schizofrenie

02-03-2017
laurentiuluca
Nu este medic/terapeut
laurentiuluca
Buna ziua! Am simptome de schizofrenie. Se poate discuta online(in scris) cu un psihiatru(cu plata prin card), in vederea acordarii unui diagnostic? Vreau sa mentionez ca datorita schizofreniei mi-am pierdut placerea de a vorbi(pe gura)si de aceea mi-ar fi mai usor sa fac aceasta consultatie online(in scris).Tatal meu(de aproape 70 de ani) spune ca sunt autist si eu il cred.
3 comentarii
0
02-03-2017, ora 11:33
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Buna ziua!
Nu cred sa fie posibil un astfel de procedeu de diagnoza online! Oricat ar fi de dificil pt dumneavoastra sa va adresati direct unui psihiatru, va recomand sa luati trimitere de la medicul de familie si sa mergeti la o consultatie. Poate nici nu aveti schizofrenie si va faceti un deserviciu diagnosticandu-va singur, dupa simptome si informatii de pe net. Iar daca aveti, nu ar fi mai drept fata de dvs sa aflati de la un specialist, fata in fata, astfel incat sa fiti sigur ca nu s-a gresit diagnosticul? Aveti nevoie si de tratament psihiatric, pe care oricum nu il puteti primi fara prezenta la cabinet. Infruntati-va temerile si mergeti la un psihiatru - ce se poate intampla rau?
0
02-03-2017, ora 11:35
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Tatal dvs, chiar sa fi fost specialist in sanatate mintala, nu ar putea sa va puna un diagnostic :)
1
02-03-2017, ora 12:01
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună ziua!
Orice diagnostic se pune în cabinet. Pentru evaluare nu-i suficientă o simplă discuție, pentru că anumite semne sau simptome pot fi întâlnite în mai multe tulburări, și odată prezente trebuie pus un diagnostic diferențial, ca să vă poată stabili o medicație corectă.
Mergeți mai întâi la un psiholog clinician cu experiență pentru evaluare, iar în urma evaluării dacă e cazul vă trimite la un psihiatru.
Și mie mi-au venit în cabinet diverse persoane care susțineau că au un anumit diagnostic pentru că citiseră simptomele pe net și în realitate nu aveau diagnosticele respective. Numai un clinician cu experiență sau un psihiatru vă poate pune un diagnostic.Teama nu vă ajută la nimic. Mai mult, trăiți cu o incertitudine care vă prelungește stabilirea unui diagnostic, care, odată aflat știți clar ce veți face mai târziu. Chiar dacă este o problemă psihiatrică, cu medicație se ține sub control.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile de aerobic ar putea ajuta persoanele cu schizofrenie
  • Frații persoanelor cu schizofrenie au un risc mai mare pentru același diagnostic
  • Schizofrenia
  • Mutațiile genetice care cresc riscul de schizofrenie
  • Tehnica neurologică ce îmbunătățește performanțele cognitive
  • Vitaminele din complexul B luate împreună cu tratamentul reduc simptomele schizofreniei
  • Primul test fiziologic pentru depresie și schizofrenie
  •