boala nasoala - schizofrenie - depresie.. urat

30-09-2008
ariana 69
Nu este medic/terapeut
ariana 69
Buna ziua.
am un caz in viata personala, si as avea nevoie de o consiliere din partea dumneavoastra.
am avut un coleg de serviciu, care suferea din cate stiu, de depresie, era foarte interiorizat, abia vorbea cu persoanele din colectiv, se rezuma la vorbit virtual, pe calculator. e un tip dependent de calculator. are si un defect de vorbire, si cred k si probleme psihice. fiecare a incercat sa il faca sa se simta bine, sa nu il facem sa se simta marginalizat din cauza handicapului lui, dar el, a inteles altceva, ce a vrut el. a facut din persoana mea o obsesie, a inceput sa se manifeste aiurea, sa fie insistent prin mailuri, mesaje pe telefon, telefoane, k el ma iubeste, sa renunt la prietenul meu.povestea e lunga si urata. am ajuns sa mi9 fie frica sa merg pe strada, de frik sa nu ma urmareasca, ulterior a fost dat afara, pt k a creat destule probleme.
in fine, am aflat k sufera de schizofrenie...a facut tratament, m-a lasat in pace o perioada, akum a inceput iar sa ma exaspereze. mi-e mila de el, dar chiar nu am cum sa-l ajut. imi cere doar sa fiu prietena lui virtuala.., io i-am zis k nu exista pt mine, iar el vrea doar sa fim prieteni virtuali.
e povestea in mare.
va rog frumos sa mi spuneti cum ar trebui sa ma port cu u om bolnav, care nu intelege k nu mai exista pt mine. deja mi-e frik sa ii raspund, k ma enervez, si mi-e sa nu faca aiurea, k el intelege ce vrea, traieste in lumea lui, virtuala.
va rog frumos sa ma ajutati.
Multumesc,
Ariana 69
6 comentarii
0
30-09-2008, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Este bine sa nu ii dai sperante deloc, sa nu mai vorbesti cu el nici macar prin mess. are o boala grea, in care se manifesta si manii.
Daca il eviti nu te mai teme, te mai apara si Dumnezeu.
0
27-10-2008, ora 16:00
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Tinand cont de faptul ca schizofrenia este cea mai "grea" boala psihica iti inteleg frica. Cred ca el sufera de schizofrenie paranoida si iti imagineaza tot felul de lucruri, traieste in lumea lui fie si virtuala etc.

Daca il cunosti cat de cat incearca sa ai dai un acatist la biserica, cu siguranta te va lasa in pace. In ceea ce priveste starea lui, are nevoi neaparat de un antipsihotic atipic (olanzapina (Zyprexa) sau Risperidona (Rispolept)) si nu i-ar strica nici internarea intr-un spital ca Alexandru Obregia pentru a fi monitorizat intr-un mod adecvat!

Numai Bine!
0
27-10-2008, ora 20:07
maya 12
Nu este medic/terapeut
maya 12
Buna Nick,
ce mai faci? Tu esti medic? Fiindca am observat ca ai foarte multe cunostinte medicale.Mie imi spuneai de bio melatonina..
0
27-10-2008, ora 22:00
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Buna Mary,

Nu, nu sunt medic, dar am am facut un soc anafilactic in 2005 din cauza unor circumstante provocate de un medic si o asistenta (ambii incapabili) si de atunci am juart ca voi fi eu propriul meu medic, m-am documentat (in special in domeniul psihiatriei, endocrinologiei si dermatologiei) si am ajuns sa ma duc cand am nevoie la medicul de familie sa ai sp eu ce medicamente sau suplimente am nevoie pentru a mi le da compensat sau gratuit (dupa caz). Asta iti recomand si tie, daca ai memorie buna, citeste singura ca in ziua de azi la 90% dintre medici nu le pasa ce ti se intampla tie daca ei iti dau un medicament care nu iti functioneaza, la care nu esti compatibil, iti este contraindicat sau ai o reactie anafilactoida ca mine.

Cum iti merge cu Bio-melatonina?

Numai Bine (ai un id de mess?) :)
0
28-10-2008, ora 09:43
maya 12
Nu este medic/terapeut
maya 12
Buna Nick,
eu am cautat bio melatonina acum 2-3 saptamani prin farmacii si nu am gasit-o. Depozitele erau in greva.Am gasit ceva care se numea melatonina, atat. Am luat o cutie. Mi-am luat si cartea Secretul, am inceput s-o citesc, si sunt bine. Am gasit intr-un mesaj postat de tine pe acest site adresa ta de email, de messenger.Si te-am adaugat deja in lista mea de prieteni de pe yahoo, sper sa nu te superi. Am sa-ti descriu acolo mai pe larg cum ma simt si ce mai fac. Medicul meu cred ca este din cei 10% care ii intereseaza ce reactii are un medicament la un pacient. :)
Cu Bine.
0
28-10-2008, ora 14:16
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Buna Mary,

Nu-i nimic ca mai adaugat in lista, exact acest lucru vroiam sa fac si eu. In acest caz vb mai pe larg pe mess. NUmai Bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul