decide să ajusteze doza medicamentului sau să încerce alternative dacă observă că răspunsul la tratament se schimbă. De asemenea, este important să monitorizezi orice efecte secundare și să discuți despre ele cu medicul tău.

4. Planul de tratament individualizat: Planul de tratament ar trebui să fie personalizat și revizuit periodic pentru a asigura cea mai bună gestionare a stării tale. Acest lucru include evaluări regulate, suport psihoterapeutic și, dacă este necesar, ajustări ale medicației.

5. Suport și resurse suplimentare: Pe lângă medicație, suportul psihologic și tehnicile de management al stresului pot juca un rol important în menținerea stării de bine.

În concluzie, este posibil să ai nevoie de tratament pe termen lung, dar acest lucru va fi determinat de evoluția simptomelor și de discuțiile cu medicul tău. Menținerea unei comunicări deschise cu echipa ta medicală este cheia pentru gestionarea eficientă a tratamentului.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: