Vreau sa fiu asistenta medicala. Sufar de schizofrenie, ma tratez.

12-09-2021
Ruxandra30
Nu este medic/terapeut
Ruxandra30
Buna ziua... Pe scurt: imi doresc sa fac facultatea de asistente medicale la Regina Maria si sa profesez in domeniu. Este visul meu. Momentan sunt pensionata pe caz de boala: schizofrenie. Daca imi retrag dosarul si renunt la pensie, ma voi putea angaja in sistem, la stat, sau intr-o clinica privata, ca si asistenta medicala, dupa terminarea studiilor? Imi doresc foarte mult asta, este visul meu. Vreau sa ajut oamenii... si ma pasioneaza medicina, insa la varsta asta (30 de ani) este prea tarziu sa ma mai apuc de medicina. Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
32 comentarii 12 Înainte ›
1
13-09-2021, ora 11:22
Ruxandra30
Nu este medic/terapeut
Ruxandra30
Alo...? :-)
1
13-09-2021, ora 13:22
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Daaaaaa ! Nu va inpiedica nimeni sa faceti ce va doriti. Eu stiu asa ca atunci cind vrei sa lucrezi intrerupi pensia si faci ceia ce-ti doresti mai ales ca aveti 30 de ani si vreti sa ajutati semenii.
1
13-09-2021, ora 14:04
Ruxandra30
Nu este medic/terapeut
Ruxandra30
Nu stiu ce sa zic... sigur se poate? Am foarte mari emotii pentru ca imi doresc asta foarte mult si simt ca viata mea nu are niciun sens daca nu lucrez si eu undeva... Dar pana acum am tot intrebat diferiti oameni, si medici, si asistente... si nimeni nu a stiut sa imi dea un raspuns, sau a fost vag. Nu vreau sa incep facultatea si apoi sa ma lovesc de piedici din cauza acestui diagnostic, nu as putea...
Mi-as dori sa imi raspunda mai multe persoane, cineva care stie sigur...
Exista printre voi oameni care lucreaza in diferite domenii respectabile, desi au acest diagnostic?
Multumesc mult.
1
13-09-2021, ora 14:38
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Ti am citit postarea dar am ezitat să răspuns pentru că nu am vrut sa ti tai elanul.Cunosc persoane cu schizofrenie care lucrează în locuri respectabile, respectiv intr o multinationala ca contabil si in spital ca asistenta, dar angajatorul nu stie, adică la medicina muncii a mințit ca nu suferă de boli psihice si nu este in evidenta cu boala la medicul de familie ( angajatorii cer de obicei adeverința de la medicul de familie cum ca nu suferi de boli neuropsihice).Cel puțin la privat slabe sanse spre minime sa te angajeze cu diagnosticul asta.Eu am tulburare psihotica si m am angajat in trecut, dar tot asa nu figurez cu boala la medicul de familie.Altfel nu m ar fi angajat nimeni.Toate cele bune !
3
13-09-2021, ora 15:08
Ruxandra30
Nu este medic/terapeut
Ruxandra30
Doamne... nici nu stiu ce sa zic... Deci d-aia mereu cand intrebam raspunsul pe care il primeam era atat de vag si tulbure... Undeva era o sansa dar era mai... :( Pai si cum Dumnezeu sa fac? Eu la un moment dat voiam sa merg la institutul de medicina legala sa demonstrez ca nu am schizofrenie, dar am avut f multe emotii si am renuntat la idee... Vreau sa scap odata de stigmata asta, imi este foarte greu, vreau o viata normala!!! Am incercat sa ma angajez fara carte de munca peste tot, nu s-a putut nicaieri, un iubit asa cum mi-as dori nu pot sa imi fac pentru ca daca ma intreaba cu ce ma ocup nu stiu ce sa ii raspund si clachez. Viata mea se rezuma de vreun an de zile la A O LUA de la ZERO. Pentru unii, asta reprezinta o putere, NU este...atunci cand devine un obicei este un chin. Pentru mine a o lua de la zero e ceva atat de normal incat nu am nici un fel de fericire ca sunt atat de puternica. Parintii m-au condamnat la asta si... as vrea o viata normala...
As vrea ca oamenii sa inteleaga ca oamenii cu schizofrenie nu doar de tratament au nevoie. Tratament + stat in casa = condmnare la o viata pustie si distrugere lenta si sigura. Oamenii cu diferite afectiuni psihice, in general, au nevoie de o viata sociala, de sprijin, de iubire. Este crunt prin ce trecem multi dintre noi cateodata, iar pastilele astea pot face cateodata atat de mult rau! Si suntem atat de multi... Ar fi atat de frumos daca ALTFEL s-ar trata pacientii din aceasta treapta, si daca intregul subiect, cu totul, ar fi altfel tratat. Din pacate pana si medicii sunt multi dintre ei, efectiv prin definire intr-un singur cuvant: badjocura.
Am trecut prin foarte multe de cand m-am pomenit fortata cu acest diagnostic, si imi pare rau pentru toti cei care se afla intr-o situatie similara, daca Dumnezeu imi ajuta si reusesc sa imi adun curajul am sa scriu o carte minunata prin care sa reusesc cat pot sa dau un licar de speranta majoritatii celora care se confrunta cu o tulburare de genul, sau despre care se crede asta si nu se stie ce au... sau... lista poate continua. :-)...

Revenind la subiectul care ma interesa, Nicol, cum fac sa am fisa curata la medicul de familie... Spaga, nu?...
Romania...
1
13-09-2021, ora 16:01
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Sincera sa fiu nu stiu n am auzit de astfel de practici.Insa faptul ca vrei sa lucrezi este un semn foarte bun!Altii de la medicatie, printre care și eu, au rămas fără nici o dorință și putinta de a munci sau a face ceva.De cand m am îmbolnăvit adică de doi ani( am 30 de ani) am avut trei job uri pe care nu le am putut tine din cauza problemelor de concentrare pe care le am de la medicatie.Toate cele bune!
2
13-09-2021, ora 16:09
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Ruxandra30

Incercati sa va gasiti un loc de munca prin intermediul Fundatiei Estuar, daca credeti ca puteti lucra. Ei gasesc locuri de munca pentru persoanele cu probleme psihice.
4
13-09-2021, ora 17:13
Ruxandra30
Nu este medic/terapeut
Ruxandra30
Doamne fereste, fundatia Estuar, auzi :))
Mai oameni buni mai suntem oameni pe Pamantul asta care vrem sa devenim NORMALI, sa facem parte dintre omaenii NORMALI, cu teluri misto si cu vise frumoase si planuri placute. Vrem familie, sa fim iubite/iubiti, sa facem bani decenti...
Eu zic ca vreau sa fac parte dintr-o patura frumoasa a societatii si ca sunt satula de diagnosticul meu si sa ma zbat in lupta asta in care sunt de la o vreme blocata si tu ma trimiti in Fundatia Estuar sa castig 1000 de lei pe luna printre oameni care nu au ce sa faca pentru ca s-au resemnat sau pastilele si mediul inconjurator i-au distrus?
Nu sunt nici pe departe distrusa, sunt frumoasa si tanara si desteapta si merit sa ma integrez, ce daca am o istorie grea?

@Clara, te rog frumos sa nu mai dai reply pe pagina asta pentru ca nu esti binevenita in topicul meu! Sau: am citit destul din ce ai scris si pe alte pagini si noi doua nu suntem compatibile dpdv mental! Multumesc anticipat pentru respectul acordat prin a te abtine de la comentarii urmatoare!...

@Nicol: iubita te rog scuze, dar acum am ceva de facut, revin in 2-3 ore si o sa iti vand niste ponturi foarte misto! Poti sa iti revii, te rog crede-ma... Iti jur.

Sanatate tuturor! Vin imediat!
4
14-09-2021, ora 23:18
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
In Romania, o țară de 2 bani, acest lucru nu prea e posibil..
Sa le mulțumim tuturor politicienilor din Romania din 89 până astăzi.Eu zic că țara asta sa fie desființată și să ne anexăm la alta tara, nu de alta dar suntem un popor imbecil și plin de stigma, rasist, xenofob etc.
In Romania daca ai schizofrenie ești văzut că un bau bau sau tratat că un handicapat deci țara asta de 2 bani nu mai merita nimic.Statul și politicienii nu fac nimic pentru bolnavii psihici.Sincer mi-e scârbă de Romania.
Scuza-ma că n-am alt răspuns la întrebarea ta dar mă confrunt și eu cu schizofrenia și știu cum e.
Eu as da statul român în judecată dacă aș putea dar nu pentru că am pățit eu ceva rău ci doar pentru nepăsarea de care da dovada în privința pacienților cu probleme psihologice și pentru cum gestionează sistemul de sănătate și de educație din Romania.
Trăim în România și asta ne ocupa tot timpul!Pff, țara de 2 bani
1
15-09-2021, ora 12:15
Ruxandra30
Nu este medic/terapeut
Ruxandra30
Da.. in Romania viata e cu adevarat o lupta... Dar gandeste-te ca si in celelalte tari este tot o lupta, doar ca din alte puncte de vedere. TOATE PADURILE de pe pamant au uscaciunile lor, care de care mai diferite si mai diverse.
Asta NU inseamna ca trebuie sa cedezi doar pentru ca este un anume fel de lupta peste tot, ci inseamna ca trebuie sa o faci o lupta frumoasa, si ca trebuie sa faci din ea un joc frumos la care TU sa pui pauza cand vrei, cum vrei, sa pui muzica, si in masura posibilitatilor sa fie muzica pe care o vrei... si crede-ma ca vor exista momente cand vor aparea melodiile tale preferate... :-)

Imi cer scuze ca am raspuns dupa doua zile, am motivele mele pentru care nu m-am tinut de cuvant... Dar sunt tot aici :-)

As vrea sa fie tratat mai CU DRAGOSTE sistemul de bolnavi si cel de medici din aceasta ramura. Este greu. Dar putem lupta...noi, schizofrenicii, si ceea ce ne sta cu adevarat in putere este... propria viata si posibilitatea de a o schimba si a o transforma dupa bunul plac. Avem cu totii sansa de a face ceva bine pentru noi insine si ceea ce este foarte REAL este ca vietile noastre stau in propriile noastre maini si ca POSIBILITATILE pe acest pamant sunt NENUMARATE, multe, si multiple, si atat de diverse. Trebuie doar sa le vezi, si pe unele sa le imbratisezi, si sa VREI sa faci ceva pentru tine. Doreste-ti bine si bine iti va fi. Fii pozitiv si viata va fi pozitiva cu tine. Think outside the box, and WISH. Wish hard. Visele oricarui om se pot implini atata timp cat nu se ingradeste singur.

Exista o sansa pentru tine. Nu e logic, cand vezi ca exista pentru oricine?
Si pentru orice problema exista rezolvare. Asa functioneaza logica.
Si este real.
1
15-09-2021, ora 12:22
Ruxandra30
Nu este medic/terapeut
Ruxandra30
@Nicol.

Ai incercat sa schimbi tratamentul... pana ajungi la unul pe care il poti controla, si cu care TE POTI controla?

Lasa asta. Poate nu aveai chef sa auzi. Adauga in tratamentul tau CEBRIUM, una pe zi. Fa rost de un milion si un pic, ca atata costa. Nu ai IDEE ce minuni face, o sa te simti superman. Ai voie sa il iei 3 luni de zile. Dupa 3 luni, pentru ca nu poti sa o tii pe Cebrium un an intreg, combini in urmatoarele 3 cu altceva, de exemplu polen. Apoi te intorci la Cebrium si bagi iar 3 luni. Si tot asa. Am vorbit cu medici, sunt de acord sa combini Cebrium cu orice tratament ai lua pentru afectiunea psihica.
Cebrium sunt niste pastile pentru care i-am multumit lui Dumnezeu ca a existat un GENIU in lume si a facut o magie si le-a inventat. Sunt pentru concentrare, pentru memorie, pentru functionarea mai buna a creierului. Nu fac rau si nu au side effects.

NU RECOMAND pastile de slabit, NICIODATA, mie imi fac foarte rau... toate... am incercat orice. Imi face rau pana si Spirulina, daca stiti ce este. Am creierul extrem de sensibil, asa sunt eu, asta este.

Dar recomand Cebrium.
Si VA ROG DIN SUFLET nu imi stergeti acest comentariu. Lasati si alti oameni sa auda despre ele si sa le incerce, pentru unii cu siguranta vor fi o binecuvantare.

Va rog. Multumesc.
1
15-09-2021, ora 12:44
Ruxandra30
Nu este medic/terapeut
Ruxandra30
CITESTE-ma. Stiu ca nu esti Nicol, esti altcineva. Oricine ai fi citeste comentariul de mai sus pe care i l-am adresat lui Nicol. Multumesc.
2
15-09-2021, ora 13:21
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Am citit am citit.Ba chiar Nicol sunt nu e nici un pseudonim.Am sa intreb doctorita despre suplimentul asta.Mie imi este cam frica sa iau suplimente, nu mai iau nimic in afara de antipsihoticul meu.Merci pentru pont.O zi bună!
1
15-09-2021, ora 13:24
Ruxandra30
Nu este medic/terapeut
Ruxandra30
Cu mult drag. O zi minunata :-)
1
15-09-2021, ora 15:21
Ruxandra30
Nu este medic/terapeut
Ruxandra30
Ma refeream ca as vrea sa citeasca toata lumea comentariul pe care ti-l adresasesem. :-) Pupici...cu sclipici :-) Si numai bine.
1
16-09-2021, ora 09:44
Ruxandra30
Nu este medic/terapeut
Ruxandra30
As vrea ca topicul asta sa se continue. Scrieti si voi ce aveti de spus :-)
1
03-10-2021, ora 05:40
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Și eu parcă aș vrea sa studiez nutritia la o școală dar după ce absolv cine m-ar angaja cu acest diagnostic?Mă poticnesc la ideea asta și îmi tai tot elanul.Eticheta asta spulberă dorințe și idealuri, vise, ambiții.Defapt, boala in sine e o boala nenorocita de la care ți se închid multe uși.E trist.
1
04-10-2021, ora 10:48
Ruxandra30
Nu este medic/terapeut
Ruxandra30
:( @stavrio. Nu mai fii trist. Trebuie sa fie bine :-)... Imi trimiti un mesaj privat te rog?

In alta ordine de idei... tot caut pe forumul acesta un grup de oameni cu afectiuni similare din care sa fac parte si eu. Simt nevoia sa apartin unui grup si in sfarsit am imbratisat si eu ideea ca mi-ar fi de folos. Exista doua topice cu titluri care cuprind cuvantul ”grup suport” si niciun fel de grup mentionat in niciunul dintre ele. De ce? Mi se pare aiurea, am dat scroll in ideea de a GASI, si m-am ales cu o stare de oftica si nimic altceva. :))

Ok... Estuar Estuar... dar NIMIC ALTCEVA?
Iar despre Estuar...cateva cuvinte va rog, cineva? M-ar ajuta, eu am mereu ceva retineri cand vine vorba despre aceasta fundatie.

Va multumesc foarte mult.
1
02-12-2021, ora 14:36
Andrei
Nu este medic/terapeut
Andrei
bună Ruxandra acest cerbium te scapă și de tulburările delirante menționez ca sufăr de schizofrenie
1
03-12-2021, ora 02:06
Placebo10
Nu este medic/terapeut
Placebo10
Rata de lucrat a schizofrenicilor in tarile unde nu se folosesc neuroleptice (Columbia, Nigeria, India, etc.) este de 75%. In cele unde se folosesc este de 13%, conform International Pilot Study of Schizophrenia facut de Organizatia Sanatatii Mondiale. Acele droguri neuroleptice distrug indradevar posibilitatea de a lucra prin legumizarea omului, iar asta e cea mai mica dintre problemele lor.

Nu am trecut personal prin asta ca sa spun ca ematizez cu adevarat insa prietena a avut probleme de psihoza. Destui alti prieteni au avut astfel de probleme. E enervant si ca outsider sa urmaresc cum functioneaza sistemul, dar minte sa fi inauntru. Nedreptatea facuta pacientului e uriasa. Multi se revolta insa eu cred ca solutia cea mai buna este de a nu mai interactiona cu sistemul, de a nu mai crere lucruri de la el. Atata timp cat tu nu iti vezi de treaba ta si te duci sa ceri bani, sa ceri ajutor de schizo, sa ceri consulatii si droguri decontate, etc. nu ai ce sa comentezi cand te trezesti lobotomizat si somer. De ce nu ti-ai vazut de treaba ta? Venea cineva sa iti puna diagnostic de schizo fara sa ceri asa ceva pentru ajutor? Alta treaba nu avea? Fiind ceva pur subiectiv, fara vre-un test obiectiv in spate, practic ti-l pui tu daca vrei. Este normal ca atunci cand tu iti tragi un ajutor asa sa existe consecinte.

Se poate lucra fara nici o problema in IT, domeniu supraplatit, cu orice fel de diagnostic, de acasa. Oricand cineva cu X problema psihica poate lucra in IT daca vrea. Nu e nevoie sa vina X serviciu social sa ii puna undita in mana. Cunosc 4 persoane care au avut episoade psihotice, internari si si-au revenit complet de ani de zile, lucrand in IT in timpul asta. Este foarte important ca omul sa lucreze, preferabil ceva supraplatit care iti ofera narcisism, ca sa isi revina. Cum altfel te astepti sa iti revii? E boala umilintei, se face in principal pe trauma sexuala si pe inca vre-o 15 alti factori din care majoritatea arata cu degetul spre umilinta. Nu ai cum sa ai pretentia ca un om cu statut social zero, somer, care sta in casa si nu face nimic, care in plus mai e si lobotomizat chimic, sa isi creasca cumva stima de sine si sa isi revina. Omul mai rau o sa fie daca dupa ce a dat in probleme de psihoza, in loc sa ii mearga mai bine in viata, ii merge din rau in mai rau. Cand a ajuns intr-un asemenea punct, nu doar ca trebuie sa lucreze dar trebuie sa lucreze ceva care ii da destul de mult respect de sine ca sa isi revina din psihoza.
1
10-12-2021, ora 22:54
Ruxandra30
Nu este medic/terapeut
Ruxandra30
Buna seara. Am revenit pentru a face o mentiune extrem de importanta. :-)
Un pic mai sus faceam reclama unor pastile, Cebrium, si le-as face si acum, cu tot dragul, dar ATENTIE in combinatie cu ce anume le luati, daca va da prin cap sa le incercati.
Cand le-am luat, eu una, le luam in combinatie cu Invega de 6, pe care am fost vreun an. Asadar am luat Cebrium cu Invega, timp de 3 luni, apoi o luna pauza de la Cebrium, si apoi iar 3 luni de Cebrium combinat cu Invega. Si am mai facut eu si alte combinatii dar sa ne rezumam la Cebrium, care ne intereseaza pe toti, daca tot vi l-am recomandat. Cititi mai jos va rog.
A fost minunat pentru mine, m-am simtit excelent. Un fel de geniu in culmea fericirii, altadata doar energica, oricum pofta de viata si fericirea in general nu lipseau. Mentionez ca si la corp aratam destul de bine in perioada respectiva, dupa cum bine stiti cu totii forma fizica are o deosebita importanta PENTRU ORICINE. Nu cred ca eram la fel de fericita daca as fi fost obeza (PENTRU CA NU PREA ITI PERMITE CORPUL SA FII PREA DES FERICIT ATUNCI CAND ESTI OBEZ, este un lucru efectiv fizic, Cauza: supraponderalitatea, Efectul: monotonia, lipsa poftei de viata, nostalgia, depresia, lenea, stresul, boli nenumarate care apar, e.t.c.), asa ca GYM AHEAD (sau rupeti sportul in doua, dansati pe muzica preferata pana nu mai puteti, s.a.m.d.!!! neaparat.)

Sa revenim la Cebrium.
Anul acesta, dupa prea multa vreme de Invega, am inceput sa resimt reactiile adverse ale acestei pastile, asadar a trebuit sa opresc Invega si sa incerc altceva, caci mi-a fost tare bine cu ea pana cand...nu a mai fost ok. Asa ca medicul meu mi-a recomandat Zypsila, pastile care nu m-au ajutat cu nimic, si mi-am dat seama ca nu sunt potrivite pentru mine destul de repede.

In scurta perioada in care luam Zypsila, am combinat vreo doua zile si cu Cebrium, sa vad cum ma simt.
Si a fost groaznic. Simteam o agitatie nasoala si nu eram ok deloc.

Acum iau Aripiprazol. E foarte ok momentan. Dar v-am spus asta doar ca fapt divers.

Ideea principala este urmatoarea: fiecare om, FIECARE, absolut, este unic. Si toate organismele sunt unice si difera foarte mult fiecare om de oricare alt om. Orice creier de pe pamantul asta al oricarei fiinte vii, este unic prin complexitatea si frumusetea si maretia lui.
Nu te confunda cu mine! Poate ca tie iti merge bine Zypsila si nu iti merge bine Aripiprazolul. Asa este si cu combinatiile de tratamente.

Asta ar fi un lucru. Un alt lucru important este sa TE IUBESTI si sa ASCULTI DE CORPUL TAU.
Uneori, ceea ce corpul tau incearca din rasputeri sa iti transmita este mai important decat ce zice doctorul tau de sute sau mii de ori. Daca nu te simti bine cu un tratament, SCHIMBA-L. Daca te simti ca o leguma si nu mai esti in stare de nimic si aproape ca nu mai ai putere sa lupti, ASA CEVA NU ESTE NORMAL, du-te si vorbeste cu doctorul, spune-i...scrie-ti pe o foaie ce ai de zis daca nu mai poti si spune-i. Sa ti se dea un tratament care nu te face NEom, sa fii in stare de tine, sa POTI sa faci ce VREI si ce simti sau stii ca trebuie. Sa fii. E mare lucru sa FII si daca esti destul de inteligent, tu stii asta bine. Daca simti ca doctorul tau este un social animal instead of a person, care mai degraba isi bate joc de tine decat sa isi doreasca macar putin...sa te salveze... SCHIMBA-L.
Daca ai nevoie de o recomandare catre un medic bun din Bucuresti, lasa-mi un mesaj.
Daca simti ca viata isi bate joc de tine desi tu esti un om care valoreaza mult, linisteste-te si nu iti pierde speranta, stralucirea pe care o aveai inca o ai si trebuie doar sa crezi ca vei radia la maxim din nou.
Crede, iubeste-te, si nu renunta la visele tale.
Promiti?

:-) Mercic.

BUN! Si, de final, ca v-am tot zapacit pe aici cu Cebrium... daca va temeti de sintetic... incercati natural...
CU SIGURANTA MEDICUL NU SE VA IMPOTRIVI SA LUATI OMEGA 3.

Ati incercat Omega 3? :-)



Va pup cu drag.
2
10-12-2021, ora 23:10
Ruxandra30
Nu este medic/terapeut
Ruxandra30
@Andrei Anitei, de tulburarile delirante nu te poate scapa decat un tratament potrivit prescris de un psihiatru.
Incearca sa gasesti psihiatrul bun care te poate ajuta cu adevarat, si vezi dupa DACA si CU CE te poate ajuta Cebrium sau orice alt lucru cu care doresti sa combini.

Nu renunta la ceea ce a spus psihiatrul tau. Daca nu iti convine ce a spus, sau cum te intelegi cu el, sau implicarea lui lasa de dorit, cauta un alt psihiatru, care sa iti fie in mod real de ajutor. Dar nu renunti la pastile... nu e ok... tine-ti tratamentul!
2
14-01-2022, ora 14:13
FlorianS
Nu este medic/terapeut
FlorianS
@Ruxandra30, in primul rand te felicit pt optimismul pe care l emani prin mesajele tale.
Deasemenea, FELICITARI pentru hotararea ta in ceea ce priveste facultatea de asistente medicale.Incepe scoala, termin o si ai sa vezi ca vei reusi sa te angajezi. Iti pot spune, in acest sens, cunosc o fata care a facut medicina (6 ani aici in Bucuresti, la buget) iar la examenul de rezidentiat a luat psihiatria. Stii de ce ??? Are ( avea) TAB, adica era bipolara de la 18 ani tinut sub control cu abilify. Acum a luat examenul de specialitate tot in psihiatrie si lucreaza intr o institutie publica ca medic ( tot pe baza de examen a intrat).
CRED ca vei intelege TOT ce am vrut sa ti transmit, ok ?!
BAFTA MAXIMA IN TOT CE TI AI PROPUS.
Am uitat ceva important,.stai pensionata medical ( legea permite pt.ca nu realizezi venituri) pe tot timpul scolii, dupa ce termini facultatea si ti gasesc loc de munca te poti depensiona si lucra 8h/zi sau daca esti incadrata acum cu gr.3 de invaliditate ai dreptul de munk (conform legii ) la 4h/zi si pensia merge in continuare.
Am fost destul de clar, ok ?!
1
03-02-2022, ora 17:31
Ruxandra30
Nu este medic/terapeut
Ruxandra30
Multumesc pentru felicitari. :-)

Ca sa va tin la curent... am renuntat la pensie in favoarea a doua joburi in cadrul a doua companii IT.
Mi se pare ca pensia cu care am fost atatia ani imputernicita, a fost cel mai mare blestem al vietii mele.
Imi doream o viata sociala mai mult decat orice.
Este superb sa redescoperi viata... oamenii... sa creezi legaturi.
V-as dori tuturor sa faceti exact acelasi pas ca si mine.
Va salut cu drag!
1
03-02-2022, ora 18:04
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Felicitări Ruxandra!!! Ma bucur pentru tine!! Știe angajatorul de diagnostic sau nu ți a cerut adeverință?
1
03-02-2022, ora 19:03
Ruxandra30
Nu este medic/terapeut
Ruxandra30
Multumesc frumos.

Din cate stiu, schizofrenia (as adauga - TRATATA) nu face pe nimeni inapt de munca, doar tratamentul gresit sau la modul excesiv te poate aduce in stari de acest gen... Dar legal, esti apt.
Asadar nu are relevanta daca angajatorii au cerut sau nu adeverinta :-)
Te pup cu drag.
2
03-02-2022, ora 19:27
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Ok.Mult succes!!
1
04-02-2022, ora 02:36
Ruxandra30
Nu este medic/terapeut
Ruxandra30
Si tie, draga mea.
2
04-02-2022, ora 07:55
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Oricum nu avea legătură întrebarea mea cu legalitate sau putință sau neputință de a lucra cu schizo.Stiam ca este legal și știu ca sunt cu schizo care lucrează, doar chiar eu ți am zis asta.Si aici te as contrazice oleaca, din păcate sunt care au simptome chiar și cu tratament, nu poți lucra cu voci în cap sau cu deliruri.Deci putință asta nu tine numai de tipul tratamentului pe care l iei și dozarea, ci și de gravitatea bolii.Eram doar curioasa dacă sunt și angajatori care "accepta".Dar am înțeles, nu vrei sa răspunzi și nu este nici o problema.Toate cele bune !
0
17-03-2022, ora 20:17
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Ruxandra ai avut studii in domeniu, adică de IT?
Știi ce e urat la bolile astea psihice că nu ne putem urma și împlini visele adică să facem și să lucrăm oriunde, daca luam tratament, de ex visul tau de a fi as.med e spulberat din cauza unei etichete nenorocite de schizifrenie că angajatorii mai ales în domeniile astea medicale nu te angajează când văd că ai boala.Si nu numai acolo
Trist.
Practic schizofrenia și bolile psihice îți frâng aripile înainte să vrei sa zbori, cel puțin așa e și așa a fost în cazul meu
Adaugă un comentariu / răspuns
32 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile de aerobic ar putea ajuta persoanele cu schizofrenie
  • Frații persoanelor cu schizofrenie au un risc mai mare pentru același diagnostic
  • Schizofrenia
  • Mutațiile genetice care cresc riscul de schizofrenie
  • Tehnica neurologică ce îmbunătățește performanțele cognitive
  • Vitaminele din complexul B luate împreună cu tratamentul reduc simptomele schizofreniei
  • Primul test fiziologic pentru depresie și schizofrenie
  •