Tulburarea Afectiv Bipolara - Solutii

276 comentarii 1 2 34 ..... 9 10 Înainte ›
0
28-10-2011, ora 15:42
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Ma abat de la titlul topicului cu scuzele de rigoare catre @hopeforbipolars.
@pulberedestele
Noi cei care am trecut prin drame datorita medicatiei psihotrope, nu a intregii industrii farmaceutice, asa cum ati punctat eronat, este firesc sa avem o astfel de atitudine, am pierdut valori umane si banesti pe care nimeni nu ni le mai da inapoi.Mesajul dvs l-am inteles, din pacate dvs sunteti cel care nu ati inteles nimic din aceasta capcana si eu personal nu ma supar nici daca treceti psihiatria la acatiste zilnic, nu pricep care-i necazul de va deranjeaza ca am gasit o solutie neagresiva la a rezolva o boala'misterioasa'.Am mai spus ca in cazul Schizofreniei, boli ca Parkinson, Alzheimer chiar cred ca sunt modificari la nivelul creierului, complet nerezolvate de medicina, dar Schizofrenia este mai complexa ca toate si atentia trebuita sa fie sporita in toate aspectele.Gindurile suicidare au aparut la persoanele care au luat multi ani aceasta medicatie gen Zyprexa(neuroleptic din noua generatie adica aceeasi Marie cu alta palarie), Seroquel...Cind am spus de raul produs de Fluanxol mi-ati raspuns ca nu l-ati recomanda nici la dusmani, dar iata amicul meu medicul psihiatru l-a recomandat cu caldura, Haloperidol acum spuneti ca este un produs total depasit, Zyprexa v-a ingrasat pe altii i-a distrus deci care-i 'bun'?Asta-i povestea ca toate actioneaza in acelasi mod pe concentratii diferite si neurotransmitatori diferiti, deci hai sa facem chimioterapie pe creier poate avem noroc si raminem zdraveni.

,
0
28-10-2011, ora 17:50
adrian2011
Nu este medic/terapeut
adrian2011
eu zic sa ne lasam toti de medicamente, si sa incercam ierburile magice ale lui K.V.!precis vom simti linistea si pacea inca de la prima cana de ceai!
Ce zici K.V., vrei?
0
28-10-2011, ora 18:23
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Se intampla ca am rezolvat din prima fara medicamente, imediat cum am constientizat ca am o problema. Depinde de fiecare ce surse de informare alege, cum poate sa interpreteze informatia disponibila oricui in era informationala.
In orice caz, deja cu multi ani in urma, antropologii au demonstrat ca schizofrenia sau alte boli psihice sunt rare sau inexistente in tarile lumii a treia.
Iar daca exista sunt tratate mult mai eficient prin metoda banala: psihoterapie, eventual fitoterapie etc.
1
28-10-2011, ora 19:40
the eye :)
Nu este medic/terapeut
Fratilor, am niste vesti bune; 1 - am gasit niste informatii f utile pt boala sarcoidoza ( a unei prietene )- si sincer, ma bucur, dar si ceva despre psihoza, anxietate. Sunt din Revista As - lucruri verificate. Poate pot ajuta cuiva aceste informatii.

"Dupa moartea primului meu copil sufar de psihoza si anxietate"
(Raspuns pentru Irina Chis - Satu Mare, F. As nr. 556)

"¢ Situatia neplacuta prin care treceti imi este cunoscuta. M-am confruntat cu ea timp de doi ani. Aveam 46 de ani si mi s-a spus ca este consecinta mentala a unei menopauze cu mari probleme. Dupa multe consultatii si multe tratamente, ceva m-a ajutat si pe mine: medicamentul frantuzesc Deroxat, pe care l-am folosit numai sub control medical (dar nu cu internare). Timp de doua luni, am luat cate o tableta dimineata (atunci aveam starile cele mai grele), apoi o tableta la doua zile si in final 1/2 tableta la doua zile, pe masura ce starea mi se ameliora vizibil. In aproximativ sase luni mi-am revenit total. Medicamentul nu era atunci in Catalogul farmaciilor de la noi. O cutie contine 2 folii a cate sapte tablete. Vorbiti cu psihiatrul dvs. despre acest medicament. Va doresc reusita cu ajutorul lui Dumnezeu!
Nicoleta Baranaiu

"¢ Irina, sunt o fata de 25 ani, care a trecut prin acelasi cosmar ca al tau. Inca sunt sub tratament, deoarece l-am inceput de curand. Cu ajutorul d-lui dr. Fridmann am reintrat in viata. Iti scriu din suflet, vreau sa te ajut, pentru ca stiu prin ce treci. Nu-ti pot recomanda tratamentul meu, deoarece trebuie sa iei legatura direct cu d-l doctor. Numarul meu de telefon este 0724/56.01.71. Suna-ma si iti voi raspunde atunci la eventuale intrebari.
Voinea Nicoleta - Str. Gh. Marinescu nr. 56A, bl. I11, ap. 29, Constanta
.
(ca sa vedeti ca menopauza - contrar celor stiute de unii - poate produce f mari probleme unora dintre noi. )
0
28-10-2011, ora 20:09
Nu este medic/terapeut
imi cer scuze daca abuzez, totusi aflandu-ma pe la cei bolnavi de sarcoidoza am gasit ceva notabi. si pun si aici, daca tot cautam solutii/ raspunsuri la problemele noastre.

Persoana care a postat are pseudonimul: cauzele sarcoidozei ( sper ca nu voi fi trasa la raspundere pt ce am facut :)

Cauza sarcoidozei este determinata de modul in care persoana bolnava traieste.
Sarcoidoza este o afectiune autoimuna.
Ce inseamna autoimuna?
Adica organismul nu se mai recunoaste pe sine si ataca anumite parti din el insusi.
Unii spun ca poate fi din cauza poluarii... Altii sustin diverse cauze, dar cert este ca pana in prezent nu exista o asa numita "cauza brevetata" medical.
De ce organismul alege sa se autoatace?
Ce este organismul?
Organismul este un magarus.
Ce este un magarus?
Este acea fiinta care poarta poveri pe distante lungi, care ajuta la transportul a ceva pretios, de regula.
Este fiinta care cara incet, dar cara, si era la mare pret in trecut pentru aceasta.
Organismul uman, putem sa-i spunem si corp, este un magarus care cara. Ce anume poarta el?
Un spirit.
Ce este un spirit?
Totul este energie?
Ce inseamna totul?
Totul inseamna absolut orice: o piatra, un caine, o planeta, un Soare, o gradinita cu legume...absolut orice.
Cum poate o piatra sa fie energie?
Prin concentrare.
Cum adica?
Pai, sa luam de exemplu energia electrica, cea pe care o folosim zi de zi.
O vedem? Nu. Vedem doar efectele ei: un bec aprins, de exemplu.
Totusi, ea este produsa si exista. De ce nu o vedem?
Pentru ca este formata din particule foarte mici, invizibile cu ochiul liber, asezate la o distanta suficient de mare una de cealalta, rasfirate...ca un pumn de nisip aruncat cu mana pe un camp de iarba; acel nisip nu se va vedea de la distanta.
Dar, daca in loc sa aruncam pumnul de nisip il vom modela intr-un bulgare, folosind poate niste apa pentru a-l lega?
Atunci va fi vizibil.
Corpul nostru este o concentrare de energie...este un bulgare de nisip.
El este gazda spiritului.
Deci, ce este spiritul?
Spiritul este o parte din Dumnezeu.
Misiunea oricarui spirit pe acest pamant este sa evolueze spre Bine, spre Adevar, spre Lumina.
Ce reprezinta Binele, Adevarul, Lumina?
Sunt intrebari cu raspunsuri pe care fiecare dintre noi trebuie sa si le dea.
Spiritul este purtat de corp, de magarus, prin aceasta lume.
Cei doi sunt parteneri pentru evolutia unuia: spiritul.
Magarusul este suportul dat tot de catre Dumnezeu.
Spiritul si trupul trebuie sa fie unul alaturi de celalalt, sa fie prieteni.
Ce inseamna prieten?
Este cineva care iti vrea binele nemijlocit si iti spune in fata, drept, ceea ce gresesti.
Trupul este prietenul spiritului.
Trupul nu se poate exprima in cuvinte, dar are alte cai de comunicare.
Una dintre acestea o reprezinta boala.
De aceea, boala este cel mai bun prieten al omului. Ea iti spune verde-n fata ce faci gresit in viata ta.
Ce inseamna gresit?
Inseamna ca omori spiritul.
Cine e pe cale sa omoare spiritul?
Mintea. Judecata umana, stricta, matematica - ratiunea.
Atunci cand mintea, ratiunea, ne conduce pe cai gresite, diferite fata de ceea ce spiritul doreste, apar problemele de sanatate.
Corpul este cel dintai care semnaleaza o problema prin simptome: dureri, dispozitie proasta, etc.
In cazul sarcoidozei, sau al bolilor autoimune in general, organismul nu se mai recunoaste, se reneaga, se dusmaneste pe sine si se autodistruge singur. Ceea ce se petrece la nivel fizic se petrece si la nivel psihoemotional.
Atunci cand faci ceva, alegi sa traiesti cumva, intr-un mod care este impotriva libertatii spiritului tau, corpul poate reactiona prin nerecunoasterea unor parti din el.
Asa cum psihic, subliminal, tu stii ca ceea ce faci e gresit, adica importiva spiritului tau, asa si fizic corpul nu se mai recunoaste pe sine si se ataca.
Vindecarea adevarata nu poate veni decat prin Adevar. Atunci cand ai curajul si vointa de a patrunde adanc in tine, de a recunoaste faptele gresit dictate de ratiune, ai sanse mari de vindecare.
Ratiunea este cea care creeaza temeri. Unele sunt justificate, pentru autoaparare. De exemplu, nu traversez strada atunci cand trece o masina.
Dar, din cauze contextuale, slabiciuni, creaza si alte temeri, nejustificate.
Viata este simpla, insa fiecare dintre noi o complicam, o incarcam cu tot felul de obstacole, pe care tot singuri trebuie sa le depasim.
Asta duce la dezechilibre.
Dezechilibrul apare atunci cand ne indepartam de la calea pe care spiritul trebuie sa o urmeze.
Spiritul vrea libertate, in timp ce noi ne impovaram cu tot felul de griji inutile.
Grija de a avea o proprietate, de a avea bani, de a avea un serviciu banos...toate acestea, atunci cand le ai, aduc si griji suplimentare.
Cum am facut eu sarcoidoza?
Mi-am cumparat un apartament in Bucuresti si am locuit in el. Am luat apartamentul prin imprumut bancar pe 30 de ani. Ulterior, cand s-au mutat vecini deasupra mea, mi-am dat seama cat de slab antifonat este blocul. Se auzea orice zgomot de la ei. Auntci cand mergeau prin casa la mine se auzea de parca tuna. Si asta mereu, zi si noapte.
Nu mai aveam viata mea...in viata mea intrau si acei vecini, fara voia lor sau a mea.
Stiam ca nu ma pot muta de acolo...ce-ar fi fost sa fac? Sa stau cu chirie? Ce ar fi zis lumea? Ca dau banii aiurea?
Spiritul era cel care dorea libertate...si nu tine cont de ratiuni economice, financiare...adica lucruri efemere. Iar eu, prin ratiune, m-am impotrivit.
In cele din urma am acceptat sa ma mut din apartament si sa stau cu chirie. A fost o trecere uimitoare, foarte benefica. Dar, intr-un fel, a venit prea tarziu...deja se instala sarcoidoza. A durat mult pana am fost diagnosticat si ulterior tratat de urgenta prin cortizon.
In cateva luni mi-am revenit complet dar in primul rand deoarece am constientizat care este cauza.
Ce zice lumea? Aceasta e o intrebare, o grija pe care singuri ne-o atasam in viata...stim de fapt foarte bine ca lumea nu este interesata de noi. Ca atunci cand avem nevoie de ajutor, aceasta "lume" nu sare pentru noi. Si totusi, ne raportam la ea, ne inrobim in importanta falselor ei impresii despre noi.
Daca reusim sa vedem Adevarul, Lumina...suntem salvati.
In fond, la sfarsitul acestei vieti nu vom fi judecati de cineva, ci de noi insine. Singuri vom putea vedea daca si cat ne-am indepartat de Sine.
Isus a spus: "Nu trebuie sa ne temem de ceea ce ucide trupul, ci de ceea ce ucide sufletul".
Acest articol se potriveste, de fapt, pentru orice boala. Orice boala reprezinta un dezechilibru.

Bolile nu sunt ceva care vin de nicaieri...noi suntem direct raspunzatori pentru ele!

Sanatate si echilibru!
0
28-10-2011, ora 20:20
Nu este medic/terapeut
Vindecarea adevarata nu poate veni decat prin Adevar. Atunci cand ai curajul si vointa de a patrunde adanc in tine, de a recunoaste faptele gresit dictate de ratiune, ai sanse mari de vindecare.
.
Nu stiu cine e aceasta persoana care a postat, dar e perfect desteapta.
E mult mai greu cu psihicul, care nu doreste sa se dea pe brazda-- insa daca ne-am putea detasa total de ce este in jur si de noi insine - in sensul eliberarii de ganduri, bariere - plus vointa 100% si rugaciunea dupa ajutor la Dumnezeu pot rezolva ceva.
0
28-10-2011, ora 22:52
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
N-am idee de ce unele persoane, utilizatori de droguri psihotrope, au senzatia ca incerc sa conving pe cineva sa renunte la "singurul"tratament posibil.Dupa partea mea poate lua oricine are recomandat orice, oricit si oriunde chiar daca singura diferenta intre cel care isi ia drogul pe reteta si cel care si-l ia la coltul strazii este ca primul nu stie in ce se baga pe cind celalat stie si ambii nu mai pot scapa de ele decit prin mari eforturi.Sunt aproape 1000 de topicuri pe sectiunea"Tulburari psihice"unde se discuta zilnic despre dozaje, nemultumiri si alte "beneficii", deci care faceti doar asta si credeti doar in asta v-am mai spus, nu vin eu sa va dau peste mina cind luati medicatia, dar nici nu renunt la ceea ce am realizat sau la atitudinea mea.
@bleuciel
De data asta ati spus lucruri interesante.
0
29-10-2011, ora 01:04
Nu este medic/terapeut
Multumesc K.V.
Tot astazi am gasit si aceste randuri - postate mai jos.Medicamentul recomandat e bine cunoscut, insa ce m-a frapat e altceva: ca atta aici cat si in comentariul pus de mine mai sus --desi sunt 2 oameni complet diferiti, afirma exact acelasi lucru - cu privire la nerecunoastertea de catre organism a ""vechiului drum "" sau propriul mod de functionare.

Eu pot spune cu mana pe inima ca am nesocotit toata viata disciplina pers - adica, nu am respectat un program de somn, in primul rand. Apoi cand m-am dat dat peste cap...m-am dat

"Doresc un tratament eficace contra insomniei"
(Raspuns pentru Maria Popa - Bucuresti,
F. As nr. 564)

Stimata doamna Maria, cei mai multi dintre noi se duc la culcare seara, asteptandu-se ca dimineata sa se trezeasca odihniti. Dar pentru multa lume nu este chiar atat de usor. Indivizii al caror ritm circadian (periodicitatea manifestata la fiecare 24 ore) este dereglat in mod constant au probleme cu somnul si, pe langa disconfortul fizic si senzatia de oboseala, au loc si procese biologice care le pot afecta sanatatea. Melatonina, un hormon natural din corpul omenesc, este un element foarte important in controlarea ceasului nostru biologic. Cand se intuneca, corpul nostru secreta melatonina, in incercarea de a pregati organismul pentru perioada de odihna. Insa daca sinteza melatoninei in organism scade, perturbandu-se perceptia despre zi si noapte, echilibrul interior se degradeaza. Astfel, pot aparea tulburari de somn sau ne simtim obositi imediat ce ne trezim dimineata. In sensul acesta, va recomand Bio-Melatonina, care ajuta la restabilirea echilibrului, inducand astfel un somn profund si odihnitor. Acest lucru ofera avantaje cu precadere in cazurile in care lucram in ture, zburam cu avionul pe distante lungi, schimband frecvent fusul orar, lucram pe timp de noapte etc. In afara de rolul in reglarea somnului, Bio-Melatonina este un antioxidant puternic care protejeaza celulele impotriva radicalilor liberi, care le-ar putea distruge. Aceasta substanta are rolul unui "mecanic" ce examineaza organismul pentru a repara eventualele distrugeri cauzate de poluare. Noaptea, melatonina determina organismul sa se concentreze pe activitatea de odihna si reparare, somnul fiind linistit si odihnitor. Multa sanatate!
Dr. Claudia Ciocan - Bucuresti, tel. 021/202.30.23
0
29-10-2011, ora 12:11
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
@bleuciel

Melatonina"hormonul intunericului"eliberat in cantitate redusa dupa 40 de ani, conform informatiilor pe linga corectarea somnului, se utilizeaza pt tratamentul sarcoidozei, artrita reumatoida, epilepsie, depresie si anorexie, Alzheimer, reglarea sistemului endocrin, al sistemului imunitar.Este considerata unul dintre cei mai puternici antioxidanti"terminali", activa in combaterea stresului oxidativ atit de evident in cazul bolii Alzheimer.Se spune ca este sintetizata chiar si de unele plante ca orezul.Daca tot suntem la sectiunea "Tulburarea Afectiva Bipolara"vreau sa mai punctez inca o data cauza producerii halucinatiilor dintr-o anume perspectiva si anume aceea ca in timpul psihozei glanda pineala este "fortata"sau chiar"sparta"eliberindu-se Melatonina in stare de veghe - se produc halucinatiile de care unii nu mai scapa destula vreme, in aceasta perioada se poate interveni cu Melatonina chiar daca cel in cauza este mai tinar, el neputind sa mai controleze absolut nimic devine extrem de agitat, noptile se transforma in zile delirante si eu personal dupa ce am adminstrat Melatonina am obtinut starea de somn linistit, evitind de altfel si alte necazuri.Nu fac un panaceu din Melatonina chiar daca a salvat o situatie stresanta din viata mea, cine poate obtine somnul in mod natural este mult mai bine, dar cind apar astfel de dereglari majore trebuie facut ceva.Nu stiu raspunsul la-glanda pineala"sparta"se mai poate reface?-alga Kelp are o anume contributie, dar nu stiu exact ce si cum.
0
29-10-2011, ora 13:49
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Melatonina este indicata, bineinteles, chiar de psihiatri.Medicamentul mai potent fata de melatonina este Valdoxan si am incercat sa va sensibilizez pe acest subiect, in sensul ca nu este decontata de CASA DE ASIGURARI.Pana atunci, merge si melatonina.Iata un punct comun...
0
29-10-2011, ora 16:48
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Nu cunosc Valdoxanul, este un antidepresiv?dar daca faceti demersuri sa-l introduceti pe lista de gratuitati este un lucru bun.Melatonina nu este un medicament insa-eu am achizitionat Melatonina pura, eficienta in situatiile enumerate, dar abuzul ei nu este indicat mai ales de catre cei tineri.Inainte de a recomanda orice medicatie psihotropa asa cum am spus pe alt topic, ar fi bine daca s-ar solicita de catre psihiatri verificarea nivelului de Serotonina, Dopamaina..etc, Clinica Synevo ofera aceasta oportunitate(informatie culeasa de pe "Serotonina, Dopamina si Nondrenalina-tratarea depresiei")astfel s-ar evita diagnosticarea gresita implicit medicatia aferenta.
0
29-10-2011, ora 19:22
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
"Substanta activa din Valdoxan, agomelatina, este un antidepresiv. Aceasta actioneaza in doua moduri, atat prin stimularea receptorilor MT1 si MT2, care sunt in mod normal activati de melatonina, precum si prin blocarea receptorilor 5-HT2C, care sunt in mod normal activati de neurotransmitatorul 5-hidroxitriptamina (denumit si serotonina). Se considera ca aceasta duce la cresterea nivelurilor de dopamina si noradrenalina intre celulele nervoase din ariile cerebrale care au un rol in controlul dispozitiei. Se presupune ca aceasta contribuie la ameliorarea simptomelor depresiei. De asemenea, Valdoxan poate contribui si la normalizarea programului de somn al pacientului."
Cam aceastea sunt recomandarile...
Toate cele bune...
0
30-10-2011, ora 09:07
hopeforbipolars
Nu este medic/terapeut
hopeforbipolars
@bleuciel

tot ce ati scris mie una imi umple sufletul de bucurie - simt in interiorul meu ca tot ce ati spus este adevarat. Mergeti pe acest drum al adevarului interior... :)

@pulberedestele

este admirabil ca luptati pentru ca cei bolnavi psihici si cei considerati bolnavi psihici sa-si cunoasca drepturile... tot respectul.

Luni voi merge din nou la o ecografie sa vad evolutia nodulului tiroidian - voi scrie din nou sa va spun cum stau. Sper din tot sufletul sa fie mai bine de aceasta data.

Cu drag.
0
30-10-2011, ora 09:45
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
hopeforbipolars
Va multumesc pentru cuvintele frumoase, e un semn al intelegerii Dumneavoastra si al empatiei cu toti bolnavii psihici, un semn de solidaritate si de normalitate, daca imi permiteti sa spun asta!
Germont
multumesc pentru mesajul privat, din pacate, in afara de semnul de prietenie pe care mi-l dati si pentru care va multumesc, nu pot fi de acord cu Dumneavoastra si nici nu o sa mut discutia pe spatiul privat, mie imi place transaprenta(iar o divergennta de opinii intre mine si Dumneavoastra nu e decat benefica).Aceste principii de alimentatie nu-mi spun nimic in contextul bolii psihice!
0
30-10-2011, ora 11:22
Lia-Iulia
Nu este medic/terapeut
Lia-Iulia
Citesc cu atentie ceea ce se scrie aici, si este bine cand putem face schimb de informatii, sau macar sa ne mai spunem opiniile.
Ele pot determina o reactive pozitiva sau negativa, in functie de pozitia pe care o are fiecare vizavi de tratamentul medicamentos.
Dar cred ca in situatia in care pacientii bipolari sunt atat de usor influentabili emotional ei cauta orice "portita de scapare". Si nu neaparat numai din cauza efectelor adverse, care la unii pot fi fatale, iar la altii trec aproape neobservate, ci mai ales din cauza faptului ca se simt incatusati pe viata.... Dupa euforia unui episod maniacal, cand el este "the king of the world" ideea ca trebuie sa ia un tratament pe viata este aproape imposibil de acceptat. De aceea se agata de tot ce ar putea sa-i convinga pe ceilalti din jur ca medicamentele sunt dezastruoase pentru ei.
Din pacate decizia de a renunta la medicamente ii duce din nou in episod maniacal, si intra intr-un vartej din care nu mai pot iesi fara medicatie. Toata "lupta" asta intre a lua sau a nu lua medicatia are efecte devastatoare asupra relatiilor de servici, asupra prietenilor, care incep sa se dea deoparte, asupra relatiilor sociale..Oamenii incep sa il considere un "ciudat", sa il evite, sa ii refuze apelurile telefonice.
Desi am citit aici pe forum ca din manie se iese dupa 1, 2, 4 saptamani, probabil doar cu tratament. Caci fiul meu este de aproape doua luni in stare maniacala, si nu reuseste sa se echilibreze deloc. Chiar daca de cateva zile a reinceput sa ia tratament, acum este in aceeasi stare in care a fost in septembrie, cand am reusit sa-l internam in spital.
Probabil ca acum nu vom mai reusi, ieri a dat afara din apartamentul lui pe toata lumea, i-a jignit pe toti, vorbeste necontrolat si agresiv..Nu avem alta solutie decat sa vedem ce se intampla in fiecare zi, si sa incercam sa il "protejam" in masura in care putem.
0
30-10-2011, ora 12:08
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
In perioada psihozelor, realitatea celor in cauza este alta, jignirile, violenta, fac parte din apanajul acestor stari alterate.Este cumplit de greu sa induram toate acestea, dar eu in momentul in care am retras medicatia am intervenit cu terapiile deja bine stiute, dvs daca medicatia o considerati eficienta puteti gasi o solutie sa i-o administrati.Se presupune de catre medicina ca in aceste perioade Dopamina(responsabila cu uzul ratiunii )este in exces, iar Serotonina(asa zisul hormonul fericirii)este in deficit si ca trebuie actionat in aceasta directie, dar daca nu este asa?.Fiul meu a avut o perioada depresiva oribila si am inteles ca intradevar e un deficit de Serotonina, i-am administrat o tinctura compusa din:5HTP, Griffonia, Melisa, Vit.B6, Vit.C, Fier si Zinc plus o actiune pe partea protejare neuronala si imbunatatire memorie.Am specificat in unul din comentariile de mai sus ca ar fi de mare ajutor in solutionarea tratamentului daca ar fi posibile masuratorile respective, pt ca pe baza unei presupuneri tratamentul poate actiona in alta locatie si produce mari daune, adica la fiumiu neurolepticul i-a redus capacitatea de ratiune atit de mult incit a capatat exact"calitatile"unui autist.Desigur fiul dvs.are nevoie sa fie in permanenta sub supravegherea cuiva care sa se implice enorm in recuperare.
0
31-10-2011, ora 08:35
hopeforbipolars
Nu este medic/terapeut
hopeforbipolars
Draga Lia-Iulia,

