Invega (PALIPERIDONUM) nu se mai compenseaza?

05-12-2022
riadna
Nu este medic/terapeut
riadna
La reteta din luna dec. a trebuit sa cumpar Invega (PALIPERIDONUM) pt ca farmacista mi-a spus ca nu se mai compenseaza acest medicament si ca se va retrage de pe piata.
Fica mea bonlava de schizofrenie paranoida ia acest medicament de aproape 3 ani de zile si s-a simtit destul de bine. Mentionez ca la alt medicament nu a reactionat deloc. Ma intreb ce va face ea si noi intreaga famile dupa ce termina ultimele pastile (4 ianuarie 2023) !
29 comentarii
1
05-12-2022, ora 14:22
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Imi pare rau pt situatie! Vorbiti cu psihiatrul fiicei, sa va schimbe tratamemtul. Sigur stie de aceasta retragere de pe piata a medicamentului.
1
05-12-2022, ora 14:54
usb
Nu este medic/terapeut
usb
Exista Paliperidonum sub denumirea de Parnido. Parnido e medicament generic. E la fel ca Invega. Solicitati farmaciei sa va aduca Parnido in locul Invega.
1
05-12-2022, ora 16:08
usb
Nu este medic/terapeut
usb
Parnido e gratuit pe reteta la fel ca Invega. Nu trebuie sa dati bani pe el daca aveti reteta.
1
06-12-2022, ora 19:04
usb
Nu este medic/terapeut
usb
Nici macar un multumesc pt informatii doamna!? Nu se merita sa-mi mai pierd timpul pe aici !
1
07-12-2022, ora 19:37
riadna
Nu este medic/terapeut
riadna
Va multumesc cu intirziere dar si Parnido se pare ca se va retrage de pe piata
1
07-12-2022, ora 21:58
usb
Nu este medic/terapeut
usb
@riadna
Nu se retrage Parnido. Povestea e similara cu quetiapina cu eliberare prelungita. Cand a expirat patentul Seroquel si a aparut Quetiapina Teva sau Quetiapina Sandoz a fost retras medicamentul original nu si genericele. Nu au cum sa scoata amandoua medicamentele (originalul+genericul). Nu traim in Africa suntem tara din UE.
1
11-12-2022, ora 07:15
riadna
Nu este medic/terapeut
riadna
Sa speram ca asa va fi ! Nu stiti pe care lista este Parnido ? Ca nu-l gasesc pe nicaieri.
0
12-12-2022, ora 19:00
ZacuscaVesela
Nu este medic/terapeut
ZacuscaVesela
Deci chiar e adevărat? Oare se va retrage și Xeplionul? :(
De Neurotop am auzit deja ca se găsește foarte greu.
Vai de mine, apoi noi chiar nu putem fără aceste medicamente! Sper sa se găsească o soluție, până la urmă, si să nu fim nevoiți sa renunțăm la tratament.
Doamna psiholog, e ușor de vorbit, dar în cazul nostru nu se schimba medicamentele asa ușor, mai ales când ești obișnuit cu anumite substanțe psihotrope. Înlocuirea se face destul de greu și nu merg la toți înlocuirile! Sper sa fie ok! :(((
1
12-12-2022, ora 20:05
usb
Nu este medic/terapeut
usb
@riadna

Nu stiu mai multe, dar sunt sigur ca Parnido nu se va scoate.

@Zacuscavesela

Stai linistita ca nu se scoate Xeplionul. Ultima data cand ai luat de la farmacie ti-a zis cineva de acolo ceva ca s-ar scoate? La cate luni trebuie sa faci injectia 1, 2 sau 3 luni? Intreaba luna asta la farmacia ta daca Xeplion e pe lista de scoatere.
0
13-12-2022, ora 09:54
ZacuscaVesela
Nu este medic/terapeut
ZacuscaVesela
Nu, nu mi-a zis de Xeplion. Dar de Neurotop mi-a spus ca se găsește greu.
1
13-12-2022, ora 17:50
usb
Nu este medic/terapeut
usb
@Zacuscavesela

Faptul ca te constipi e posibil sa fie nu numai de la Xeplion ci si de la carbamazepina. E crunta carbamazepina, e un fel de leponex. Eu nu am luat niciodata carbamazepina insa am auzit ca se da si la tulburari neurologice.

Sunt de acord cu tine despre ceea ce i-ai zis doamnei psiholog. Schimbarea tratamentului nu-i o joaca. De fapt e o loterie. Dar asta poate sa o inteleaga numai un psihiatru nicidecum un psiholog. Ce sa-mi faca mie un psiholog daca am schizo. A, da, poate sa ma jumuleasca de bani cand ma duc la comisia de handicap ca, de ce nu, trebuie sa traiasca si ei, nu? Psihoterapia in schizo e apa de ploaie fara antipsihotic. Multa sanatate iti doresc Zacusca si sa faci cumva sa fii calma si sa accepti situatia cu statul cu parintii.
2
15-12-2022, ora 20:29
anonim186
Nu este medic/terapeut
anonim186
Nu stiu de ce e criza de medicamente.

Un medic mi-a zis ca ar fi deoarece le-ar fi plafonat pretul. Si nimeni nu vrea sa vanda la pretul plafonat. Un fenomen similar cu ce se intampla cu lemnele si plafonarea pretului la lemn.

Traisca pnlsd si politicile lor.
1
15-01-2023, ora 10:21
riadna
Nu este medic/terapeut
riadna
Cumplit ! Nici Parnido nu se gaseste.Am batut toate farmaciile din oras (lanturile de farmacii) Si nimic ! Cica nici la depozitul central nu sunt ! Ce ma fac ? Mai am Invega pt 7 zile !
1
15-01-2023, ora 12:14
usb
Nu este medic/terapeut
usb
@riadna

Nu-mi explic de ce nu gasiti nici in depozit. Astia chiar vor sa ne bage pe toti in spital. Daca nici medicamentele de baza nu le mai gasim noi ce putem face? Ma ingrijoreaza si pe mine postarea dvs, eu pe ianuarie am luat reteta, urmeaza sa vad pe februarie ce va fi. Deja ma astept la surprize.. Mergeti intr-un oras mare doamna si incercati, trebuie sa luptati pt fiica dvs. Eventual il cumparati pana se normalizeaza situatia. Of, Doamne!
0
15-01-2023, ora 15:14
ZacuscaVesela
Nu este medic/terapeut
ZacuscaVesela
Nu se mai găsește nicăieri Invega/Parnido în România. S-au scos definitiv de la 1 ianuarie. Rugați medicul sa o treacă pe fiica dvs. pe Xeplion injecție cu paliperidona. Injecția de Xeplion se face o data pe lună și conține aceeași substanța, Paliperidona. Astfel, fiica dvs. nu va mai trebui sa-si amintească zilnic ca trebuie sa ia pastilele. O înțepătura și nu mai are treaba o lună. Nu va fie frica de injecții, sunt mai bune și mai practice decât pastilele.
1
15-01-2023, ora 15:49
usb
Nu este medic/terapeut
usb
Nu pot sa cred asa ceva!!!!!!!!!
1
15-01-2023, ora 16:08
usb
Nu este medic/terapeut
usb
Sa faca mortii masii injectii, eu nu fac. Trec pe alt medicament. sa-i ia dracu pe cei care au decis asa ceva si sa se chinuie si ei cu copiii lor asa cum se chinuie un bolnav de schizofrenie zeci de ani
1
15-01-2023, ora 17:40
usb
Nu este medic/terapeut
usb
Zacusca tu de unde stii ca nu se mai gaseste Parnido??? De Invega stiu si eu. Ori vrei sa creezi panica pe aici. Pana la urma ce te intereseaza pe tine de paliperidona orala cand tu iei injectabila ??? Ia sanatoasa in continuare...daca aflu ca ai dezinformat o sa sun la Administrorul siteului sa ti dea bann/ dezactiveze permanent contu.
1
15-01-2023, ora 17:51
usb
Nu este medic/terapeut
usb
A, era sa uit. Am sa cer sa-ti blocheze si adresa ip ca sa nu mai faci rau gratuit si dinadins pe viitor
0
15-01-2023, ora 18:18
ZacuscaVesela
Nu este medic/terapeut
ZacuscaVesela
Mie mi-a spus o doamna de pe forum care are un băiat ce până acum lua Invega de 6 mg și acum medicul vrea sa-i prescrie Xeplion injecții, deoarece nu se mai găsesc pastile de paliperidona, nici Invega, nici Parnido, așa i-a zis medicul. Până intra băiatul pe injecții, doamna a făcut rost de doua cutii de Invega din Germania.
Sa știi ca este grup destinat medicamentelor din România pe Facebook, au fost vreo 2-3 persoane care ai întrebat de Invega, dar răspunsul a fost același și pentru ele: nu se mai găsește. Inclusiv doamna Riadna a spus ca așa i-a zis farmacista și parcă și medicul legat de Invega.
Te rog sa nu ma mai ameninți. Ce te aprinzi așa?
Și eu iau injecții și nu am nici o problemă cu ele. Nu mai fi atât de irascibil și agresiv verbal ca nu e ok.
1
15-01-2023, ora 19:24
usb
Nu este medic/terapeut
usb
Luati injectii si stati constipati 10 zile, ce ma intereseaza pe mine? Pe mine ma intereseaza medicamentul meu si atat, si am sa lupt cat ma tin puterile sa-l iau in continuare, pentru ca e singurul care mi-afacut bine dintre toate. De ce sa ma injectez cu depotul ala si sa stau constipat si leguma o luna? Eu am alte planuri in viata, nu sa fiu leguma. Succes, Zacusca ;-)
0
15-01-2023, ora 20:06
ZacuscaVesela
Nu este medic/terapeut
ZacuscaVesela
Sa știi ca greșești. Injecțiile depot au mai puține reacții adverse decât pastilele. Fii sigur ca, dacă după pastile nu te-ai constipat, nici după injecții nu o vei face, te asigur eu de asta. Și eu am luat Invega de 12 mg, o perioada destul de scurtă ce-i drept, si am fost mult mai sedata și constipata decât după injecție. Faci ce vrei, ce treaba am eu. Doar v-am zis ce am auzit și eu, atâta tot, nu trebuie sa ma crezi pe cuvânt. În timp lucrurile se pot schimba, în sensul ca se pot importa din nou pastile de Invega/Parnido în România.
1
16-01-2023, ora 08:37
riadna
Nu este medic/terapeut
riadna
In primul rind NU VA CERTATI. SI ASA SUNTEM CU TOTI CEI DE PE AICI NECAJITI MACAR INTRE NOI SA FIM BUNI.
Este cumplit ce se intimpla.Inteleg ca nici Parnido nu este. Invega s-a retras din decembrie.Nu am putut sa scot reteta gratuita (compensata ).asa ca am cumparat tot ce avea in farmacie (erau aduse pt.noi). Asa reusesc sa mai rezist inca o saptamina de acum.
Fica mea refuza injectiile asa ca nici vorba de xepilion.
Constipatia este data de paloperidona indiferent de forma de administrare si am vazut ca aproape toate antipsihoticele au acest efect secundar.
@Zacusca Vesela ia zilnic micul dejun compus din iaurt, cereale si miere (un castron de supa) si te reglezi in timp.
Hai sa ne gindim la o forma de protest este foarte grav ce se intimpla in sistemul medical
1
16-01-2023, ora 12:33
usb
Nu este medic/terapeut
usb
@ riadna

V-am trimis mesaj privat.
1
17-01-2023, ora 01:36
AllenTao
Nu este medic/terapeut
AllenTao
Citiți despre dr.psihiatru Peter Breggin și cărțile lui anti medicamente psihiatrice printre care și psihiatria toxica dar și multe altele despre cat de rău fac creierului, organismului și calității vieții aceste medicamente psihiatrice.Si până la urmă toți o simțim pe pielea noastră, mai ales la antipsihotice, eu din copilul vesel, cu chef de viață si dispoziție normala am ajuns fara chef de viață, fara nicio dispoziție și fără prea multe emoții pozitive și asta datorită medicamentelor gen Risperidona, paliperidona, olanzapina, leponex, abilify, haloperidol și quetiapina.Iti fura emoțiile, toată dispoziția și starea de bine si normalitate aceste medicamente și doctorii se fac părtași și vinovați că prescriu astfel de medicamente in doza mare.Pe mine injecția cu Rispolept mi-a furat toată viața din 2016 până în 2023 acum iar celelalte luate înainte de 2016 m-au sedat cumplit și mi-au distrus creierul iremediabil de nu mai pot renunța la ele, plus că rispoleptul îmi provoacă un declin cognitiv chiar daca probabil împreună cu boala de care se face vinovat dr.doctor al meu pe numele lui S.F.I că mi-a scăzut toată calitatea vieții și e părtaș efectiv la declinul meu cognitiv iar când ii zici sa te ajute sa îți de-a ceva de concentrare zice că nu te ajuta nimic sau te agita iar eu având și toc și în perioada asta agravandu-se a zis că nu poate mari fevarinul mai mult de 100 deși doza maxima e de 300 mg prinzandu-l cu minciuna pe fata și el probabil știind că medicamentul de elecție în toc este antidepresivul in principal chiar daca eu am și schizo.Medicii psihiatrii unii dintre ei dar cam devenind majoritari nici măcar să își asume responsabilitatea nu pot, deci mie daca îmi este rău îmi zice direct internare căci asta e in opinia idiotului singura soluție, la el nu exista schimbări de doze, de medicamente decât cu mare greutate și asta din frica și precauție prea exagerată.Fostul meu doctor era aur pe lângă S.F.I asta că dacă mă enervez ii fac o reclamă negativă de nu se mai vede, e cel mai slab și prost doctor din câți am avut eu dar să revin la subiectul principal, merita sa aruncați un ochi pe cărțile Dr Peter Breggin căci vorbește clar de ce medicamentele psihiatrice și psihiatria e toxica și uneori chiar ucide și de ce ar trebui modernizată toată psihiatria din prezent de la un capăt la altul.Respect doctorului Breggin și mișcării anti psihiatrie mondiale.S-a dus vremea internărilor la cheie, a antipsihoticelor, terapiei cu electroșocuri care toate trei trebuie așezate langa odioasă lobotomie ce se făcea în anii 50 așa cum a spus acest Dr american.Si că sa nu fiu nedrept trebuie sa spun că medicamentele psihiatrice ajuta doar in crize majore și ameliorează (dar cam nesatisfăcător)unele simptome psihice însă de vindecat rețineți de la mine și chestia asta e un ADEVAR PUR:Psihiatria nu a vindecat niciodată nimic, doar a ținut sub control, a ameliorat nesatisfăcător și a ținut sub un anumit control simptomele supărătoare provocând in schimb reacții adverse, lipsa de chef de viață, de dispoziție, agitație și dependenta, trebuie sa știți iarăși că medicamentele psihiatrice toate dar toate dau DEPENDENTA căci și antidepresivul daca îl întrerupi brusc da simptome de sevraj ce sa mai spun de antipsihoticele și benzodiazepine care sunt otrava curata.In concluzie psihiatria scade calitatea vieții în loc să o ridice cu medicamentele sale, e toxica și uneori poate UCIDE sau mai bine zis FURA viață normală care tot o moarte este dar mai lenta și chinuitoare..
Eu nu o sa mai activez pe forumul asta cel mai probabil, nu mai vreau sa aud de psihiatrie, medicamente și medici psihiatrici, trebuie sa fac in continuare injecția că nu am ce face dar o sa incerc sa mă vindec de schizo și toc cu ajutorul cartilor, meditației, sportului etc că astea chiar vindeca sau ameliorează macar substanțial nu că drogurile psihiatrice și psihiatria toxica și să îi fie rușine doamnei psiholog Cristina Stoian de aici de pe forum pentru că a zis odată că meditația nu poate ajuta pe cei cu schizofrenie, am citit în zeci de alte surse științifice că meditația ajuta in orice fel de boala psihica daca e făcută corect și are mari beneficii ptr creier, starea de bine și vindecarea creierului o zic atâția doctori americani, Dr Daniel Amen, Dr.Joe Dispensa, Dr.Dawson Church etc.Va rog doamna Cristina Stoian nu mai dezinformați oamenii.Psihiatria mie mi-a scăzut total calitatea vieții și mi+au dat un declin cognitiv din care nu știu vreodată dacă am sa mai ies și ptr asta mulțumesc Dr.S.F.I și întregii psihiatrii de rahat românești
Când eram copil m-am dus la centre de renume de la Obregia, la dr.doctor Dobrescu Iuliana ptr toc-ul suferitor și nu am rezolvat absolut nimic, am schimbat tratamente, am vorbit aiurea și fără de folos cu rezidenții de acolo, al făcut terapie inutilă cu un psihopedagog și m-am întors într-un final după 2 ani de drumuri provincie București cu același tratament dat în provincie.
Daca atât poate psihiatria, o sa incerc sa mă ajute singur însă știu că îl am pe Dumnezeu de partea mea și asta e tot ce contează, el îmi știe suferințele și îmi vede disperarea, frustrarea și supărarea profund justificate făcute de psihiatri și psihiatria.Eu nu mai aștept nimic de la psihiatrie și psihiatri luna asta m-am lămurit de ea și de ei, incerc sa mă ajut singur luând și otrava aia de injecție ca sa nu dau in sevraj daca o întrerup și sper sa găsesc vindecarea sau ameliorarea substanțială iar dacă nu asta e viața, poate trebuie sa trec prin suferință că sa am parte de lumina dincolo, poate asta m-ie destinul trist sau poate chiar am avut ghinionul sa am contact cu România, psihiatria românească, medici incompetenți și un sistem sanitar de cacao de la un capăt la altul.
Psihiatria e toxica.Asta e un adevăr.Trebuie sa se reformeze din temelii dar aici se opune big pharma cu mari interese financiare și în a își vinde produsele care fac bine pe o parte dar te distrug tare pe alta parte
Speranța moare ultima însă.Si pentru mine și pentru sistemul sanitar si ptr tara asta coruptă și subdezvoltată și sărăcită voit.Speranta chiar moare ultima.
1
17-01-2023, ora 02:18
usb
Nu este medic/terapeut
usb
Anonim2050 chiar ai avut rabdare sa scrii toata polologhia asta?? Du-temai omule si nu mai indemna oamenii sa nu-si ia pastilele. Poluezi topicul asta..
1
17-01-2023, ora 13:32
Qur
Nu este medic/terapeut
Qur
Persoana care mai avea 7 zile de tratament a gasit pastilele? Ce s-a mai intamplat? Ati gasit invega sau parnido?
1
17-01-2023, ora 13:57
usb
Nu este medic/terapeut
usb
@ Qur

Ti-am trimis mesaj privat.
0
12-04-2023, ora 13:31
ZacuscaVesela
Nu este medic/terapeut
ZacuscaVesela
Salut! Se mai găsesc pastile de Invega în România? Nu ma interesează cele de Parnido, ci cele de Invega. Va mulțumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
 • Auto-medicația cu medicamente psihotrope - efectele negative ale consumului necontrolat
 • Un medicament folosit împotriva bolilor mintale grave, sigur și fezabil pentru administrarea simultană în doze de până la 25 mg
 • Diferențele în durata și intensitatea psihostimulantelor
 • Un antipsihotic folosit în tratamentul schizofreniei ar putea fi util în tratamentul depresiei la adulții care nu au răspuns la tratamentele standard
 •  
   
   
  Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
  Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.