Tulburare Bipolara | Forumul Medical ROmedic

Tulburare Bipolara

26-05-2017
Cristian1010
Nu este medic/terapeut
Cristian1010
Va rog sa imi spuneti si mie, in cat timp se poate pune un diagnostic de tulburare bipolara, in conditiile in care "pacientul" nu a mai avut de-a face cu ramura psihiatriei pana acum. "Pacientul" are 37 de ani. Nu exista membrii ai familiei care sa fi avut probleme psihiatrice.
Va multumesc!
5 comentarii
2
26-05-2017, ora 21:22
Psiholog Iosif Szenasi
Psihologie
Psiholog Iosif Szenasi
Buna ziua!

Pentru a pune un diagnostic medicul, psihologul clinician sau psihoterapeutul va cauta sa vada nu doar istoricul familial, ci si starea pacientului din utlima perioada si din prezent. In functie de aceste aspecte, se pune un anumit diagnostic sau nu. Daca simptomele sunt clare, atunci spunem ca este tulburarea sau boala X. Daca simptomele nu sunt foarte clare atunci putem pune un diagnostic prezumtiv, urmand a clarifica in viitor despre ce este vorba. In psihiatrie sunt destul de multe aspecte ce se trateaza cam cu aceeasi medicatie.
In orice caz, este nevoie de un consult de specialitate pentru a vedea despre ce este vorba. Cu cat mai devreme, cu atat mai bine!

Numai bine!
Iosif
0
27-05-2017, ora 13:58
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Se poate desigur ca in urma unui eveniment sau a stresului acumulat sa se declanseze o boala psihica ce a fost mascata, dusa pe picioare, compensata pana la un moment dat !
In ce priveste diagnosticul daca e este prezumtiv sau de certitudine e mai putin important, ce conteaza este tratamentul si starea pacientului si ca el sa constientizeze ca trebuie ia tratament din cand in cand sau a la long, dupa cum recomanda medicul !

PS Cat priveste timpul, cred ca este vorba de 6 luni de episoade alternative !
0
27-05-2017, ora 17:47
Cristian1010
Nu este medic/terapeut
Cristian1010
Sunt de acord ca "pacientul" trebuie vazut de catre un expert. Insa ceea ce ma mira pe mine, este usurinta cu care psihiatrii romani pun acest tip de diagnostic in timp ce psihiatrii din strainatate (USA, UK, etc) au nevoie de ani de zile de observatie al respectivului individ/a. Imi vine greu sa cred ca acestia sunt prost pregatiti, etc. un asemenea diagnostic impreuna cu tratamentul respectiv, poate schimba definitiv (in rau) viata unei persoane. Si atunci, de ce asmenea iresponsabilitate si nepsare???
0
27-05-2017, ora 20:34
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Daca persoana ajunge sa fie internata in spital cu episod maniacal adica in stare de exaltare, vorbind fara logica, de catre familie sau colegi, de 3 ori la rand atunci diagnosticul nu mai poate fi evitat ! In alte forme de TAB bolnavul face cheltuieli mari, nejustificate sau planuri marete in care crede neabatut, care si astea sfarsesc tot la doctor sub o forma sau alta !
1
28-05-2017, ora 23:08
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Este bine ca pacientul caruia i s-a pus un diagnostic sa se informeze singur despre boala sa si sa o accepte. Ar duce-o mult mai usor. Doctorii romani nu sunt chiar asa de slab pregatiti cum credeti. Este necesar un episod maniacal si unul depresiv si diagnosticul se poate pune.
Va recomand Asociatia Equilibrium pentru bipolari si depresivi, unde se tin sedinte de terapie de grup gratuite si unde va puteti sustine cazul. Exista si grup secret pe Facebook al bipolarilor din Romania unde sunteti pus la curent cu ultimele noutati din sfera acestei boli.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul