Xanaxul si fobia sociala.

07-09-2021
netsky1984
Nu este medic/terapeut
netsky1984
Salutare!Sufar de fobie sociala severa si schizofrenie.Acum sunt bine in ce priveste schizofrenia.Nu mai am episoade psihotice.Imi fac tratamentul zilnic si sunt bine.Ma ingrijoreaza fobia sociala.Imi este teama rau de tot uneori cand sunt in lume.Medicul psihiatru dupa nenumarate scheme de tratament mi a recomandat sa incerc cu xanax.As vrea sa stiu va rog frumos cat este acest medicament de util in tratarea fobiei sociale?Va multumesc!!
3 comentarii
1
07-09-2021, ora 18:52
Emi8
Nu este medic/terapeut
Emi8
Buna ziua.

Si eu sufar de fobie sociala alaturi de depresie, anxietate si TOC.

Imi poti descrie te rog cum se manifesta la tine fobia sociala SEVERA.

Nu pot sa-ti raspund la intrebarea referitor la Xanax. Eu am luat Prozac, bine mai mult pt depresie si atac de panica.
Nu prea am rezolvat multe cu prozac decat putin la depresie si la atacurile de panica.

E posibil sa nu se rezolve din pacate cu tratament medicamentos ci poate mai degraba cu psihoterapie si destul de mult efort constient si practica din partea noastra.
1
08-09-2021, ora 07:51
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Pentru fobia socială încercați cu psihoterapie cognitiv-comportamentală. Vorbiți cu psihiatrul să vă trimită la un psiholog cu care lucrează prin Casa de asigurări de sănătate, ca să nu plătiți ședințele.
1
10-09-2021, ora 17:33
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Da, xanaxul e bun ptr fobia sociala, poti sa-l incepi daca medicul a zis, fa ce zice medicul, insa exista riscul sa dea dependenta in timp, asta trebuie sa sti, sau sa fie nevoie sa urci doza ptr acelasi efect.
Mai bine ti-ar fi dat Spitomin care e un anxiolitic f bun, nu da dependenta, nu trebe sa maresti doza ptr acelasi efect, dar efectul incepe sa apara dupa cam 3 saptamani de luat ca la carte, nu ca la xanax in 1-2 ore.

Sau poate sa-ti dea un antidepresiv din clasa SSRI ca e f bun si pe anxietate si daca nu ai depresie, nici alea nu dau dependenta si nici toleranta (urcarea dozei ptr acelasi efect).

Mai e si varianta doamnei Ciuperca cu terapia, insa totusi trebe sa intrebi medicul si despre asta, ca el are ultimul cuvant totusi, nu noi, noi dam doar indrumari aici.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: