Consumul mai multor fructe și legume influențează pozitiv starea de spirit

©

Autor:

Consumul mai multor fructe și legume influențează pozitiv starea de spirit
Creșterea cantității de fructe și legume consumate pe parcursul a două săptămâni ne-ar putea influența într-un mod pozitiv dispoziția, conform unui studiu recent realizat de o echipă de cercetători sub coordonarea lui Tamlin Conner de la Departamentul de Psihologie a Universității Otago (Noua Zeelandă).

La studiu au participat 171 de tineri cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, care au fost împărțiți în trei grupuri. Timp de două săptămâni, un grup a continuat să mănânce așa cum era obișnuit, al doilea grup a fost încurajat prin memento-uri și vouchere în valoare de 10 dolari oferite de cercetători să mănânce mai multe fructe și legume, iar celor din al treilea grup li s-a oferit un supliment zilnic de fructe și legume (morcovi, kiwi, mere și portocale, pe care le-au consumat în stare crudă).

S-a observat că cei care au primit suplimentul de fructe și legume au declarat o îmbunătățire considerabilă a stării de spirit, cu o creștere a vitalității și motivației. În schimb, cei din grupul al doilea nu au prezentat o îmbunătățire a dispoziției similară cu a celor din grupul al treilea. În plus, legumele consumate au fost mai degrabă preparate termic sau amestecate cu alte preparate.

Autorii studiului consideră că este încurajator faptul că o alimentație sănătoasă are efecte pozitive pentru modul în care ne simțim, după doar două săptămâni. Însă se pare că nu este suficient ca oamenilor să li se amintească să consume fructe și legume, ci că este necesar să li se ofere aceste alimente (copiilor în centrele de îngrijire, angajaților la locul de muncă, pacienților din spitale etc.).

Studiul a fost publicat în jurnalul PLOS ONE.

Sursa: Medical Xpress

Data actualizare: 18-12-2019 | creare: 15-02-2017 | Vizite: 1499
Bibliografie
Well-being can improve quickly by eating more fruit and vegetables, study finds, link: https://medicalxpress.com/news/2017-02-well-being-quickly-fruit-vegetables.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Consumul de fructe proaspete poate reduce riscul de infarct miocardic și accident vascular cerebral
  • Consumul prenatal de fructe accelerează dezvoltarea cognitivă a bebelușului
  • Consumul crescut de fructe și legume te face mai fericit
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum