sa iau escapelle daca nu am ciclul regulat?
Sunt una dintre femeile care au ciclul menstrual neregulat.(in noiembrie a inceput mentruatia pe 30, in ianuarie pe 10 si in februarie pe 16)..Ieri(9 martie) s-a intamplat incidentul ca prezervativul sa se sparga.Se poate determina daca sunt in perioada fertila?Vreau sa iau Escapelle dar nu stiu ce sa fac, nu vreau sa ma dereglez si mai tare.Tin sa mentionez ca in ultimele 2 zile am avut contact sexual(8 si 9 martie), iar cand s-a spart prezervativul partenerul meu nu era in totalitate erect(era a 3-a oara in acea zi cand intretineam relatii), iar prezervativul nu avea mult continut(nici cel dinainte nu avea mult)...Astept urgent un raspuns..mi-e frica de o sarcina nedorita dar si de efectele pilulei de a 2-a zi.Multumesc anticipat!
3 comentarii
E posibil sa fii in perioada fertila, ramane la aprecierea ta daca iei pilula sau risti de data asta si astepti menstruatia,
In cazul tau sunt absolut necesare anticonceptionalele neputandu-te baza pe metoda calendarului din cauza menstrelor neregulate. Anticonceptionalele iti vor rezolva si problema menstruatiei dereglate. Mergi la un cabinet ginecologic pentru un consult ( orice femeie, fata, ce si-a inceput viata sexuala trebuie sa mearga la ginecolog cel putin o data pe an ) si recomandarea unor pilule contraceptive potrivite.
In cazul tau sunt absolut necesare anticonceptionalele neputandu-te baza pe metoda calendarului din cauza menstrelor neregulate. Anticonceptionalele iti vor rezolva si problema menstruatiei dereglate. Mergi la un cabinet ginecologic pentru un consult ( orice femeie, fata, ce si-a inceput viata sexuala trebuie sa mearga la ginecolog cel putin o data pe an ) si recomandarea unor pilule contraceptive potrivite.
Multumesc pt raspuns si sfaturi!Am utilizat aplicatii pt calculul perioadei fertile pe internet, ca sa vad ce riscuri sunt, dar nu eram sigura, din moment ce nu pot avea o evidenta clara a duratei CM...De protejat o faceam cu prezervativ, nu m-am bazat niciodata pe metoda calendarului..dar cel mai probabil, dupa cele petreceute, o sa iti urmez recomandarea si o sa trec pe anticonceptionale.Am luat totusi pilula cam la 15 ore dupa contact, nu vreau sa risc atat timp cat se poate face ceva.
Buna am si eu o intrebare pt Domnul doctor am avut un contact sexul in data de 1 martie din nefericire sa rupt prezervativul nu sa terminat in mine dar mam speriat si am luat postinor dupa 16 ore si a doua pstila dupa 12 ore in data de 8 am avut niste sangerari destul de mari pana in data de 11 in data de 12 am mai avut niste scurgeri maronii menstruatia mea trebuia sa imi vina in data de 10 asta din 8 sa fie menstruatie sau doar o falasa menstruatie?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4cand este sigur ?
- 6si totusi...nu mi-a venit menstruatia...de ce?????
- 3vreau sa stiu cand pot sa fiu linistita ca nu voi ramane insarcinata?
- 5Menstruatie neregulata -amenoree - SOP
- 117de ce nu imi vine menstruatia???
- 29Intarzierea menstruatiei
- 3Melleva - informatii
- 3Anticonceptionalele deregleaza menstruatia ?
- 9postinor 2 cum functioneaza?
- 4acneea, rozaceea si anticonceptionalele
- 4am luat 2 pastile si nu trebuia
- 5am uitat o pastila in cursul lunii si nu stiu cand
- 4contraindicatii la janine
- 4Este posibil sa fi fost doar o sangerare sau trebuie sa ma ingrijorez?
- 3iau anticonceptionale.. dupa cat timp ar trebui sa incerc sa raman gravida?
- 7O nelamurire: nu a mai facut pauza, e insarcinata?
- 6se poate ca sa intrerup blisterul dupa ce am luat a 14-a pastila?
- 1cum se iau anticonceptionalele corect?
- 0am dereglari in organism dupa anticonceptionale
- 0prima pastiluta YAZ si ma simt foarte rau
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor Ciclul menstrual neregulat
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: