sarcina sau intarzierea menstruatiei?

11-07-2012
danielaelenat
Nu este medic/terapeut
danielaelenat
Buna ziua, in speranta ca cineva citeste postarea mea, vreau sa cer o parere asupra problemei cu care ma confrunt.In perioada 17-23 iunie am fost in concediu la mare si ca de ficare data in ultimii 2 ani m-am intors cu aceleasi simtome si scurgeri si anume candida(cred eu).Partea buna sau proasta ca nu stiu cum sa-i zic este ca din imposibilitatea de a ajunge foarte curand la doctor, am decis sa-mi iau 12 ovule de cervugid, stiind ca aceste ovule mi le-a prescris medicul mai tot timpul.TIN SA MENTIONEX CA ULTIMA MENSTRA AM AVUT-O INCEPAND CU DATA DE 8 IUNIE, SI DUPA CALCULELE MELE PE 6 IULIE AR FI TREBUIT SA-MI VINA, insa nici un semn deocamdata, chiar daca de 2 saptamani ma dor sanii ingrozitor! Intrebarea mea este:se poate sa fie vorba de o sarcina si in cazul asta trebuie sa fac intrerupere datorita cervugidului?Am citit pe prospect si scrie ca nu se administreaza in perioada sarcinii, va rog mult, daca se poate sa-mi raspunda cineva!Multumesc frumos.
6 comentarii
0
11-07-2012, ora 16:24
raluca88
Nu este medic/terapeut
raluca88
daca stii ca nu ai facut nimic fara protectie nu ar trebui sa fie nici o problema. este posibil sa ai o dereglare din cauze problemei cu candida... candida se manifesta astfel: scurgeri vaginale de culoare galbuie inspre verde, abundenta, senzatie de manacrime si inrosirea zonei, senzatie de usturime la urinat. sau poate nu e candida si ai luat alta bacterie ce poate influenta ciclul menstrual. un control de specialitate si un test de sarcina ar fi idea. bafta!
0
11-07-2012, ora 16:49
danielaelenat
Nu este medic/terapeut
danielaelenat
Multumesc frumos pentru raspuns, tocmai am facut un test de sarcina pentru ca nu mai aveam rabdare si daca ar fi sa fie adevarat mi-a iesit ca sunt insarcinata:).acum as vrea sa ma lamuresc cu ovulele daca imi pot afecta invre-un fel sarcina:*
0
11-07-2012, ora 18:55
raluca88
Nu este medic/terapeut
raluca88
ma bucur pt tn, ce sa zic subiectul asta chiar nu as putea sa comentez caci nu am cunostinta in acest domeniu. mergi la un doctor mai bn...felicitari pt bebe, sper sa nu ai pb din cauza ovulelor
0
12-07-2012, ora 15:54
Dr. Dimitrios Harsisis
Obstetrica-ginecologie, Cipru
Dr. Dimitrios Harsisis
Salut,

Felicitari pentru sarcina. Din cate vad, cervugidul contine nistatina, cloramfenicol, metronidazol si hidrocortizon acetat. Din informatiile pe care le am citind literatura internationala se pare ca nu ai un risc crescut de malformatii sau efecte adverse in sarcina.

Iti urez numai bine

Dimitrios Harisis MD
Specialist Obstetrica Ginecologie
Famagusta General Hospital
Cyprus
0
12-07-2012, ora 19:29
danielaelenat
Nu este medic/terapeut
danielaelenat
Multumesc frumos din suflet.Deci sa inteleg ca pot sa stau umpicut mai linistita?Este prima mea sarcina, am 28 de ani si sper sa nu am probleme, cei drept imi faceam foarte mari griji din cauza cervugidului.Va multumesc inca o data si va urez o seara buna tuturor care mi-ati raspuns, numai bine!
0
22-06-2017, ora 18:00
Perstona
Nu este medic/terapeut
Perstona
Bună ziua,
Încep prin a povesti un picuț datele problemei. De un an și cateva luni eu și iubitul meu suntem în Germania, timp în care am decis ca ne dorim mult un copilaș deci nu ne am mai protejat dar nu a fost sa fie. În ianuarie anu asta am fost împreună la medicul de familie ca să ne îndrume spre etapele următoare. Am fost amândoi și ne am făcut controale pt tiroida care au ieșit bine, eu am fost la ginecolog unde la fel am avut un rezultat bun fără nici o pb, mi s a luat și sânge sa mi verifice hormonii și mi au spus ca sunt super in regula și ni s a spus ca următorul pas este spre un centru pt cei care își doresc copii și ca iubitul meu trebuie sa și facă spermograma. Ultima vizita ginecologica am avut o luna trecuta, în mai, moment în care dna ginecolog mi a spus sa iau acid folic. Zis și făcut în plus am redus mult și țigările. Menstruația mea variază între 28_30de zile maxim si a fost mereu asa, luna trecuta am avut pe data de 20 iar luna asta dacă venea la 28 de zile trebuia sa vina pe 16 dar nu a venit nici azi. Am avut bineînțeles relații neprotejate in perioada fertila. Pb e ca azi dimineață mi am făcut un test care a ieșit negativ.. Dar ca simptome, sânii mi s au întărit și marit deja de vreo 3 săptămâni dar nu ma dor absolut deloc, uneori am stări de greață și când beau apa dar nu am vomitat, am impresia ca în dreapta buricului s a umflat ceva acolo f puțin și ma mai înțeapă in zona burții pe timpul zilei dar suportabil, burta clar este balonata pt ca e enorma acum, înainte de data de 16aveam simptome ca de ciclu și o oboseala enorma, dar de 2zile parca am mai multa energie ca niciodată si f puțin simt in spate la solduri înțepături uneori. În plus am scurgeri albe și mai groase dar fără nici un miros sau disconfort. Nu știu ce sa cred cu testul asta, dvs ce credeți? E posibil sa fie sarcina oare? :) când sa mai fac test? Ma preocupa pt ca fumez, jobul mi e unul F activ, acum cum e vara și frumos seara mai beau câte o bere, și daca sunt nu vreau sa produc nici un rău.
Va mulțumesc frumos! :)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce întârzie menstruația?
  • Am rămas însarcinată, deși m-am protejat - unde am greșit (greșeli frecvente ale contracepției)
  • Diferența între sarcină și sindromul premenstrual
  • Câte zile poate să întârzie ciclul (fără a fi o problemă)
  •