timpan fisurat si infectie?

51 comentarii 1 2
0
15-07-2009, ora 10:21
naul
Nu este medic/terapeut
naul
Multumesc de incurajare irina/mioara.

Astept sa merg la control sa vad exact ce inseamna acel 1mm pe 1.5mm ca suprafata si daca chiar sunt sanse sa se refaca, cum a spus si dl doctor mai sus trebuie sa fie destul de mica fisura.

Tu ce ai folosit ca sa protejezi urechea in tot acest timp? Am citit mai sus despre vata imbibata cu ceva uleios(tu ce ai folosit).
Exista si altceva, dopuri de urechi?
Merg la mare peste vreo 2 saptamani, era deja platit si m-ar interesa sa stiu cum sa ma protejez cat mai bine, o sa incerc sa nu ma bag in apa prea mult sau cel putin nu in mare, doar in piscina ca nu e agitata.
0
17-07-2009, ora 11:28
Bira
Nu este medic/terapeut
Bira
Buna ziua!
De mic copil am suferit de Otita, acum 3 ani de zile mi-a apartu iara Otita dar cu furung in ea, am fost nevoita de mi-a spart, apoi a tras cu o penseta, si de atunci m-am simtit rau de tot.ma trezeam noaptea cu puroi ca curgea din urechea mea, durere la fel, am mers iara la doctor si mi-a spus ca mai este inca cativa furungi, mi-a rupt si la ceva timp in jur de 2 luni mi-a aparut ciupercute in ureche, durere groaznica.
Am mers la Bucuresti la o clinica si mi sa spus ca am fisura de timpan, mi-a dat prafuri, medicamente, , m-am simtit mai bine, in schimb aud greu cu urechea, nu mai aud atat de bine.
Acum 2 zile m-am simtit foarte rau, ma durea urechea, ma mananca urechea, aseara m-am trezit cu puroi ca curge din ea. Ce poate sa mai fie?
Ca m-am scarbit de medicamente, am facut si 12 vaciinuri, am luat anul trecut vacinuri pastile numite BRONCHO-VEXOM timp de 3 luni.
Ce remediu sa mai fac, ca povestea se repeta de la capat.?
0
19-07-2009, ora 10:59
irina2009
Nu este medic/terapeut
irina2009
draga naul, pentru protectie nu am ascultat sfatul dl. doctor si nici al medicului la care am fost la control (desi a fost acelasi). mi-a cumparat mama de la farmacie plasturi uriasi "pentru dus", care erau lavabili si i-am lipit pe tot pavilionul urechii. dupa terminarea cutiei, nu am mai gasit si am cumparat o rola destul de lata de leocoplast. asta este ok cand te speli pe cap, dar cand mergi la mare sa apari cu bandajul acela... :)
dopurile nu sunt ok. eu mi-am cumparat din irlanda niste dopuri din silicon, de unica folosinta. inca le mai am, pot sa ti le dau :) nu le-am folosit, pt ca nu protej asa cum imi doresc.

te rog sa mai postezi mesaje pe forum ca sa vedem daca esti ok.
0
19-07-2009, ora 21:06
naul
Nu este medic/terapeut
naul
Am fost la control din nou vineri(la 5 zile dupa incident) aparent fisaura care initial era 1/6, 1/7 (asa deduc din figura initiala pe care a desenat-o domnul doctor) s-a redus acum e sub 1/10 as zice(noul desen) dar bineinteles sunt doar aproximative.

Senzatia de ureche infundata a disparut aproape in intregime mai am uneori momente cand mai simt o usoara durere in ureche.

Nu mi-ai zis care a fost sfatul medicilor pe care nu l-ai respectat, poate il respect eu totusi :).

Referitor la dopurile de silicon nu stiu cum mi le-ai putea da :) plus ca am gasit si eu de vreo 2 tipuri, nu am apucat sa iau inca dar am sa le incerc, dar m-ai facut curios cu plasturele lavabil. Poti sa imi dai mai multe detalii? Erau speciali pentru asa ceva, acopereau cat de cat ermetic urechea, macar in timpul dusului? si ce scria pe cutie cum se chemau :).

Astept cu interes raspunsul tau.
0
20-07-2009, ora 06:54
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Bira.
trebue sa gasesti un cab. ORL.. cat mai aproAPE DE DOMICILIU.. UNDSE SA MERGI ZILNIC SAU LA 2 ZILE PENTRU ASPIRATIEA SECRETIILOR DIN URECHI SI TRATAMENT LOCAL.
NO SA POTI SA DEPASESTI SINGURA PROBLEMA.. TRATAMENTUL URECHII IMPUNE CURATAREA CONDUCTULUI. LUCRU CARE TU N.O SA.L POTI FACE ACASA!
0
29-07-2009, ora 15:55
Andres1987
Nu este medic/terapeut
Andres1987
Buna ziua d-le doctor. Duminica aceasta am primit o lovitura puternica in partea urechii stingi, acum cu urechea aceasta nu aud bine numai sunetele de aproape le aud, dar pina acum auzeam foarte bine, , nestiind ca nu trebuie de udat urechea cu apa am dat apa in ureche, acum am dureri de ureche, inca nu am fost la medic, dar urechea de asta noapte a inceput sa curga, spunetimi va rog daca se poate vindeca...
Astept raspunsul dumneavoastra
Multumesc
0
29-07-2009, ora 16:01
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
din pacate.. se vindeca foarte greu asa gen de afectiune.. ami ales ca ai si complicat situatia cu infectia dinureche( care ai introdus.o cu apa) trebue sa mergi urgent.. sa te internezi in clinica ORL. acolo prin aspiratii zilnice si tratament local vor reusi sa.ti vindece urehea.
dupa o audiograma o sa stii daca este afectat si nervul auditiv.. sau numai timpanul!
0
29-07-2009, ora 16:08
Andres1987
Nu este medic/terapeut
Andres1987
eu acum de la farmacie mi-am cumparat OTIZOL si imi picur in ureche dar urechea tot continua sa curga cum credeti va ajuta aceste picaturi sau mai bine nici sa nu picur in ureche...
Multumesc
0
29-07-2009, ora 17:28
Andres1987
Nu este medic/terapeut
Andres1987
dar cum credeti eu cind vorbesc pe telefon aud cu urechea aceasta dar asa cu urechea nu aud cind ma striga cineva sau cind vorbeste cineva, este posibil ca sa se vindece ?dar cu urechea dreapta aud foarte bine
0
30-07-2009, ora 05:56
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
andres..
vad ca nu prea intelegi romaneste !
iti explic mai clar.
Risti sa nu poti lua carnet de conducere.. din cauza ca o sa ai o ureche cu timpan fisurat si nu o s aauzi cat e baremul!!!
dac ai permis.. la urmatorul control medical..il perzi !
dute si te interneaza in clinica ORL!
0
30-07-2009, ora 21:21
mihaela63
Nu este medic/terapeut
mihaela63
Bine v-am gasit,
Am 45 ani, povestea mea a inceput prin anul 1982-1983 cand am primit o palma peste urechea dreapta si mi s-a fisurat timpanul. Am trait bine mersi asa, avand grija cu apa la ureche. auzul nu mai era perfect, dar nici nu mi-am facut vreun test audio si nici la control ORL nu am mai fost, timp de 26 de ani..Anul acesta mai precis pe 7 iunie am calatorit cu avionul, in timpul zborului am auzit zgomote ciudate in urechea cu pricina. A doua zi a inceput sa-mi curga urechea, gaseam dimineata pete de puroi pe perna (cam de marimea unei prune). Am fost la un specialist ORL, mi-a recomandat augmentin, niste picaturi antiinflamatoare si alcool boraxat. Dupa 2 saptamani s-a oprit scurgerea, dar urechea infundata rau, zgomote si stari de ameteala, mai ales daca ma aplec se aude mare forfota in interior, daca ma intind pe pat se invarte tavanul, cateodata pocneste, daca ma uit in sus e jale, ametesc si ma doare capul foarte des. Zgomotele stridente mi se amplifica in ureche, iar daca vreau sa ascult muzica la casti ma doare urechea. Acum 3 saptamani am mai fost la un control ORL, mi-a spus ca urechea arata bine, ca infectie nu mai e, ca spartura din timpan a cam mare si nu se stie daca se va putea opera(repara), am spus ca nu mai aud bine, mi s-a raspuns ca mi se pare, si mi-a facut programare pe data de 2 sept. ptr un test audio.
As dori sa stiu la urmatoarea intalnire ce sa cer dosctorului in cazul in care el va zice iar ca totul e OK?
Va intreb acum serios, cat de grava e problema mea?
0
31-07-2009, ora 07:57
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
daca la testul audio... adic la Audiograma.. o sa reese ca nervul urechii este bun.. si nu auziti din cauza defectiunii la timpan.. cereti o trimitere in clinica ORL.. prin o interventie chirurgicala se rezolva problema!
daca si nervul auditiv este afectat.. nu prea aveti ce face!
0
31-07-2009, ora 11:21
mihaela63
Nu este medic/terapeut
mihaela63
Multumesc mult ptr rapuns.
0
02-08-2009, ora 10:32
irina2009
Nu este medic/terapeut
irina2009
PENTRU NAUL,

ai vazut ca pana la urma totul a fost bine?

este ok durerea aceea usoara din cand in cand, va trece in intregime peste cateva luni, dar fereste-te de curent.


sfatul pe care nu l-am respectat a fost cel cu vata si uleiul, sau crema :)


pot sa-ti dau acele dopuri, daca ne intalnim :). plasturele lavabil era pt dus, asa scria pe cutie si acoperea pavilionul in intregime, dar nu-ti bate capul ia-ti o rola obisnuita si este cel mai bine. uita de cei pt dus :)
0
12-08-2009, ora 10:13
naul
Nu este medic/terapeut
naul
Intr-adevar, am fost din nou la control si mi s-a zic ca e pe cale de vindecare, s-a inchis aproape in totalitate :). Am gasit si eu plasturi lavabili ptr dush, i-am folosit la mare si m-au ajutat in mare masura, am si avut grija sa nu ma bag cu capul in apa.

O intrebare pentru domnul doctor ar fi imi va afecta auzul dupa vindecare completa, voi auzi mai putin bine decat inainte cu urechea respectiva? imi place sa cred ca am un auz destul de fin si ar fi pacat sa-l pierd.
0
08-11-2009, ora 02:44
irina2009
Nu este medic/terapeut
irina2009
mai este de actualitate intrebarea, naul?
0
08-11-2009, ora 10:19
naul
Nu este medic/terapeut
naul
Nu mai este de actualitate intrebarea irina :), aud cred, exact ca si inainte.
Fisura s-a inchis in totalitate.

Am avut grija sa ma protejez o perioada lunga dupa ce mi-a zis doctorul ca s-a vindecat in totalitate si nu am bagat apa in ureche, chiar daca el mi-a spus ca o pot face ( vindecarea producandu-se aproximativ o luna si un pic de la fisura initiala).

Acum insa am alta problema.
Am observat ca odata cu venirea frigului uneori am unele dureri la urechea respectiva.

As vrea sa-l intreb pe domnul doctor daca este normal?
Irina ai observat cumva acelasi lucru?

Multumesc anticipat!
0
29-08-2010, ora 17:19
raducanu5
Nu este medic/terapeut
raducanu5
buna ziua domnule doctor. as dori sa imi spuneti sincer in ce consta operatia pentru fisurarea membranei timpanului, am avut dureri mari la urechea dr si am fost la control, iar doctorul a spus sa revin dupa ce termin tratamentul, pentru a-ma programa la operatie.in cazul in care refuz operatia la ce riscuri ma expun? va multumesc.
0
29-08-2010, ora 18:35
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
difera de la caz la caz.
perforatia de timpan de la lovitura se poate inchide si singura, sau necesita o simpla interventie locala.
o fisura de timapn din cauza infectiei.. necesita operatie pe mastoida.. si in caz ca nu se face operatiea se risca o meningita!!!
0
22-11-2010, ora 17:00
laurgabriel
Nu este medic/terapeut
laurgabriel
Buna ziua!Domnule doctor am si eu o intrebare. Fratele meu mai mic (4 ani) ii curgea sange pe nasuc in fiecare zi si l-am dus la un specialist ORL si a vazut ca are fisura de timpan si vreau sa stiu daca acesta se reface si daca da in cat timp. Am uitat sa mentionez ca ia dat si tratament, niste sirop, pastilute. Si as vrea parerea dumneavoastra. Va multumesc!
0
22-11-2010, ora 21:44
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu vad nici o legatura intre epistaxis ( sangerarea de pe nas) si cu Fisura de pe timpan,
Sigur ai inteles corect ce se intampla?
ca sa ai o fisura de timpan.. trebuie sa fie o durere puternica de ureche...
Ceva nu se leaga in povestea Ta...
Adaugă un comentariu / răspuns
51 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.