Prima data cand vreau sa iau anticonceptionale

04-09-2013
acumaici
Nu este medic/terapeut
acumaici
Buna. Am 20 de ani si imi doresc sa folosesc anticonceptionale ca noua metoda contraceptiva pentru mine. Nu am nicio boala si nici nu fumez. As dori sa aflu ce tip de anticonceptionale as putea sa iau si care este modul lor de administrare corect.
4 comentarii
0
05-09-2013, ora 12:16
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
20 de ani, fara patologie cunoscuta si nefumatoare, asta inseamna ca, probabi, nu aveti contraindicatii la anticonceptionale. Dar asta e altceva decat a spune ca sunt indicate, cel putin din perspectiva raportului beneficiu/risc.

Ca eficienta, pilulele sunt mijloace aontraceptive eficiente. Depasite numai de sterilet si de ligatura trompelor/vasectomie, egale cu prezervativul, usor mai eficiente decat metodele naturale, considerabil mai eficiente decat spermicidele.

Pe de alta parte au multe reactii adverse. De la unele mai banale precum ingrasarea si scaderea libidoului pana la altele mult mai serioase, precum cresterea incidentei si gravitatii infectiilor genitale, dismetabolismele, cancerul de san, de col, de colon si de ficat, accidentele tromboembolice, sterilitatea. Dupa cum puteti vedea chiar pe acest forum, o buna parte dintre intrebari se pot rezuma la "reactii adverse ale anticonceptionalelor".

Daca, dupa ce ajungeti la concluzia ca sunteti suficient informata, doriti, totusi, sa luati anticonceptionale, se mai pune numai problema alegerii unui preparat anume. Aici, e bine sa il consultati pe doctorul dv. Nu e bine sa le luati "dupa ureche": imprejurarea ca o anumita combinatie hormonala e bine tolerata de o prietena nu inseamna ca acelasi va fi si cazul dv.
0
05-09-2013, ora 17:25
acumaici
Nu este medic/terapeut
acumaici
Multumesc pentru raspuns si pentru sfaturi. Voi tine cont si voi incerca sa-mi fac destul curaj incat sa ajung pentru prima data la un medic ginecolog.
0
05-09-2013, ora 22:43
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ acumaici

Cercetati acest topic cu informatii stiintifice despre anticonceptionale.

http://forum.romedic.ro/prod/Pilulele_anticonceptionale_provoaca_avort_timpuriu?_Sunt_nocive?_063792.html
0
06-09-2013, ora 14:33
byby 19
Nu este medic/terapeut
byby 19
buna. as dori sa ma ajutati si pe mn cu un raspuns. am inceput sa iau anticonceptionale diane 35 la recomandarea medicului pentru k am ovare polichistice si menstruatie nu mai imi venise de 5 luni asa k am inceput anticonceptionalele in afara menstruatiei. este adevarat k protectia se intealaza incepand cu a 8 pastiluta ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Contraceptivele hormonale cresc riscul de suicid?
  • Greșeli în utilizarea pilulelor anticoncepționale
  •