Un medicament folosit împotriva bolilor mintale grave, sigur și fezabil pentru administrarea simultană în doze de până la 25 mg

©

Autor:

Un medicament folosit împotriva bolilor mintale grave, sigur și fezabil pentru administrarea simultană în doze de până la 25 mg
O nouă cercetare, condusă de cercetătorii britanici, a stabilit că psilocibina, un medicament psihedelic izolat din ciuperca psilocybe, poate fi administrată în siguranță în doze de 10 mg sau 25 mg până la șase participanți simultan. Cercetarea este un prim pas esențial în demonstrarea siguranței și fezabilității psilocibinei pentru utilizare în medii controlate alături de terapia clasică ca tratament potențial pentru o serie de boli mentale, inclusiv depresia rezistentă la tratament (TRD) și sindromul post-traumatic (PTSD).
Opțiunile actuale de tratament pentru TRD și PTSD sunt ineficiente sau parțial eficiente pentru mulți oameni, ceea ce duce la o nevoie semnificativă nesatisfăcută. Cercetările timpurii au indicat un potențial pentru terapia cu psilocibină pentru a trata o serie de boli mintale, însă până în prezent nu au fost întreprinse studii la scara largă pentru aprobarea de reglementare, ceea ce ar face terapia disponibilă.

Studiul este primul de acest gen care investighează în detaliu administrarea simultană a psilocibinei. Au fost recrutați 89 de participanți sănătoși fără utilizare recentă (în decurs de 1 an) de psilocibină. 60 de persoane au fost alese aleatoriu pentru a primi fie o doză de 10 mg, fie 25 mg de psilocibină într-un mediu controlat. În plus, toți participanții au primit sprijin individual de la psihoterapeuți instruiți. Ceilalți 29 de participanți au acționat ca grup de control și au primit un placebo, de asemenea, cu sprijin psihologic.

Participanții au fost monitorizați îndeaproape timp de șase până la opt ore după administrarea de psilocibină și apoi au fost urmăriți timp de 12 săptămâni. În acest timp, au fost evaluați pentru o serie de modificări posibile, inclusiv atenție susținută, memorie și planificare, precum și pentru capacitatea lor de a procesa emoțiile.

„Acest studiu riguros este o primă demonstrație importantă că administrarea simultană a psilocibinei poate fi explorată. Dacă ne gândim la modul în care terapia cu psilocibină (dacă este aprobată) poate fi administrată în viitor, este important să demonstrăm fezabilitatea și siguranța administrării acesteia la mai mult de o persoană în același timp, astfel încât să ne putem gândi la modul în care am scala", a declarat autorul studiului, James Rucker, psihiatru și cercetătorul clinic al Institutului Național pentru Cercetare în Sănătate.

sursa: News Medical
foto: King’s College London

Data actualizare: 06-01-2022 | creare: 06-01-2022 | Vizite: 2011
Bibliografie
Research demonstrates the safety, feasibility of psilocybin administered at doses of 10mg or 25mg, link: https://www.news-medical.net/news/20220104/Research-demonstrates-the-safety-feasibility-of-psilocybin-administered-at-doses-of-10mg-or-25mg.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Auto-medicația cu medicamente psihotrope - efectele negative ale consumului necontrolat
  • Diferențele în durata și intensitatea psihostimulantelor
  • Un antipsihotic folosit în tratamentul schizofreniei ar putea fi util în tratamentul depresiei la adulții care nu au răspuns la tratamentele standard
  •