imi cer scuze ca nu pot merge mai repede cu subtitrarea filmelor - este un film la un moment dat care vorbeste despre durata unui episod maniacal (atunci cand el este lasat sa se desfasoare fara sa fie oprit cu medicatie). Este diferit in funtie de traumele fiecarei persoane in parte. Poate dura si 2-3 luni sau chiar mai mult, perioada in care persoana poate trece prin 2-3 perioade de psihoza pe parcursul carora are nevoie neaparat de protectie 24h/24h (2 persoane sa fie in permanenta cu el/ea zi si noapte). Stiu ca nu e usor (dimpotriva - este foarte dificil) dar toti cei ce au trecut prin acest proces, ulterior s-au intors la viata lor normala (si de cele mai multe ori au facut schimbari benefice in viata lor). Si chiar daca ani mai tarziu am mai avut episoade maniacale, deja au fost capabili sa treaca prin ele singuri. Cu cat stii mai multe despre tine, despre traumele tale, despre experientele prin care treci cu atat este mai bine.

In fine, am incercat sa sumarizez filmul respectiv... sper sa ajung cat mai repede la el.

Cu drag.
0
31-10-2011, ora 12:08
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Sper ca urmatorul comentariu pe care il voi face sa nu fie deranjant, am avut un profesor de psihiatrie, care spunea ca unii oameni cu psihoza maniaco-depresiva pot sta in faza maniacala toata viata, altii in faza depresiva toata viata, asa ca uneori e greu de pus acest diagnostic, din aceste motive.Nu stiu daca era o parere bazata pe experienta sau nu, inclin sa cred ca da, ca unii oameni nu mai ajung sa cunoasca si faza a doua a psihozei.Dimpotriva, altii fac si aceasta faza, dupa ani, de aceea dg poate fi stabilit cu greutate, dupa multi ani, doar un medic cu foarte multa experienta poate face diferenta si lasa un depresiv in observatie pentru psihoza maniaco-depresiva(cu un diagnostic de depresie monopolara in observatie).E doar o parere...
0
31-10-2011, ora 12:16
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Referitor la antidepresive, antipsihotice, timostabilizatoare si alte asemenea medicamente, specifice psihiatriei, indiferent de compozitie si actiune, ele nu sunt luate niciodata de un om care vrea sa se drogheze, niciodata, ei recurg la alte droguri, ideea de a folosi astfel de medicamente fiindu-le straina si chiar e o chestie pe care consumatorii de droguri o resping.Aceste medicamente cu actiune antidepresiva, antipsihotica etc., nu sunt folosite niciodata de consumatorii de droguri, pentru ca niciodata acest gen de medicamente nu le da satisfactia dorita!Exista unele medicamente, benzodiazepinice, care pot da dependenta, dar daca ele sunt folosite cu prudenta si doza este scazuta cu prudenta, nu vor aparea fenomene de sevraj!Asta e un lucru invatat din practica, dar si din suferinta pe care o am, o depresie majora!
0
31-10-2011, ora 12:23
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Si ce sa mai spun, ca exista oricand posibilitatea producerii unui medicament revolutionar, care sa vindece o boala psihica sau mai multe, de aceea exista principiul, scris sau nescris, ca unui bolnav depresiv cu depresie majora(exemplific prin propriul caz), dar se poate cu cazul sau diagnosticul oricareia dintre voi, trebuie sa i se dea tot ce e mai nou aparut, mai modern, mai revolutionar.Speranta exista, speranta vindecarii, ea exista si in bolile somatice grave, nu numai in cele psihice.As vrea sa o luati ca pe o incurajare, desi statul roman nu va introduce niciodata un astfel de medicament cu usurinta in practica curenta a psihiatrului, motivand lipsa banilor si uitand cu desavarsire ce spunea legea(exista un articol de lege care spune ca bolnavul psihic va fi tratat cu tot ce e mai bun pentru el la un moment dat).Legea sanatatii mentale nu pomeneste de criza!
0
31-10-2011, ora 12:24
hopeforbipolars
Nu este medic/terapeut
hopeforbipolars
@pulberedestele

Da si eu am auzit medici psihiatri care spun ca poti ramane in manie sau depresie tot restul vietii sau ca risti sa-ti distrugi creierul daca nu iei medicatie, insa am cautat statistici care sa confirme acest lucru si am aflat contrariul - nu exista nici macar o singura persoana cu care sa se fi intamplat vreunul din aceste lucruri (daca ai vreo statistica de acest fel te rog impartaseste-o cu noi, ca sa avem cu totii acces la ea).

Multumesc.
0
31-10-2011, ora 12:28
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Pai cum ai putea gasi statistici referitoare la acest lucru?Ia gandeste-te putin, daca ramane toata viata in depresie...sau in manie.In schimb, sunt destule cazuri care au evoluat spre psihoza maniaco-depresiva.Nu te superi daca te intreb ce fel de statistici folosesti, pentru ca exista o multitudine de pareri si opinii.Sunt curios care sunt aceste statistici, care exista, dar in nici un caz in Romania, dar am auzitca exista in Statele Unite ale Americii!
0
31-10-2011, ora 12:31
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Si nu in ultimul rand, si eu am momente de munca pe branci, cu implicare in diverse proiecte si cu multa munca voluntara, in care totul mi se pare usor de facut si chiar imi iese totul, apoi urmeaza o perioada de oboseala si depresie, suficient sa ma puna pe ganduri.Zic si eu!Dupa cum vezi, posibilitatea exista...
0
31-10-2011, ora 14:14
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Numai "rasfoind"acest forum am concluzionat ca prin medicatie nici depresia, nici anxietatea nu au fost invinse, pot spune insa ca pot fi adincite sau chiar declansate in acet mod.Cel ce a initiat topicul"atac de panica-stare anxioasa depresiva(va rog ajutati-ma)"in urma unui atac de panica a alunecat intr-un declin pierzindu-si familia, serviciul - a ramas singur cu boala, a invins-o prin biorezonanta si sucurile naturale pregatite in casa, se poate vizualiza topicul respectiv, omul s-a semnat cu numele real bucuros ca a scapat de episodul atit de negru din viata lui care a durat 5 ani dupa care s-a declarat vindecat.A incercat acupunctura, homeopatie si psihoterapie, rezultatele au fost nesesizabile, si-a gasit ceea ce i se potrivea si a solutionat spinoasa problema.La fiul meu a functionat de minune homeopatia(exista remedii si pt episodului psihotic), naturopatia, masajul.Fiecare merge pe drumul lui, nu toti urmam acelasi traseu, important este sa ajungem la un rezultat bun si fara alte daune.
0
31-10-2011, ora 15:40
Lia-Iulia
Nu este medic/terapeut
Lia-Iulia
Stie cineva daca exista voluntari sau persoane din cadru medical care vor sa stea cu un pacient in episod maniacal,
macar cateva ore pe seara, sa il ajute sa isi ia medicatia ? Nimeni din famile nu se mai poate apropia de el, ameninta pe toata lumea, si ne este frica sa nu isi puna amenintarile in practica.
Prietenii lui nu mai raspund la telefon, iar daca cineva s-a oferit sa il ajute luindu-l la el in familie, respunge ideea,
spune ca poate in weekend.
Este vreun serviciu privat de ambulanta care vine la cazuri de acest gen ?
In ce imprejurari ar putea sa il ia cu salvarea, ptr. ca el se baricadeaza in casa si nimeni nu are curajul sa intre...
Multumesc, orice sfat este binevenit !
0
31-10-2011, ora 15:59
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
In acest caz se impune intrenarea nevoluntara, veti gasi pe topicul meu, Pledoarie pentru demnitate, procedura...
0
31-10-2011, ora 16:03
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Pledoarie pentru demnitate(II)
Internarea involuntara
Medicii psihiatri pot aplica masura internarii nevoluntare, adica vei putea fi internat impotriva vointei tale numai in cazuri exceptionale.
Legea sanatatii mintale nr.487/2002 si normele de aplicare a Legii permit administrareas de urgenta a tratamentului, daca este necesar ca:
-viata pacientului sa fie salvata.
-sa reduca o suferinta pe care pacientul nu are capacitatea psihica de a o intelege.
-sa previna ca pacientul sa-si faca rau.
-sa previna pacientul sa aiba un comportament violent asupra celor din jurul sau.|
Informatii pentru tine daca ai fost internat nevoluntar conform Legii sanatatii mintale si a normelor in vigoare.
Daca te afli internat nevoluntar intr-un spital de psihiatrie inseamna ca:
-medicul psihiatru a considerat ca viata ta era pusa in pericol sau ca ai fi putut face rau unei alte persoane, din cauza problemelor de sanatate mintala de care suferi.
si/sau
-nu-ti putea fi administrat tratamentul medicamentos si problema de sanatate mintala cu atenuarea judecatii s-ar fi putut agrava.
Cine poate solicita internarea ta nevoluntara intr-un spital de psihiatrie?
-Medicul tau de familie sau medicul psihiatru;familia;reprezentantii serviciilor abilitate ale administratiei publice locale;reprezentantii politiei, jandarmeriei, parchetului sau pompierilor.
Toti acestia vor trebui sa certifice sub semnatura motivele si circumstantele care au stat la baza solicitarii.
Care sunt pasii pe care ii va parcurge medicul psihiatru care te-a internat nevoluntar?
-dupa ce a evoluat starea sanatatii tale medicul psihiatru iti aduce la cunostinta hotararea de a te supune unui tratament psihiatric.
-hotararea va fi adusa la cunostinta reprezentantului tau legal in termen de cel mult 72 de ore de la internare.
-o comisie de revizie formata din 2 medici psihiatri si un alt medic de alta specialitate sau un reprezentant al societatii civile vor analiza decizia de internare nevoluntara adoptata in cazul tau si o vor confirma sau infirma in termen de 72 de ore de la admiterea ta in spital.
-daca decizia de internare nevoluntara se confirma, aceeasi comisie de revizie o va reexamina in termen de maximum 15 zile.
-un reprezentant al comisieide revizie te va informa pe tine si/sau pe reprezentantul tau legal, asupra deciziei luate si o va consemna in dosarul tau medical.
-in 24 de ore de la internarea ta nevoluntara-medicul psihiatru sau un reprezentant al spitalului de psihiatrie va trimite o notificare(informare)asupra deciziei de internare nevoluntara in atentia parchetului de pe langa tribunalul din localitatea in care se afla spitalul de psihiatrie.
-daca parchetul de pe langa tribunal va considera ca internarea ta a fost nejustificata atunci va dispune o noua examinare psihiatrica de catre o alta comisie.
Ce poti face daca esti nemultumit de hotararea de internare nevoluntara?
-poti trimite o sesizare instantei judecatoresti competente.
-vei putea fi audiat de un judecator.
-daca instanta judecatoreasca competenta nu autorizeaza internarea sau retrage autorizatia ai voie sa parasesti spitalul.
0
31-10-2011, ora 16:07
hopeforbipolars
Nu este medic/terapeut
hopeforbipolars
Draga Lia-Iulia,

eu nu sunt cadru medical si nu il voi forta sa ia medicatia, daca nu doreste acest lucru. Cu toate acestea mi-ar face placere sa stau de vorba cu el oricand isi doreste si oriunde. Daca nu doreste sa ne vedem acasa la el, ne putem intalni in alt loc (parc de exemplu), daca nu doreste sa ne intalnim, ne putem vedea pe messenger sau skype. Eu am acelasi ID ca numele de aici pe amandoua.

Spune-i ca sunt deschisa oricarei variante pe care o doreste el.

Cu drag.
0
31-10-2011, ora 16:19
Lia-Iulia
Nu este medic/terapeut
Lia-Iulia
@pulberedestele

Da, stiu ca se impune internarea nevoluntara, am citit topicul dvs., am citit si legislatia,
Dar nu stim CUM putem sa facem asta, ptr. ca nimeni nu vrea sa ne ajute.
Ambulanta vine doar cu sofer, iar politia spune ca nu poate intra cu forta in casa.

Draga 'hope', multumesc mult pentru ajutor, daca el va accepta sa ia legatura cu tine ar fi foarte bine.
Dar sa vedem daca este de acord.
0
31-10-2011, ora 17:20
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Luati trimitere de la medicul de familie si/sau medicul psihiatru si apelati la sprijinul pilitiei si al ambulantei, alta solutie nu exista...In prealabil vorbiti si la spital, nu se poate ca acestia sa trimita o ambulanta cu sofer doar si nici politia, cu voia dumneavoastra, sa nu intre in casa.Atunci ar trebui luata o dispozitie in acest sens prin instanta, poate prin ordonanta presidentiala.
Adaugă un comentariu / răspuns
276 comentarii 1 2 34 ..... 9 10 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Distincția între episoadele depresive din cadrul tulburărilor bipolare și tulburarea depresivă majoră
  • Studiu privind diferențele de formă facială legate de schizofrenie și tulburarea bipolară
  •