Tiuit permanent, hipertensiune 32 de ani, 22|13

45 comentarii 1 2
0
07-03-2013, ora 15:17
armina
Nu este medic/terapeut
armina
La mine diagnosticul este de HTA esentiala, dupa verificari ale rinichilor, glandei, cardiologice. Au descoperit-o la 31 de ani si de atunci( deceniu) iau tratament contin uu, acum concor si atacand.
Dar uneori fac si eu pusee la care se adauga tahicardie si stari de nervozitate de aici si ideea de feocromocitom. Din pacate fiind de atata timp pe tratament medicamentos nu stiu daca rezultatul metanefrinelor plasmatice ar fi relevant ptr diagnostic si nu vreau sa intrerup medicatia.
HTA este periculoasa si in timp face suficiente probleme organismului- ptr mine cel mai de temut fiind accidentul hemoragic.
Voi fi nevoita sa iau tratament toata viata, cu asta m-am impacat, de, , accidente" imi este frica caci viata nu este liniara, numai lapte si miere, te mai superi, enervezi si apoi bolnavii de HTA au parte de foarte multe NU AI VOIE - de la stres, efort la cafea, dulciuri, carne de porc etc, etc si cu trecerea timpului...
0
27-03-2013, ora 06:50
Alb07
Nu este medic/terapeut
Alb07
Da, inteleg. Este groaznic. Eu cu tensiunea ma simt din ce in ce mai rau, nu mai scade decat rar sub 170, 180/110/120.
Tu nu ai cum sa iti mai repeti metanefrinele atat timp cat iei pastile de tensiune.
Scrie si pe instructiunile care ti se dau inainte de a recolta metanefrine urinare.
0
01-04-2013, ora 17:04
Alb07
Nu este medic/terapeut
Alb07
Am aflat Cauza HTA:
La mine hipertensiunea este HIPERTENSIUNE ARTERIALA SECUNDARA RENOPARENCHIMATOASA.
Deci nu renovasculara, Renoparenchimatoasa.
Am probleme cu ambii rinichi, unul mai ales este problematic. O gama GGT crescuta si de 10 ori in decurs de 3 ani de zile, care arata un efect nefrotoxic, leucozitoza, neutrofilie, hematurie -o nefrita cronica, 2 chiste renale medulare care mi-au aparut in ultimii ani, numeroase pietre rinichi, ambii fiind afectati.Ficat: hiperplazie nodulara focala.
Gama GGt creste in alcool, medicamente, subst toxice, metale, ischemie, tumori hepatice, infectii.
In perioada din noiembrie 2010 cand mi s-au intamplat toate astea, eu eram racita, ma tratam de o bronista. In ultima perioada tuseam si mai tare, aveam o tuse iritativa, si incepuse sa imi apara o iritatie pe piele.
Ma durea si spatele, credeam ac este coloana, ma ridicam cu greu din pat.
Era ca o reactie alergica pe o care o facusem la ceva, o tuse seaca iritativa, care nu se mai oprea, dupa care iritatia pe piele si senzatia de mancarime, in ultimele zile parca respiram si mai greu. Am crezut ca am ceva la plamani, ca am ceva cu coloana, nu ma gandeam la rinichi.
Iar intr-o dimineata m-am trezit cu hipertensune 22 si cu tinitus.Maximul 250/150/150.
Ceva s-a intamplat atunci care mi-a afectat rinchii.
Cu vreo 2 ani inainte de aparitia tensiunii, am mai avut probleme cu rinichii, unul dintre ei a avut o piatra si am facut litotritie.
Unul dintre rinichi este afectat mai mult.
Mi-au trebuit 3 ani, investigatii peste investigati, foarte multi bani cheltuiti, zeci de ipoteze, ca sa se ajunga la concluzia asta. Sper sa nu fie prea tarziu si sa ma pot trata acum de aceasta boala.
0
01-04-2013, ora 17:31
Alb07
Nu este medic/terapeut
Alb07
Trebuie sa te lupti mereu ptr adevar, ptr ca mai devreme sau mai tarziu va iesi la iveala. Iar cand boala apare imprevizibil si agresiv sigur are o cauza. Chiar daca o sa cauti pana la capatul pamantului, chiar daca vor trece ani, o sa gasesti.
0
01-04-2013, ora 18:14
Alb07
Nu este medic/terapeut
Alb07
Analize leucocite, neutrofilie, fosfataza alcalina crescute, gama GGt mereu mare, astea sunt si acum asa. Rezultate mai ciudate la inceput 2011, amoniac prezent sange, cormogranina a crescuta, plumb urina, metanfrine usor crescute, apoi au devenit Normale. Alte analize sange care s-au mentinut in 2013 Cristalurie, Hematurie, aldosteron urinar usor crescut.Cert este ca s-a intamplat ceva atunci in 2010 care mi-a afectat rinichii: o infectie, o reactie alergica, toxica, probabil in 2008 nu s-a vindecat litiaza renala, si asa s-au format alte pietre si chisturi renale, probabil eram racita si" infectia s-a dus la rinichi", nici nu mai conteaza.
Daca as fi avut un diagnostic in 2010 la inceput ce tip de hipertensiune am, atunci stiam si de ce s-a intaplat asta prin anailze mai amanuntite. In 2008 aveam o singura piatra pe rinichi, acum am 2 chisturi renale si nenumarate pietre.
Sunt o gramada de informatii, unele mai contradictorii decate celalalte, dar important este sa gasesti pe cineva care sa faca lumina in toate astea, si trebuie sa fie un super specialist.
Eu am cautat mereu sa stiu, sa aflu adevarul ptr ca nu mi s-a parut normal ca dintr-odata sa ma transform asa, sa am zile cand nu mai ies din casa, o stare de rau si vegetatie, sa iti curga sange din nas noaptea in somn, sa fi ametit sa obosesti din orice, tensiuni de peste 200 ZILNIC.
Cand tie e lumea mai draga faci tensiune. Hipertensiunea nu este o boala care se vede, nu ai un picior rupt ca toata lumea sa te compatimeasca, poti sa pari perfect normal
Acum trebuie sa tratez hipertensiunea secundara renoparenchimatoasa. Sunt in punctul 0 in care incep sa imi tratez de fapt boala pe care o am. Sper sa nu fie prea tarziu.
Cert este ca niciodata nu trebuie sa te dai batut, uneori rezolvarea vine de departe si de unde nu te astepti.
0
01-04-2013, ora 18:32
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Slava Domnului ca ai descoperit cauza, o valoare asa mare a TA, permanent. ti ar fi nenorocit organismul.Ceea ce nu inteleg eu, este de ce au avut nevoie de aproape 3 ani sa descopere cauza.La asa valori mari, intai se cauta rinichii, apoi inima si sistemul endocrin, analizele uzuale renale( creatinina, uree, sumar urina, urocultura) ar fi trebuit sa fie modificate.Cunosc un caz de TA f mare dar era din cauza unui anevrism pe artera renala, a descoperit asta la Tg. Mures. La ce spital ai fost?
0
01-04-2013, ora 19:22
Alb07
Nu este medic/terapeut
Alb07
Ptr ca la mine Hta nu este renovasculara este renoparenchimatoasa.
Sunt 2 chestii diferite. Renovascular este ok.
Renoparenchimatos este ceva mai rar. Apare din cauze diverse infectii la rinichi, nefrotoxice, alergice, nefrite etc.Adica glomerulii sunt afectati.
Plus ca eu am facut multe investigatii. Si intra-adevar am mai multe robleme. Am si un nodul tiroidian, am si o hiperplazie pe ficat, chisturi renale, hernii cervicale, lombare, toracale etc. Toate aste exista, dar nu stiam care dintre ele este cauza tensiunii. Era un cerc vicios. Plus diverse contradictii: metanefrine crescute, cormogranina a crescuta, plumb in urina, aluminiu etc, amoniac in sange. Unele refacute si dupa aceea normale. Neutrofilie, leucocite, fosfataza alcalina, gama GGT crescuta.
Eu m-am axat pe coloana vertebrala, pe faptul ca am o hiperplazie de artera vertebrala, adica artera verterbrala stanga dominanta amprenta bulbul rahidian pe stanga, unde am si tinitus.
Vroiam sa rezolv cu tinitusul si cu HTA, probl de artera vertebrala. Mi s-au intamplat chestii foarte ciudate medical.
Felul cum a inceput ca tuseam sec, aveam o alergie, ma scarpinam pe piele, ma durea spatele, avea o legatura. Erau rinichii afectati, dar nimeni nu mi-a zis.Leucozitoza, neutrofilie, gama GGT crescuta, fosfataza alcalina astea erau crescute.
Eu nu am facut analize specifice de rinichi, am facut ce mi se zicea sa fac. Ca sa descoperi o Hta renoparnechimatoasa nu este de ajuns un eco doppler de artere renale. La mine eco doppler nu spunea nimic. Rinichii sunt afectati datorita infectii, medicamentele, subs toxice, alcool, nefrite. Eu de abia la sfarsitul anului trecut printr-un rmn foarte bun am aflat ca am 2 chisturi renale. Aparea ba feocromocitom, ba nu stiu ce. Era un alt chist renal.
M-am focusat pe problema mea, nue ste usor sa stai 3 ani cu un tinitus permanent in cap, cu tensiune zilnica de peste 20. O stare de vegatatie. Imi doream sa aflu asta, era ca un scop. De cateva ori esre sa mor de-a binelea. Si unii poate faceau misto. Ptr ca eu in rest arat normal, nu sunt grasa, nu am defecte fizice.
Dar eu stiam de facut ca trebuie sa gasesc ceva, nicmi nu apare de poamana,
Plus pietrele pe care le am la rinichi, mi se zicea ca nu este mare lucru, dar Este, ptr ca mai am si chisturi pe langa ele, practic rinichii sunt 'ocupati' de astea.
La chestia asta am ajuns ptr ca daca in 2010 stiam ca de la rinichi m-am imbonavit, nu imi mai apareau toate astea.
Inainte de 2010 NU AVEAM NIMIC PE rinichi. Din 2010 au aparut, s-a intamplat ceva care a determinat aparitia lor.
In fine, am HTA secundara renoparenchimatoasa. De ce a aparut asta in 2010 este o alta poveste, dar suntem in 2013, deja nu mai conteaza.
Sper sa nu ajung la alte belele, unul dintre rinchi este mai afectat.
0
01-04-2013, ora 23:40
armina
Nu este medic/terapeut
armina
iti tin pumnii sa rezolvi corect si in timp util. Stiu ca au trecut 3 ani, dar daca mai ai puterea si rabdarea sa intelegi ce s-a intamplat atunci, s-ar putea sa te ajute in tratament.
Oricum iti doresc numai bine si mai astept vesti de la tine.
0
02-04-2013, ora 01:59
Alb07
Nu este medic/terapeut
Alb07
Da stiu, ca povestea mea poate parea ciudata, uneori am avut si eu rezerve.
Mi se parea prea de tot sa nu gasesc o rezolvare. Simteam ca nu am o HTA esentiala.Mi se parea socant ca nu descopar o cauza, o cauza concreta si bazata pe dovezi stiintifice. Nu stiu daca se mai vindeca hipertensiunea total, in sensul ca sa nu fiu dependenta de medicamente pe viata. Imi doresc sa nu mai iau niciodata medicamente, o sa fiu super happy cand scap total de medicamente. Sa fiu ca inainte.
Este foarte complicat sa anticipez ce se va intampla in viitor. Daca voi ramane cu aceasta hta sau peste ceva timp imi va trece. Trebuie sa o tratez in forta ca poate dauna si altor organe. Nu stiu cat va dura.
Imi doresc doar sa scap de cosmarul asta.
0
09-04-2013, ora 02:00
Alb07
Nu este medic/terapeut
Alb07
Armina ce ai rezolvat tu cu HTA?
La tine ce natura are hta? Este putin probabil sa nu aibe vreo cauza la o varsta frageda. Trebuie sa te interesezi de situatia ta.
Din pacate sunt si persoane care fac misto cand cineva este bolnav, uneori boala nu se vede pe om. Se asteapta sa te vada 'terminat', dar sunt pur si simplu oameni care duc boala pe picioare.
Iti doresc Sanatate ca este singurul lucru care nu depinde de noi. Eu pur si simplu sunt socata ca m-am imbolnavit, nu imi explic ce s-a intamplat. Am cautat mult timp un rapsuns, stiind ca exista unul. Nu poti sa nu cauti un rapsuns cand intr-o dimineata te trezesti cu tensiune 250 si ramai asa timp de 2-3 ani si cand nu poti nici sa dormi linistit ca iti curge sange din nas in somn de la tensiune. Sper sa gasesti si tu un raspuns, poate exista o rezolvare.
Eu nu stiu daca o sa se poate rezolva problema mea in totalitate, imi doresc enorm, dar nu se stie.
Problemele de sanatate mi se par cele mai ingrozitoare si nepredictibile lucruri care se pot intampla cuiva. Nu exista nimic altceva mai important decat sanatatea.
0
09-04-2013, ora 16:41
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Draga mea, la mine totul este pecetlui; am HTa esentiala ( cred ca preponderent pe sistem nervos, s- au intamplat atatea de a lungul timpului). Am tratament si slava Domnului este tinuta sub control, dar tratamentul este pe vecie si cum anii trec si nu intinerim oi vedea. Stiu ca ai gasit motivul dar cum te simti? o ti sub control? ce valori mai ai?
0
10-04-2013, ora 01:07
Alb07
Nu este medic/terapeut
Alb07
Tu cum te impaci cu ideea ca esti bolnava de HTA la 30 de ani?? Eu si acum dupa 2-3 ani sunt socata ca mi s-a intamplat asa ceva. Pur si simplu nu concep sa raman bolnava, medicamentele, nu accept si nici nu mi se pare normal sa fi bolnav la varsta asta, cand altii isi traiesc bine mersi sanatosi si fericiti viata, si se gandesc la lucruri frumoase nu la boli. Mi se pare un ghinion fantastic.
Eu nu stiu daca ma voi mai face bine vreodata in totalitate, dar imi doresc enorm asta. Nu accept sa raman bolnava. Cu rinichii este mai problematic, este foarte complicat si sceptic viitorul meu.
Doamne fereste, sa fi bolnav este groaznic. Eu am intalnit si persoane care aveau un soi de explicatii penibile, ca altii sunt bolnavi si "poate ca merita", "au facut ceva de s-au imbolnavit etc".Chestia asta mi se pare halucinanta. Am intalnit o fata de vreo 20 de ani la doctor si ma intrebam ce cauta acolo, era draguta, frumoasa, tanara, desi trista, ca sa aflu stupefiata ca facea dializa de cativa ani. Era intr- situatie deplorabila psihic. Mi s-a parut pur si simplu sinistru. Sanatatea este un lucru foarte important de care nu se rade niciodata.
Iti urez succes si sanatate. Targetul este ca o boala sa se vindece total, nu doar sa se amelioreze.
Una este sa te imbonavesti la 70 de ani-80 de ani, si sa iei pastile, macar ti-ai trait viata, desi si atunci este dramatic, alta este sa incepi de la 30 de ani cu doctori, cu spitale. Te ingrozesti pur si simplu. Eu era de cateva ori sa mor de-a binelea din cauza tensiunii, pe tensiuni de 250 si in momentele alea nu imi doream decat sa traiesc, ma concentram sa ma mentin constienta si trageam de viata cu disperare.Iti dai seama ce fragil este totul.Eu imi doresc sa traiesc sanatoasa. M-am luptat mereu ptr viata, inca de cand m-am nascut, aveam 900 grame la nastere, toata lumea zicea ca nu traiesc, si de asta mi se pare nedrept si groaznic sa ma imbolnavesc acum.
Sanatate inca o data tuturor.
0
10-04-2013, ora 20:43
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Draga mea, te inteleg perfect si suferinta si indignarea si cautarile febrile ptr gasirea unei solutii si neputinta in fata hazardului si sentimentul de nedreptate dar din pacate uneori nu mai putem decat sa reparam cateceva pe ici colea.
Cand la mine au aparut primele simptome, mi s-au facut toate analizele; cardiace, renale endocreine si iesind totul in parametrii normali au conchis: HTA esentiala.Pe de o parte asta era medicina cu atatia ani in urma, pe de alta parte faptul ca am luat tratament m-a aparat de complicatii, Sincer, nu pot sa-mi dau seama cum ar fi fost mai bine, am facut si o coronarografie acum 4 ani si a iesit ok, la fundul de ochi, mi s-a spus ca vasele de sande arata ok si asta indica ca TA a fost bine tinuta in frau ( cu medicatie)Oricum cand este vorba de tensiune si sistem cardio, oricand poti avea o surpriza neplacuta, nu stii niciodata.
0
16-06-2018, ora 08:33
Constantin1973
Nu este medic/terapeut
Constantin1973
Alb07... am parcurs toate postarile. Sunt profund impresionat de ce ti s-a intamplat. Ai rezolvat problema?
0
21-07-2018, ora 05:37
Ciptoni
Nu este medic/terapeut
Ciptoni
Buna ziua, ce ati mai facut cum va simțiti, si eu am tiuit in urechi de 5ani crize de hipertensiune paroxistica 20/12 sau declansat la 6 luni de la moartea mamei mele, de 5ani umbku prun spitale, analize bani cheltuiti la greu si nici un diagnostic concret, am ajuns de curand la urgenta cu tensiune, puls ridicat, am facut metanefrinele si au oesit duble fata de val normală, am fost ka edocrinolog ma interneaza pt un ct sa vada suprarenalele sa vada daca e feocromocitom, sunt disperat, am fist si la psihiatru am mers bine o perioada dupa incetarea medicatiei acum 2ani, dar cred ca tratamentul a mascat simptomele, un sfat sau o directie in care sa merg cu investigatiile ar fi binevenit, va multumesc anticipat
Adaugă un comentariu / răspuns
45 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Efectele indirecte ale COVID-19 asupra tinitusului, o condiție comună manifestată prin „țiuit” în urechi, discutate de cercetători
  • Un potențial tratament pentru tinitus, dezvoltat după două decenii de cercetare
  • Tinitusul sau țiuitul în urechi ar putea duce la pierderea auzului? (studiu)
  •