Simptomele negative in schizofrenie de ce nu se trateaza?

24-01-2019
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Simptomele pozitive se trateaza cu brio cu antipsihotice/neuroleptice din ce am vazut dar ce facem cu asa numitele simptome negative in aceasta boala?Nu exista ceva care sa ajute?
4 comentarii
0
24-01-2019, ora 20:17
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
De exemplu:

Simptomele negative sunt deficiențe ale răspunsurilor emoționale normale sau ale altor procese de gândire și răspund mai puțin la medicamente.[7] Ele includ de obicei emoții și afect plat sau lipsit de sensibilitate, sărăcia vorbirii (alogie), neputința de a experimenta plăcerea (anhedonie), lipsa dorinței de a forma relații sociale (asocialitate) și lipsa motivației (avoliție).
0
04-02-2019, ora 19:10
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Raspunsul este dupa mine cam clar, nu se trateaza pentru ca, combaterea simptomelor pozitiva induce simptome negative !
Adica in doze de antipsihotic, antipsihoticele blocheaza receptorii de dopamina pentru a bloca efectele pozitive, deci exact ce face sa apara cele negative !

De exemplu Sulpiride (Eglonyl) in doze de pana la 200 mg stimuleaza sa urce cheful si totul pentru ca face pe dos, stimuleaza sa fie mai multa dopamina in sinapsa, insa NU este antipsihotic in aceasta doza.
Daca urcam doza la doza de antipsihotic, atunci efectul este invers, deci aia e.

Dar am o cunostinta care se trat cu Abilify 30 mg/zi adica doza maxima, si haloperidol, are schizo, e bine, are chef de una si alta, e vesela, deci la ea simptomele negative nu prea mai sunt.
Poate depinde si de tratament, si de om, e relativ.
0
12-02-2019, ora 23:38
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Pe en. wiki daca te uiti la Risperidone la sectiunea Pharmacology, iti arata ce receptori influenteaza Risperidona, fie ca partial agonist. fie ca antagonist fie ca agonist. Risperidona are influenta doar asupra acelor receptori pt care constanta (de disociere) Ki nm este mai mica de 200. Cu alte cuvinte Risperidona, sa zicem, actioneaza pe receptorii 5-HT, D, Alfa adrenergici si pe receptorii de histamina.

In Revista Romana de psihiatrie este un articol numit : 'Reevaluarea mecanismelor serotoninice in patogenia si tratamentul schizofreniei' zice ca schizofrenia poate fi de mai multe tipuri:
- schizofrenie predominant prin mecanisme dopaminice;
- schizofrenie predominant prin mecanisme serotoninice;
- schizofrenie mixtã, influentând balantele 5-HT/ DA, DA/5-HT, 5-HT/DA/NA;
- schizofrenie non-dopaminicã non-serotoninicã.
Deci depinde de ce receptori sunt afectati.

Tot pe en.wiki la daca o sa cauti dupa Atypical antipsychotic la sectiunea Binding profile arata diferentele intre antipsihotice grupate pe receptori asa orientativ. Insa din pacate cam toate afecteaza receptorii de Dopamina adica D2, D3 si D4, ce despre care se presupune ca afecteaza si bucuria de a trai, de a fi motivat etc..

Acel tabel e preluat in 2013 dupa o baza de date de la Universitatea din North Carolina. Baza de date actualizata se gaseste la adresa: pdsp punct unc punct edu / databases/kidb punct php. (Zic asa, informativ.)

Totusi multe antipsihotice se dau si asa, in graba, sa acopere cat mai multi receptori pe ideea de a fi siguri ca functioneaza medicatia. Mie personal mi-ar placea sa incerc un antipsihotic care afecteaza mai putini receptori, dar nu stiu daca la mine mai este posibil acest lucru, deoarece cu cat iei medicatie de mai mult timp cu atat s-a obisnuit organismul cu ea si o poti schimba sau renunta la ea mai greu.
0
12-02-2019, ora 23:47
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
@Costy2008 Stiti sa se mai recomande Sulpiride azi? Ca asa din ce am vazut pe forum nimeni nu a pomenit sa ia acest antipsihotic.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile de aerobic ar putea ajuta persoanele cu schizofrenie
  • Frații persoanelor cu schizofrenie au un risc mai mare pentru același diagnostic
  • Schizofrenia
  • Mutațiile genetice care cresc riscul de schizofrenie
  • Tehnica neurologică ce îmbunătățește performanțele cognitive
  • Vitaminele din complexul B luate împreună cu tratamentul reduc simptomele schizofreniei
  • Primul test fiziologic pentru depresie și schizofrenie
  •