Daca doctorul ti-a dat 90% ca ai schizofrenie cum ai mai putea scapa

10-10-2016
bogdy23
Nu este medic/terapeut
bogdy23
Buna ziua,

Daca doctorul ti-a dat 90% ca ai schizofrenie cum ai mai putea scapa.Mai exista ceva solutie nu am rabdare pana ma vad cu el.Ce as mai putea sa fac.Cum pot scapa de a ma gandi la oamenii care mi-au facut rau.Prin iertare nu merge alta solutie mai exista.Si daca nu cum pot sa fac sa iert niste persoane care mi-au facut atata rau
2 comentarii
0
10-10-2016, ora 14:40
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
Buna ziua,

Este normal sa fii nerabdator sa ajungi mai repede la medic si sa vezi daca este vorba intr-adevar despre diagnosticul de schizofrenie si cum se trateaza. De asemenea, inteleg faptul ca te preocupa intens persoanele care consideri ca nu s-au purtat adecvat cu tine.
Pentru ca asteptarea sa fie mai usoara, te poti implica in activitati sportive, poti sa iti faci liste cu activitati care sa te tina cat mai ocupat, implicarea intr-un hobby. Astfel vei aloca mai putin timp ingrijorarilor si te vei mai detensiona.

Poti apela si la sedintele de psihoterapie cognitiv-comportamentale. In cadrul acestor sedinte vei intelege ce anume ti se intampla, vei invata metode de relaxare, detasare emotionala prin scrierea expresiva, depasirea traumei emotionale, eliberarea de sentimentele disfunctionale care iti dauneaza tot tie, imbunatatirea comunicarii asertive astfel incat sa inveti sa iti aperi drepturile in fata celorlati, dezvoltarea stimei de sine, a emotiilor pozitive etc.

O zi frumoasa!
Roxana Patrascu psihoterapeut
0
10-10-2016, ora 15:22
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Observ ca reveniti cu fel de fel de probleme legate de diagnosticul primit. Cred ca cel mai bine ar fi sa mergeti si la o evaluare psihologica, realizata de catre un psiholog clinician cu experienta, care va poate ajuta.
Intr-o astfel de situatie (diagnostic) abordarea este in general o combinatie intre tratament medicamentos si psihoterapie. Insa, cum fiecare persoana este unica, trebuie evaluata persoana si nu boala, tocmai ca abordarea (solutiile de tratament) sa fie individualizata.
Nu mai incercati fel de fel de chestii (inclusiv aplicatiile despre care ati scris la alt post) fara sa aveti o astfel de evaluare corecta si complexa. Unele metode pot face mai mult rau decat bine.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile de aerobic ar putea ajuta persoanele cu schizofrenie
  • Frații persoanelor cu schizofrenie au un risc mai mare pentru același diagnostic
  • Schizofrenia
  • Mutațiile genetice care cresc riscul de schizofrenie
  • Tehnica neurologică ce îmbunătățește performanțele cognitive
  • Vitaminele din complexul B luate împreună cu tratamentul reduc simptomele schizofreniei
  • Primul test fiziologic pentru depresie și schizofrenie
  •