Povestea mea - vreau sfaturi de la psihologi/medici si cei care au trecut prin asta | Forumul Medical ROmedic

Povestea mea - vreau sfaturi de la psihologi/medici si cei care au trecut prin asta

17-11-2019
FlorinCristian
Nu este medic/terapeut
FlorinCristian
Aveam aproape 17 ani cand am inceput sa ies cu o fata. In fiecare seara ma sarutam cu ea, atingeri in zone intime, toate cele bune. Ea era mai experimentata decat mine, asa ca de fiecare daca cand imi atingea penisul si ma masturba ma gandeam la faptul ca nu trebuie sa ejaculez. Intr-un final senzatia de ejaculare aparea dupa 2-3 minute. A trecut 1-2 saptamani, si intr-un final am ajuns sa fiu chemat la ea. Cand am ajuns am inceput sa ne sarutam, sa ne dezbracam, toate celea. Penisul in erectie, pun prezervativul si cand sa ajung la penetrare, ce sa vezi, moare fix la intrare. Bun, ne mai pupam, mai una alta, am erectie din nou, pune ea mana pe penis, dupa 1 min, ejaculez. In tot acest timp ma gandeam ca nu trebuie sa o dezamagesc. Dupa toate astea, a inceput sa-mi faca sex oral, numai cat incepea aveam erectie, apoi incercam imediat penetrarea, dar tot murea la intrare. Intr-un final am reusit o penetrare, dupa nenumarate penetrari, dar si aia a durat 1 min pentru ca am ejaculat. Dupa toata treaba asta m-am imbracat si am plecat acasa. Eram demoralizat, distrus, a durat mult timp sa-mi revin pentru treaba asta.
A doua zi am citit multe despre treaba asta si am aflat ca sufar de ejaculare precoce(faza cu muritul la intrare am lasat-o pe baza ejacularii precoce). Scria undeva ca masturbarea ar putea si o cauza, asa ca timp de 9 luni de zile nu m-am masturbat. Nici n-am mai incercat nimic cu acea fata ca imi era frica iar de esec.
A trecut timpul si am zis sa incerc din nou, cu altcineva. Am ajuns la fata acasa(cu greu, pentru ca ma gandeam intr-una sa nu ejaculez rapid, sa am erectie, am ajuns sa tremur la un moment dat). Cat timp eram cu ea si eram imbracati si ne pipaiam, aveam erectie, uternica chiar, dar cand am ajuns sa ne dezbracam, ce sa vezi, m-a parasit prietenul, m-a lasat de tot. Aici am aflat ca de fapt am probleme si cu erectia. Mai aveam usoare erectii, dar nu le puteam mentine. Dupa treaba asta eram mai distrus ca prima data, ma simteam ca ultimul om de pe planeta.
Dupa treaba asta, am inceput din nou sa ma masturbez pentru a exersa intarzierea ejacularii. Adica nici macar nu o mai fac de placere, o fac doar pentru a vedea cat de mult pot intarzia ejacularea. In timpul masturbarii n-am deloc probleme cu erectia.
Dupa aceste doua intamplari nefericite cand vad ceva mai erotic, imi trece prin gand de fiecare data faptul ca nu pot mentine erectia si ca ejaculez rapid. Imi este frica sa ma vad cu o fata, pentru ca ma gandesc la momentul in care vom ajunge in pat si o voi dezamagi. A trecut un an de la prima intamplare si 5 luni de la ultima, iar eu tot nu mi-am revenit.
Stiu ca ar trebui sa consult un urolog sau un sexolog, ceea ce voi face cat de curand. Dar va rog ajutati-ma cu niste sfaturi, care ma pot ajuta sa nu ma mai gandesc la problemele mele. Cand vad ceva erotic, sa fie o placere pentru mine, nu un chin pentru ca imi aduce aminte de ceva urat.
3 comentarii
0
17-11-2019, ora 21:08
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna seara

Banuiam ca aceasta este problema. Este foarte probabil ca este o cauza psiho-emotionala. Si care isi are origine, cel mai probabil, in combinatia dintre pornografie-masturbare-emotie crescuta.

Poti incerca sa mergi intai la un medic cu specializarea in urologie sau sexologie. Dupa evaluare, daca nu se gaseste nimic organic ar fi recomandat sa mergi la un psiholog/psihoterapeut cu specializare in sexologie.
Sexologia are doua ramuri: medicina si psihologie. Medicina trateaza partea organica in timp ce psihologia partea psiho-emotionala. Sunt abordari diferite, din scoli diferite. Si psihologul-sexolog cunoaste partea medicala dar nu poate interveni acolo.
0
18-11-2019, ora 09:55
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Așa cum ți-a precizat și colegul meu mergi la urolog pentru a verifica dacă nu-i o problemă medicală, apoi la un psihoterapeut cu competențe pe psihosexologie. Posibil să fie o anxietate de performanță și atunci un psihoterapeut te va ajuta să o depășești.
0
16-01-2020, ora 14:17
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Nu stiu daca ai ajuns sau nu la psihosexolog Florin dar iti recomand sa o faci. Povestea ta descrie destul de bine si alte povesti cu care ma intalnesc in cabinet. Primul obstacol il reprezinta momentul in care persoana considera ca ‘intrand cat mai repede dupa obtinerea erectiei’ isi amelioreaza timpul pana la ejaculare. E adesea ‘o reteta’ pentru a declansa o problema ce tine de erectie, cum a fost si in cazul tau.

In plus e adevarat ca masturbarea poate sa favorizeze ejacularea precoce dar nu e suficienta simpla renuntare la masturbare fara a fi insotita de o restructurare a perceptiilor tale, a gandurilor legate de interactiunea sexuala. Asa ca daca nu ai ajuns la psihosexolog pana acum iti recomand sa o faci.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu - Psihosexolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: