usturime vaginala...

13-06-2013
sasha123
Nu este medic/terapeut
sasha123
Buna seara,
Am mare nevoie de sfatul unui specialist sau in ultima instanta a vreunei persoane care a avut probleme similare...
o sa incerc sa nu va plictisesc prea tare... Asadar problemele mele ginecologice au inceput aproximativ acum vreun an, primul simptom a fost usturime mare in timpul mictiunii. Urgent am fost la un medic ginecolog care mi-a dupa ce mi-a efectuat un test papanicolau( la control mi-a spus ca rezultatele sunt OK) mi-a prescris ovule si spalaturi vaginale, asigurandu-ma ca usturimea va disparea. Bineinteles ca nici vb de asa ceva, m-am dus la un alt doctor ginecolog, un nou test papanicolau si recoltare de secretie vaginala m-a asigurat ca nu am nimic desi eu am insistat asupra usturimii( fara nicio gluma il citez, 'trebuie golita vezica inainte de actul sexual'-CLAR SI NORMAL ma gandeam eu). am uitat sa mentionez, respectiviva usturime incepuse sa fie constanta indiferent daca urinam sau nu, prin si simplu ma trezeam ca ma ustura vaginul. Fara nicio recomandare am efectuat un test de urina, gandindu-ma ca la vezica ar fi problema insa din nou totul OK... Foarte revoltata si panicata de-a dreptul am consultat al treilea medic ginecolog( clinica renumita din Cluj...), povestea se repete, examinare a secretiei vaginale si o ecografie endovaginala unde s-a descoperit va ovarul drept, exact pe partea dreapta am disconfortul insa eu il simt in vagin, ar fi lipit de uter. intre timp usturimea s-a transformat in intepaturi care, initial se manisfestau constant acum inainte si dupa ciclu, cam o o saptamana sunt Ok in rest disconfort total. Al treilea doctor m-a diagnosticat cu colpita mixta?? tot felul de pastiele-atat pentru mine cat si partener- ovule, spalaturi vaginale, si alte tipuri de pastile ( le-am cam uitat denumirea) insa nimic pentru ovarul acela lipit...
Oare el este cauza durerii mele? sunt epuizata si vreau sa gasesc un raspuns si un tratament. Va rog help daca aveti vreo idee vis-a-vis de problema mea.
6 comentarii
0
14-06-2013, ora 00:25
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Mergeti la un chirurg in acest domeniu pentru o consultatie.
0
14-06-2013, ora 11:21
bia1
Nu este medic/terapeut
bia1
Buna Sasha
nu sunt specialist dar am trecut printr-o situatie asemanatoare cu dureri insuportabile la urinare..am facut multe investigatii: analiza urina ( fara sa exagerez cred ca minim 10-15 ori), secretie ( 2 ori), test papa-nicolau (4-5 ori), ecografii abdominale+ vaginale, citoscopie--toate ok
Unii medici mi-au spus ca ar putea fi o vezica superactiva si toate simptomele ar fi pe fond psihic-lucru care l-am respins din start.--pentru ca mi se parea imposibil ca ceva psihic ca stress si/sau evt. depresie sa dea simptome fizice atat de puternice..eram disperata, nervoasa si frustrata ca nu mi se pune un diagnostic si evt. un tratament.cred ca incepusem sa devin si putin paranoica-de ajunsesem sa-mi trimit si partenerul la diferite investigatii medicale--analiza secretie, urina etc.

Mi s-au recomandat exercitii de intarire a musculaturii vezicii urinare, golirea completa a vezicii la urinare, , golirea vezicii dupa actul sexual si am incercat si tratament cu vesicare - fara un rezultat notabil.Recomandarile medicilor mi se pareau complet fara sens pentru durerile si simptomele mele fizice.Intr-un final am ajuns si la psiholog dar fiind axata pe simptomele fizice am respins din start ca ar fi ceva psihic-- astfel ca acesta m-a trimis inapoi la medic pentru investigatii suplimentare.
Acum privind inapoi si corelat cu alte simptome pe care le-am avut, tind sa-i dau dreptate psihologului ca multe din simptomele fizice au fost declasate pe fond psihic, pe baza stresului si/sau a unei depresii.
Stiu ca acest lucru este greu de crezut si de acceptat cand noi simtim dureri fizice, dar ar trebui luata in calcul si varianta aceasta..
Eu intre timp am ramas insarcinata si am intrat in concediu Medical (detasandu-ma atfel de mediul stresant de la munca)--si multe din simptomele resimtite de mine au disparut.Acum ma lupt doar cu simptomele specifice sarcinii..
Sunt atenta la evt.. simptome de discomfort urinar pentru ca in timpul sarcinii suntem mult mai predispuse la infectii urinare + ca fac analiza urinei la fiecare vizta la ginecolog ( asa este sistemul aici). In urma sfaturilor primite de la medic atunci cand simt discomfort la urinat inseamna ca nu am baut lichide destule--si remediez prin a bea min. 2 l/zi.-- si ajuta foarte mult.
eu una sper sa fi scapat de durerile la urinare si dupa sarcina--dar asta ramane de vazut:)
sper ca experienta mea sa te ajute cat de cat.
sanatate multa.
0
14-06-2013, ora 18:31
sasha123
Nu este medic/terapeut
sasha123
ciao Bia,
crede-ma ca mi-am pus problema asta de ceva vreme...sa fie ceva la nivel psihologic insa am incetat sa cred ca sunt "nebuna" cand totusi mi s-a descoperit ceva in neregula chestia cu ovarul lipit de uter insa nu am primit nicio explicatie si nici tratament insa nu ma las batuta...mai incerc..totodata ma gandesc ca daca ar fi ceva pshihic as simti disconfortul in permanenta insa sunt perioade cand sunt OK... ma dreptate as si cu lichidele si am luat masuri in acest sens
multumesc mult pentru sfaturi si multa sanatate!
0
20-06-2013, ora 21:02
anisia11
Nu este medic/terapeut
anisia11
Am citit comentariile si am si eu o intrebare, presupun ca am o infectie urinara, am luat pastile de la farmacie dar se pare ca nu si.au facut efectul foarte bine, cred ca ar trebui sa fac o analiza de urina, se poate face si la un cabinet ginecologic?
0
21-06-2013, ora 00:42
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu cred, dar puteti sa sunati si sa intrebati.
0
30-06-2013, ora 23:45
bia1
Nu este medic/terapeut
bia1
buna anisia 11
Tratamentul infectiilor urinare ( daca este infectie urinara in cazul tau) se face dupa stabilirea diagnosticului de catre medicul specialist in urma efectuarii unor investigatii/analize medicale ( care difera de la caz la caz--in functie de simptomele acuzate). Tratamentul este prescris de catre medic ( se face antibiograma pentru a stabili la ce antibiotic/e este sensibila bacteria implicata).
Tratamentul pentru "o presupusa infectie urinara" nu se ia " dupa ureche" de la farmacie.
sanatate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.