anticonceptionale

21-01-2008
simson
Nu este medic/terapeut
simson
aminteles ca consultatia pt a lua anticonceptionale consta in raspunderea le cateva intrebari
eu as dori sa iau anticonceptionale dar fara sa merg la medic
ce mi-ati recomanda
va multumesc
41 comentarii 12 Înainte ›
0
21-01-2008, ora 00:00
tzs
Nu este medic/terapeut
tzs
este ca si cum ai vrea sa scapi de o carie si nu ai vrea sa te duci la stomatolog.

sunt niste intrebari si niste analize.. asa ca mergi la medic!
0
19-02-2009, ora 11:57
yahel
Nu este medic/terapeut
yahel
am si eu o nelamurire...de cateva luni folosesc yasmine.aseara trebuia sa iau pastila insa am adormit fara sa vreau si am luat-o azi, la ora 11.isi mai face efectul..?
0
19-02-2009, ora 12:00
yahel
Nu este medic/terapeut
yahel
si inca ceva! trebuia sa o iau la ora 20.30...
0
07-04-2009, ora 17:29
iooana
Nu este medic/terapeut
iooana
te ingrasi de la anticonceptionale?ast un raspuns
0
07-04-2009, ora 19:05
vanilla
Nu este medic/terapeut
vanilla
nu! nu te ingrasi de la ele. ele in cel mai rau caz iti fac pofta de mancare. dar mi se pare destul de normal sa te poti stapani sa nu mananci in exces.
uite, eu iau de 3 luni si nu m-am ingrasat deloc.in schimb mi-au crescut sanii:D:D:D::DD:D
0
25-04-2009, ora 17:36
alexapic
Nu este medic/terapeut
alexapic
hei am si eu o problema.
luna asta nu am mai facut pauza de 7 zile... mi-a spus medicul ca in aceasta perioada nu iti mai apare menstruatia.(asta era si ideea) faza e ca am uitat sa iau un comprimat.am luat a 2a zi altu in continuare.e posibil sa raman insarcinata ? plus ca nu imi dau seama acum cand o sa fac pauza de 7 zile. o sa imi vina menstruatia in perioada aia ? asa devreme ? sau dupa chiar daca incepi alta folie.. help :(
0
17-07-2009, ora 19:50
sevda
Nu este medic/terapeut
sevda
Buna!!! am si eu o intrebare. este o problema daca dupa perioada de pauza de 7 zile, am inceput administrarea comprimatelor in a 9 zi si nu in a 8 a zi, cum trebuia? mai au efect pastilele?
0
20-07-2009, ora 20:30
madalina_elena1986
Nu este medic/terapeut
madalina_elena1986
Anticonceptionalele se iau incepand cu prima zi a menstruatiei. Dupa se iau luat cele 21 de pastile, se face 7 zile pauza, timp in care o sa vina menstruatia, deci in prima luna cand ati inceput manstruatia va aparea cu cateva zile mai devreme, iar dupa cele 7 zile se incepe un nou blister indiferent daca menstruatia s-a terminat sau nu. daca ati uitat sa luati o pastiluta din blister, trebuie sa stiti ca ultima pe care ati luat-o isi mai pastreaza efectul aproximativ 12 ore fata de ora la care trebuia luata urmatoarea, dar indicat este sa luati pastiluta uitata imediat ce va amintiti de ea, chiar daca asta inseamna sa luati 2 pastilute deodata. Sanatate!!!
0
20-07-2009, ora 22:24
sevda
Nu este medic/terapeut
sevda
multumesc pentru raspuns..dar tot nu sunt foarte lamurita, pentru ca dupa perioada de pauza (7 zile) trebuia sa incep un nou blister practic in a 8-a zi, dar eu l-am inceput in a 9 a zi si am luat normal pastilele, urmand probabil sa mi se decaleze cu o zi menstruatia. Dar intrebarea mea este daca au efect pastilele in aceasta perioada? Si nu stiu daca am procedat bine..poate ca trebuia sa iau de la inceput 2 pastilute. toate cele bune!
0
24-07-2009, ora 11:51
madalina_elena1986
Nu este medic/terapeut
madalina_elena1986
Pai cred ca nu e nici o pb, dar totusi cred ca trebuia sa luati in a noua zi si pastilutza pe care ati uitat-o in a opta zi.
0
30-07-2009, ora 22:27
Nicoleta_86
Nu este medic/terapeut
Nicoleta_86
Buna, as avea o intrebare... am fost diagnosticata acum 2 ani cu sindromul androgenital nonclasic, in concecinta iau zilnic dexametazona... acum am fost la medic, si deoarece vroiam sa iau si anticonceptionale ca sa ma protejez, mi s-a prescris YAZ... am inceput sa le iau din prima zi de ciclu...acum sunt in a 6-a zi si tot nu mi s-a incheiat sangerarea( ma rog, n-o pot numi sangerare, ca e de culoare inchisa, asa ca si la sfarsitul ciclului)...ideea e ca, inainte sa iau dexametazona am mai incercat cu anticonceptionale pentru ca nu se stia ce am... iar ciclul m-a tinut 30 de zile si nu mi s-a oprit decat cand am oprit anti... MI-e foarte frica ca istoria se repeta...am sa mai astept cateva zile... :( ce-mi sugerati?
0
08-09-2009, ora 10:50
sybille
Nu este medic/terapeut
sybille
Buna, am si eu o problema si chiar nu stiu ce sa cred.Eu iau anticonceptionale de ceva vreme iar luna trecuta mi-a venit menstruatia dar putin iar acum ar fi trebuit sa imi vina pe duminica si nu am nici un semn, se poate sa fi ramas insarcinata desi nu am uitat sa iau nici una?ce credeti?
0
21-10-2009, ora 00:04
mercredy
Nu este medic/terapeut
mercredy
Buna, am si eu o nelamurire...iau anticonceptionale de 3 ani cu o pauza de 3 luni(asta s-a intamplat acum 7 luni in urma)si acum 2 saptamani in urma am uitat sa iau cele 2 zile pastlele iar in cea de-a doua zi(seara)am avut contact sexual, bineinteles neprotejat.Se poate, oare, din intamplare sa fiu insarcinata??:D
0
11-02-2010, ora 16:44
ankank
Nu este medic/terapeut
ankank
buna ziua...de 3 luni aproape iau anticonceptionale yasmin datorita faptului ca nu mai am incredere in prezervativ. pe 18 oct in timpul unui act sexual acesta s, a spart si am luat postinor, apoi dupa o saptamana iar s.a intamplat sa se sparga si am luat iar postinor la recomandarea medicului ginecolog. Dupa 3 sapt am facut un test de sarcina care a iesit neg si m.am apucat de luat anticonceptionale avand greturi si dureri de cap la inceput, acu nu mai am...doar un pic greata uneori. totusi din octombrie nu mai scap de gandul ca as putea fi insarcinata...am facut acum 2 sapt alt test de sarcina dar am inteles k anticoncep afecteaza rezultatul...cand trebuie sa fac unul in care raspunsul sa fie relevant? acum 3 sapt am facut un ecograf pelvin la care d.na doctor a zis k uterul are in dimensiuni normale, daca eram insarcina uterul trebuia sa fie marit nu? cel mai tare ma sperie faptul k park imi creste burta...sunt disperata
0
22-03-2010, ora 17:17
Bella_S
Nu este medic/terapeut
Bella_S
Buna ziua, am si io o intrebare legata de anticonceptionale. Am fost la un endocrinolog sami prescrie niste anticonceptionale pt a scapa de cosuri, ma trimis sami fac mai multe analize si mia prescris diane 35. Intrebarea mea este urmatoarea: daca am inceput anticonceptionalele inainte de ciclu ce este de facut? ar trebui sa le intrerup sau sa le continui. leam luat decat 2 zile pt ca mam trezit dimineata un piik patata si am crezut ca in prima zi oricum curge mai putin, iar a doua zi nu mai aveam niik. astept un raspuns urgent. merci ps:daca am inceput mai devreme pot avea reactii adverse?e pt prima oara cand iau asa ceva
0
24-03-2010, ora 23:35
Beyoncé
Nu este medic/terapeut
Beyoncé
Bella_S. Daca ai inceput sa iei anticonceptionale inainte de ciclu trebuie sa te protejezi suplimentar 7 zile din momentul in care ai inceput sa le iei. Abia dupa 7 zile acestea isi fac efectul.
Nu trebuie sa incetezi administrarea acestora. De regula in primele zile ale administrarii pot sa apara diferite efecte adverse: pot fi scurgeri maronii, greata, ameteli etc.
Esti protejata doar daca incepi sa iei anticonceptionalele din prima zi a mentruatiei. Te poti adresa medicului, pentru a fi mai sigura.
Sper ca ti-am fost de folos.
0
29-03-2010, ora 15:34
Bella_S
Nu este medic/terapeut
Bella_S
Nu mai stiu ce sa fac, sunt asa stresata. Deci am fost la medic, mia facut toate analizele necesare, mia prescris anticonceptionale diane 35, mia dat o crema de fatza skinoren pe care o folosesc deja de 2 luni si sunt in a 10a zi de folosire a anticonceptionalelor si degeaba.dimpotriva mam umplut si mai tare de cosuri sunt ingrozitoareee, acum sunt si puroiate, miau aparut si pe gat...spunetimi si mie cele care ati mai folosit pastile dastea pt cosuri e ceva normal sau e o problema la mine? Astept mai multe raspunsuri merci
0
29-03-2010, ora 20:38
ssimona_c
Nu este medic/terapeut
ssimona_c
Buna seara! O prietena mi-a recomandat site-ul dvoastra, si as dori sa ma ajutati si pe mine daca este posibil. Am 19 ani si mi-am inceput viata sexuala acum o luna... Principala mea problema este ca acuz dureri extrem de mari atunci cand folosim prezervativul, de aceea as dori sa incep un tratament cu anticonceptionale. Un alt motiv ar fi ca acestea mi se par mai practice. Intrebarea mea este: ce tip (denumire) de pastile ar trebui sa iau, avand in vedere ca am 1.67, 51 kg, analizele la sange facute acum 2 luni indicau ca nu am nicio problema de sanatate inafara unei usoare anemii (doctorul a spus ca nu este nimic grav, probabil nu ma hranesc prea bine in ultimul timp avand in vedere ca sunt foarte stresata cu Bac-ul si cu scoala in general). Deasemenea fumez de 2 ani, cam 10 tigari pe zi. Banuiesc ca raspunsul dvoastra va fi sa consult un medic specialist, dar din motive subiective prefer sa nu fac acest lucru (fobie de medicul ginecolog, etc)... M-am informat destul de mult in legatura cu acest subiect si multe persoane mi-au recomandat anticonceptionalele Yasmin (daca am scris corect)... Imi este foarte teama, inafara faptului ca mi-as pune in pericol sanatatea daca nu as lua tipul de anticonceptionale potrivit mie, si de kilogramele in plus de care foarte multe fete se vaita in ultimul timp, dupa urmarea unui tratament necorespunzator. Va multumesc anticipat si va doresc mult succes in continuare! S.
0
02-04-2010, ora 17:40
AntoniaMaisi
Nu este medic/terapeut
AntoniaMaisi
Am inceput sa iau pt prima data anticonceptionale acum aprox o saptamana, dar in a 6 a zi de menstruatie. am sunat sa intreb un doctor ginecolog dupa cat timp sunt protejata si mi-a spus ca luna aceasta sa folosesc si alte metode(prezervativul).Aici am citit ca dupa 7 zile de folosire sunt protejata...Deci? tin sa mentionez ca iau logest.Imi poate raspunde cine stie exact va rog? multumesc:)
0
19-07-2010, ora 02:58
ddd.dana
Nu este medic/terapeut
ddd.dana
buna, as avea o intrebare legata de pauza cu anticonceptionalele logest, iau logest de 5 luni aproximativ si as dori sa fac o pauza de o luna sau doua depinde cat credeti ca e ok...si nu stiu ce sa fac deoarece am inceput folia din luna 5 si am luat doua pastile as putea sa nu mai iau si sa fac o pauza macar de o luna?ce parere aveti ca e prima data de cand iau anticonceptionale si nu ma prea pricep la astea:( va rog mult de tot sa imi raspundeti.va multumesc mult!
0
06-12-2010, ora 12:06
Daniela Neagu
Nu este medic/terapeut
Daniela Neagu
Buna ziua!
Folosesc pentru prima data novynette. In loc sa i-au primul comprimat in prima zi de mesntruatie am luat dupa o saptamana. acum sunt la a sasea pastila.
Intrebarea mea pentru dumneavoastra este :
Am procedat corect ?
Am inceput in a saptea zi sa i-au pastilele. Pana acuma si-au facut efectul ?
Sau sa ma astept la o sarcina nedorita.
Va multumesc anticipat pentru toate raspunsurile pe care le voi primi.
0
27-12-2010, ora 17:44
cristinutzaR
Nu este medic/terapeut
cristinutzaR
Buna.as avea si eu o intrebare.folosesc anticonceptionalele Yasmin, si as dori sa aflu daca li se diminueaza efectu atunci cand fumezi.nu fumez, decat ocazional, sa zicem de vreo 3, 4 ori pe an.dar as vrea sa stiu totusi.
Va multumesc
0
25-01-2011, ora 19:47
andreeabfkt
Nu este medic/terapeut
andreeabfkt
buna ziua, o intrebare am si eu.. am fost astazi la planning familial pentru a'mi recomanda doamna anticonceptionale si mi-a dat artizia, mi-a spus ca sunt noi aparute pe piata si au cantitate mica de hormoni. Sunt bune, ce parere aveti despre ele, pe internet nu am prea gasit multe pareri referitoare la aceste pilule. Astept pareri, va rog! multumesc..
0
17-05-2011, ora 22:18
LFCOR
Nu este medic/terapeut
LFCOR
Buna,
am intrerupt yasmin anul trecut pt ca mi a aparut un nodul sub brat, dupa intrerupere a disparut. acum vreau sa iau ac pt a modifica data la care sa inceapa menstruatia, intrebarea mea este pot sa le reiau fara analize si pot ca dupa pastiluta 15 sa intrerup ? dupa aia o sa vina menstruatia normal?
Astept raspuns, merci.
0
21-06-2011, ora 13:21
Elisabeta90
Nu este medic/terapeut
Elisabeta90
buna! am nevoie de ajutor, iau anticonceptionale artizia de 3 luni de zile, in ultima saptamana exact prima zi am intarziat de luat pastila cu 4 ore, dupa care le'am luat la ora fixa cum trebuiau. dupa ultima pastila din folie am avut contact sexual, este vreo posibilitate sa fi ramas insarcinata ???? :( sunt f stresata :( imi poate raspunde cineva????
0
21-06-2011, ora 15:56
Beyoncé
Nu este medic/terapeut
Beyoncé
@Elisabeta90: Nu trebuie sa-ti faci probleme. Ar trebui sa te ingrijorezi in cazul in care uiti sa-ti iei pastila timp de 8-9 ore sau si mai rau 12 ore.
Numai bine!
0
21-06-2011, ora 17:23
Elisabeta90
Nu este medic/terapeut
Elisabeta90
multumesc din suflet :D acum m'am mai linistit
0
18-08-2011, ora 19:28
missy1234
Nu este medic/terapeut
missy1234
Buna ziua. As avea si eu o nedumerire daca se poate.
Iau anticonceptionale Diane 35 la recomandarea medicului pt niste chisturi.Am mai luat si acum 3 luni cam 1 luna jumate dar le-am oprit.Acum am inceput sa iau iar doar ca am inceput cu a3a zi de la inceperea ciclului, diseara voi lua a6a pilula.Intrebarea mea este sunt protejata de sarcina?Deoarece am facut-o cu prietenul meu cu toate ca nu a ejaculat in mine.Ce sanse sunt sa fiu insarcinata?Va rog raspuuuns :(
0
17-10-2011, ora 21:50
georgiana_lu
Nu este medic/terapeut
georgiana_lu
Am si eu o intrebare. Cum se administreaza corect anticonceptionalele ? La farmacie mi sau recomandat anticonceptionale si mi sa zis sa le administrez dupa 5 zile de la data contactului sexual
0
18-10-2011, ora 19:11
Beyoncé
Nu este medic/terapeut
Beyoncé
Probabil ai inteles tu gresit. Ai doua variante: ori incepi sa iei anticonceptionalele din prima zi de menstruatie si in cazul acesta esti protejata inca din prima zi - deci poti face sex fara sa te protejezi suplimentar, ori incepi sa le iei in oricare alta zi doresti tu (daca e prima oara cand iei anticonceptionale) si in cazul acesta vei fi protejata dupa primele 7 zile de administrare - deci trebuie sa te protejezi suplimentar in aceste 7 zile, pana isi vor face efectul anticonceptionalele. Sper ca am fost destul de explicita.
Numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns
41 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Modul de administrare al contraceptivelor orale combinate
  • Ce e de facut daca sunt omise pilule anticonceptionale
  • Tipuri de contraceptive combinate disponibile in Romania
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • O metodă contraceptivă pentru bărbați având la bază un hidrogel
  • Contraceptivul on-off pentru bărbați
  •