Urmari ale refluxului gastro-esofagian sau altceva?

18-06-2015
mihail sebastian
Nu este medic/terapeut
mihail sebastian
Bun ziua, saptamana trecuta am fost la neurologie. Diagnosticul: discopatie cervico-toracala. Mi s-a dat sa fac rmn. Dar mai am o problema care ma dispera. Am o tuse care nu ma lasa de 3 ani, asociata cu mucus in exces. Aceasta se accentueaza la anumite mirosuri de parfum, de detetgent, de vopseluri, de tigara etc. Mentionez ca dupa masa am un fel de crize, tuse, multa flegma Si dupa ce suflu nasul ma mai linistesc. Cand ma spal pe dinti e jale, tusesc rau, ca si cum m-as ineca si scuip mult. Anumite alimente sosuri, creme de ciocolata, ceapa, cartofi, imi irita gatul si tusesc rau. De tusit, cel mai rau tusesc in situatiile descrise, dar cam toata ziua, nu foarte semnificativ. Am si eructatii puternice, o dispnee inspiratorie, o disfagie, cateodata parca ma sufoc cu mancareA, respirand greu si in timpul mesei. Ma puteti ajuta cu o parere??? Sa fie de la refluxul gastro-esofagian sau ceva din sfera orl? Sa nu fie de la plamani??? Ce controale sa imi fac? O zi buna si sanatate mUlta va doresc!!
11 comentarii
0
27-06-2015, ora 13:59
lachriss
lachriss
Buna ziua. Da, simptomatologia dv ar putea fi explicata de un reflux gastroesofagian, dar poate fi prezenta si o componenta alergica. Ar fi recomandat sa faceti o endoscopie digestiva superioara si un consult alergologic.
0
27-06-2015, ora 14:56
mihail sebastian
Nu este medic/terapeut
mihail sebastian
Va multumesc!! Voi tine cont de sfatul dumneavoastra!!!
1
28-06-2015, ora 12:35
lachriss
lachriss
Cu multa placere. Multa sanatate va doresc.
0
28-06-2015, ora 21:27
mihail sebastian
Nu este medic/terapeut
mihail sebastian
Ma scuzati ca deviez de la subiect.I-am facut niste analize fiului meu de 15 ani si i-au iesit urmatoarele:
Calciu seric total(10.5) normal 8.6-10.2
Ldl Colesterol(120.4) normal =100
Hdl Colesterol(42.2) normal =55
Volum eritrocitar mediu(76.8) normal 80-1000
Concentratia medie a hemoglobinei/eritrocite(36.4) normal 32-36. Medicul pediatru i-a prescris tot'hema, dar are sideremia 150.08(maxim 193). Sa ia tratamentul? Dumneavoastra ce parere aveti? Va multumesc si ma scuzati!!
0
05-07-2015, ora 13:19
lachriss
lachriss
Eu nu as recomanda supliment de fier pe aceste analize.
0
30-12-2015, ora 21:57
Stefan74
Nu este medic/terapeut
Stefan74
Buna seara.Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat.In urma cu doi ani am avut un polip colono-rectal, rezultatul biopsiei a fost ok.In acele 6 saptamani cat am asteptat rezultatul am facut atacuri de panica iar unul foarte urat cu palpitatii puternice, un puls usturos in zona inimii din secunda in secunda timp de 2-3 minute.Dupa toata chestia asta am ramas cu o durere in piept, am relatat medicului internist si mi sa dat anumite AINS, luam 2-3-5 zile era bine 2-3saptamani.Dupa doua trei luni simteam dupa fiecare masa ca-mi invada stomacul cu un lichid iute acidulat.Dupa cateva saptamani am incaput sa am probleme ca gatul limba incarcata si usturoasa, puncte galbene si bine inteles am mers la ORL, unde am primit diverse solutii de tratament dar nimic.Pana la urma am fost trimis la gastro unde am facut endoscopie si am fost diagnosticat cu formatiune eroziva acut la nivel antral.Am urmat tratament cu Nexiun, Motilium si Pepsane gel oral.Dupa trei luni am repetat endoscopia si a fost bine, dar simtomele de aciditate dureri in piept si gat, limba incaracata si usturoasa nu reusesc sa scap.Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat ce sa mai fac, unde sa mai merg.Sunt trimis de la ORL la Gastro si de la Gastro la ORL.
0
12-01-2016, ora 12:21
Mariana Carmen
Nu este medic/terapeut
Mariana Carmen
Buna ziua! Nu stiu cum sa incep povestirea mea pentru a ma faca cat mai inteleasa.Pe la cati medici am umblat nici unul nu a avut rabdarea necesara sa-mi explice macar 10 % din ce am citit aici.
Si acum sa povestesc...Cu mai bine de doi ani in urma, mai pecis prin martie 2013 am inceput sa tusesc in fiecare dimineata cam 10-15 minute. Tusea era productiva, dar nu expectoram decat saliva. Dupa acea tuse de dimineata care era ca un fel de eliberare nu mai tuseam deloc pe parcursul zilei. Dupa o perioada de timp in afara de tuse au inceput eructatiile, care erau rare la inceput, dar au inceput sa fie din ce in ce mai dese. Pe 23 august 2013 am tusit intreaga zi aproape fara oprire si datorita acestui lucru seara am ajuns la urgenta unde medicul a constatat ca aveam tensiunea arteriala 20, intrebandu-ma daca am tenisune crescuta de obicei. I-am explicat medicului ca pana in acel moment nu mi s-a mai intamplat asa ceva deoarece aveam mereu tensiunea 12 cu 8. Dupa cateva perfuzii mi-a scazut tensiunea, tusea a incetat si am putut pleca acasa. Tusea insa nu a incetat definitiv. In fiecare dimineata continuam sa tusesc cam 15-20 de minute. Am mers la medic pneumolog care mi-a dat un tratament din care imi amintesc doar antibioticul care era eficef, pentru tuse eurespal si pentru o luna mi-a dat sa iau singulaire. Dupa o luna am mers din nou la pneumolog. Tusea nu se oprise, continuam sa tusesc in fiecare dimineata cam 20 de minute, apoi pe parcursul intregii zile nu mai tuseam. Doamna doctor pneumolog mi-a spus sa nu mai iau singulaire-ul deoarece daca era bun pentru mine ar fi trebuit sa se vada imbunatatiri dupa luna in care luasem, in sensul ca tusea ar fi trebuit sa nu mai existe. Abia mai tarziu am aflat si alte pareri in sensul ca ar fi trebuit sa mai iau macar doua luni si atunci abia as fi vazut urmarile benefice ale singulaire-lui. In acest timp am fost si la cardiolog unde mi s-a facut o monitorizare holter si s-a constatat ca nu aveam nici tensiune mare si nici oscilanta. Mi-am cumparat si aparat de tensiune si cand mi-o iau nu este decat 12 cu 7 sau 13 cu 7. Pneumologul mi-a dat o trimitere pentru a efectua un computer tomograf toracic. Am uitat sa specific ca in acea vara mai facusem doua radiografii la plamani care au iesit ok. In momentul in care mi s-a injectat substanta de contrast pentru CT, medicul m-a intrebat pentru ce fac CT-ul si pentru ca i-am povestit de acea tuse care ma supara mi-a sugerat sa-mi faca nu numai toracal ci si abdominal. Totul a iesit ok: fara noduli pulmonari, fara adenopatii mediastinale, fara acumulari spontane pleuro-pericardice. Vezicula biliara, coledocul, splina, pancreasul, ficatul, rinichii, suprarenalele si plamanii in ordine. La concluzii apareau doar mica scizurita stanga si modificari degenerative vertebrale toracale.Cu toate acestea tusea de dimineata continua sa fie prezenta, mai nou eructatiile care deveneau deranjante. La inceput erau doar trei -patru pe zi si acum erau cateva zeci. Medicul pneumolog a concluzionat ca tusea nu e de la plamani si ca probabil e o tuse gastrica.Tusea matina a continuat tot anul 2013 si apoi in 2014. In mai 2014 intr-o seara dupa ce am mancat am simtit ca doresc sa ragai si nu puteam deloc. Am inceput sa tusesc si nu am reusit sa ma linistesc decat in pozitie orizontala. Dimineata insa cand m-am ridicat din pat simteam ca ma sufoc si nu reuseam sa ragai si de aceea tusea s-a accentuat. Am plecat la urgenta si acolo dupa cateva perfuzii mi-am revenit. La cateva zile mi-am facut un examen baritat gastroduodenal in urma caruia mi s-a descoperit un reflux gastro esofagian in 2/3 inferioara in cantitate redusa-nu se vizualizeaza hernie hiatala, esofag hipoton, pilor permeabil. Imi era frica sa fac o endoscopie si de aceea am preferat examenul baritat. Tusea a continuat pe tot parcursul anului 2014, dar era doar tuse matinala de 15-20 minute, dar in acest timp eructatiile erau din ce in ce mai dese. In ianuarie 2015 am efectuat o endoscopie gastrica in clinica privata cu urmatorul rezultat: esofag normal, cardie permeabila, stomac cu continut de aspect clar, mucoasa eritematoasa congestiva, pilor permeabil, bulb normal. In perioada 2013-2014 am facut de cateva ori analiza pentru determinarea H. pylori si de fiecare data rezultatul a iesit incert, chiar daca analiza era din sange sau din materiile fecale. Chiar daca a iesit incert am primit medicatie pentru eradicarea H. pylori.cu antibiotice. Mentionez ca in toata aceasta perioada am luat nexium, omez, sau lanzul pe diferite perioade de timp, combinate cu motilium, digenzim, espumisan, triferment, gaviscon, redigest, aerius, oroperydis. Nicio imbunatatire. Erucatiile au devenit permanente, chiar pe stomacul gol. Mentionez ca nu consum alcool si nici bauturi acidulate, nu fumez si nu mananc alimente condimentate. Am o greutate de 96 kg la 1, 65 m inaltime. In februarie 2015 am racit foarte tare si am ajuns iarasi la pneumolog. Am tusit mai bine de o luna, am luat diverse antibiotice si zeci de sticle de siropuri diferite pentru tuse. In aceasta perioada cu raceala tuseam tot impul nu numai dimineata ca pana atunci. In august 2015 pentru ca ragaiam de zeci de ori pe zi am efectuat din nou, de data asta la clinica Medas din Bucuresti o endoscopie digetiva superioara. Diagnostic: esofag, stomac, duoden fara leziuni; H-pylori negativ la 30 minute, prezenta boala de reflux gastroesofagian fara esofagita. Doamna doctor gastroenterolog mi-a spus ca problemele mele sunt psihice, deoarece i-am povestit ca am avut stres intens in ultimii ani( mama mea operata de cancer de san, apoi de cancer de tiroida...etc.) Ma intreb ce intretine acest reflux gastro, daca H. pylori nu este prezent. Mi s-a recomandat regim alimentar si tratament cu lanzul, oroperidys si debridat. Desi am luat tratamentul nu am simtit nicio ameliorare, situatia mea chiar inrautatindu-se, deoarece am ajuns acum sa tusesc nu numai dimineata, ci si pe parcursul zilei. Mentionez ca regimul alimentar l-am tinut doar pe perioade scurte de timp. Eructatiile sunt prezente non-stop, iar tusea este virulenta in momentele in care nu pot ragai. Trebuie sa subiniez ca acum tusesc dimineata 20 de minute si apoi pe parcursul zilei daca nu pot avea eructatii. Singura pozitie in care ma linistesc este cea orizontala. Cum ma ridic in pozitie verticala incepe mai intai tusea care persista chiar jumatate de ora fara oprire daca nu ragai. Cum reusesc sa elimin gazele nu mai tusesc. Si ragai, scuzati-ma de sute de ori pe zi! Noaptea dorm bine si totul incepe cand ma ridic din pat. Dorm cu gura deschisa si sforai, asta mi-a povestit sotul meu. Medicul ORL-ist imi spune ca in afara de o rinita totul e bine. Am mers la medic psihiatru care mi-a dat tratament cu cu anxiar si serlift. Dupa o luna nu am mai luat medicamentele deoarece nu simtisem nicio imbunatatire. In momentul in care am eructatii tusea se opreste. Am facut in acesti ani doi ani de cateva ori si analize la sange care au iesit bune si cateva ecografii de asemenea bune. Ultima ecografie abdominala efectuata in noiembrie are urmatorul diagnostic: ficat cu aspect de steatoza hepatica incipienta, colecistita cronica colesterolotica, pancreas, splina, rinichi, vezica urinara- toate ok. La unghiul splenic al colonului aparea aerocolie accentuata. Pe 23 noiembrie am mers la spitalul militar din capitala unde am facut a treia endoscopie si o colonoscopie. Acestea au iesit ok. Medicul mi-a spus ca nici macar nu exista gastrita sau altceva si colonul e ok pana la cec. Inaintea acestor investigatii, chiar cand asteptam sa intru la medic am inceput sa tusesc fara oprire. In acel moment am crezut ca e tuse emotionala fiindca imi era foarte frica de colonoscopie. Mi s-a luat tensiunea care era 15 cu 8, dar presupun ca era tot din cauza ca-mi era teama de investigatiile care urmau. Am facut si un CT cerebral si cervical in decembrie 2015. Rezultatele sunt: CT cerebral cuprins in limite normale si modificari degenerative la nivelul coloanei cervicale, spondiloza cervicala. Pe 17 decembrie am facut un nou tomograf toracic, abdominal si pelvin care a iesit bine. Nu spun foarte bine deoarece am ficatul marit si la plamanul stang sechele de fibroza pleuro pulmonara la nivelul lingulei. In rest toate organele sunt ok. Medicul radiolog mi- a spus sa nu ma sperii deoarece acele sechele de fibroza sunt ca un fel de cicatrici ramase de la raceli netratate. Acelasi lucru mi l-a spus si doctorita pneumolog. Eu stiu ca nu am stat cu raceli netratate, dar...In final nici radiologul si nici pneumologul nu au avut explicatii pentru tusea si eructatiile pe care le am de atat de mult timp. Doamna doctor penumolog imi spune ca e pobibil sa am un inceput de astm bronsic si mi-a prescris montelukast, din care am luat 14-15 pastile, dar tusea vad ca mi s-a accentuat si ma gandesc sa nu fie una din reactiile adverse pe care le-am citit in prospect. La fiecare control penumologic, spirometria mea este buna.Tusea si eructatiile imi fac viata un calvar si niciun tratament medicamentos nu a avut rezultate benefice, starea de rau accentuandu-se. Pur si simplu aceste stari m-au obosit foarte tare. Daca imi puteti da un raspuns va sunt recunoscatoare. Multumesc! Numai bine!
0
31-01-2016, ora 09:42
alinuta b
Nu este medic/terapeut
alinuta b
Buna ziua as vrea sa va intreb de ce cand stranut imi vine sa vomit si simt ca stomacul imi vine in gat? Va mai spun ca mi-a iesit din analiza de scain helicobacter pylori si am luat tratament cu antibiotice 7 zile.am terminat tratamentul de 2 sapt dar mai simt si acum greata si lipsa poftei de mancare (cateodata).dar ce ma deranjeaza cel mai mult este stranutul cu stare de voma.
0
17-05-2016, ora 11:17
79cosmin
Nu este medic/terapeut
79cosmin
D-na Mariana Carmen, si eu am in mare parte aceleasi simptome ca si dvs, am facut analize de vreo 6000 de lei si am fost la foarte multi medici, am diagnostic de astm bronsic (prima treapta) dar eu ma sufoc zilnic, doar cand ajung acasa si ma intind in pat si noaptea respir OK. Iau foarte multe medicamente pentru astm desi este "doar un inceput de astm", iau Singulair, Foster, Ipravent si Eurespal si fac si aerosoli cu ser fiziologic si uleiuri esentiale, dexametazona si din cand in cand ACC care-mi provoaca bronhospasm. Cu toate acestea starea mea nu se amelioreaza deloc, dispneea, sufocarea o am in continuare de dimineata de cand ma ridic in picioare pana seara cand ma intind pe pat. Nu am tuse insa am mari dureri de piept si periodic (saptamanal) expectorez cate un dop de mucus verde/gri dupa care durerea de piept inceteaza o perioada apoi o iau de la capat.
La dvs cum a evoluat boala, aveti un diagnostic ferm si un tratament functional? Mai experimenteaza cineva asa ceva?
Astept cu disperare un raspuns!
0
18-10-2017, ora 12:34
Cnf
Nu este medic/terapeut
Cnf
Bună ziua, am și eu o.problema legata tot de flegme, dimineață sunt un pic gălbui, când mă spăl pe dinți e jale, mă înec in ele, iar când mănânc scuip, beau apa scuip, merg pe strada scuip, toată ziua numai flegme și în casă, dar am.observat că se accentuează la contactul cu aerul, in casa scuip.dar mai puțin, e jenant credeți -ma, mi se face scârbă de anumite mirosuri chiar și la parfum, mă îneacă și mi se face că un nod în gât și trebuie neapărat să scuip, înghit o data, de doua, da nu se poate, mi se umple gura cu saliva pur și simplu când stau că tot Omu, merg, alerg, vorbesc, mi e și rușine.Pe timpul zilei e albicioasă că și o spuma și lipicioasă, saliva normală mai treacă meargă o mai înghiți dar flegma asta mă omoară, normal in aer liber sau când miros imediat mi se pune nodu asta pur și simplu mă îneacă și trebuie să scuip.De precizat că am.probleme cu stomacul și am și sinuzita, sa fie o legătură între acestea?Nu fumez, nu beau cafea, alcool ocazional.Sa fie de la fiere? Mulțumesc
0
21-10-2017, ora 07:59
nicoaraalexandru
Nu este medic/terapeut
nicoaraalexandru
In primul rand ma adresez persoanelor care se ocupa de acest sait si ii rog INSISTENT sa nu stearga postarile mele pe diferite intrebari pentru ca multi bonavi au nevoie disperata de ajutor si daca nu ii intrepti concret in directia spre care ar putea primi ajutor adica spre unele saituri atunci le taiati sansa vindecarii lor.

Oameni buni tocmai ce am dat de un grup din america in care mii de persoane sunt afectate de CANDIDA si medicii lor de familie, gastro si altii pe la care merg le spun ca nu au nimic si din punct de vedere medical, fizic si analize de sange sunt sanatosi tun. Am inteles ca unii dintre voi de pe aceste forumuri ati cautat informatii si raspunsuri si in saiturile straine si nu ati gasit nimic. EU AM GASIT REZOLVAREA majoritatii problemelor noastre. O sa va las un link cu zeci de clipuri pe youtube cu marturiile persoanelor care si-au recuperat viata dupa o infectie cu candida ce dateaza la unii chiar si de 20 ani, va spun ca la mine sincer am peste 12 ani de suferinta in care am inghitit tot felul de medicamentede stomac, de psihiatrie, de endocrinologie, suplimente de vitamine, carbune activ, motilium, nexium, am fost la medici homeopati, am cheltuit aproape 200 000 000 milioane de lei vechi sau 20 000lei noi pe tratamente, analize, consultatii si altele fara nici o rezolvare. Mi-am promis ca atunci cand voi descoperii ce am voi intra pe toate forumurile din romania si voi face public tratamentul cu care m-am pus pe picioare si MI-AM RECAPATAT VIATA. Cine nu se descurca, nu stie sau din orice alt motiv il pot ajuta cu cu achizitionarea medicamentului din america o pot face doar sa imi dati un mail-----*

Va spun cat se poate de sincer ca nu sunt samsar de medicamente, nu ma ocup de intemedieri de medicamente, nu fac reclama platita acestui medicament, si nu vreau sa sune a cliseu de forma: eu mi-am gasit remediul tu ce mai astepti?

Eu am gasit informatia, am expuso public, voi stati si digeratio si daca credeti ca este ceea ce aveti nevoie faceti in asa fel si recuperativa sanatatea.

-----*

(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns

13-09-2017, ora 09:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Medicamentele antiacide asociate cu risc crescut de deces
  • Efectele adverse ale medicației anti-acide la sugari
  • Medicamentele împotriva acidității gastrice pot favoriza apariția bolilor hepatice
  • Alimente care pot provoca reflux și probleme digestive
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.