Impactul monitorizării parentale asupra comportamentelor și experiențelor adolescenților

©

Autor:

Impactul monitorizării parentale asupra comportamentelor și experiențelor adolescenților
Un studiu recent, care a utilizat date dintru-un sondaj școlar la care au participat peste 17.000 de elevi, a examinat impactul monitorizării parentale asupra comportamentelor și experiențelor adolescenților.
Studiul a constatat că majoritatea elevilor au raportat că părinții lor știau unde merg și cu cine își petrec timpul, iar prevalența monitorizării parentale ridicate a fost mai mare în rândul femeilor și al asiaticilor decât în rândul bărbaților și, respectiv, al elevilor de culoare, dar mai scăzută în rândul studenților care se identificau ca fiind gay, lesbiene sau bisexuali.

În analizele multivariate, monitorizarea parentală ridicată a fost protectoare pentru toate comportamentele/experiențele cu risc. Studiul a constatat că nivelurile ridicate de monitorizare parentală au fost asociate cu un risc redus de rezultate negative. Printre altele, participanții la studiu care au fost mai atent monitorizați de către părinți au avut mai puțini parteneri sexuali în viața de adult, o utilizare mai puțin abuzivă a prescripției de opioide și un consum mai mic de marijuana. În plus, elevii cu niveluri ridicate de monitorizare parentală au raportat o utilizare mai mare a prezervativelor.

Studiul subliniază necesitatea efectuării, de către profesioniștii din domeniul sănătății, a unor cercetări suplimentare pe acest subiect pentru a ghida viitoarele intervenții și politicile de sănătate publică. Înțelegerea modului în care monitorizarea parentală poate influența comportamentele și experiențele adolescenților poate fi utilă în dezvoltarea de strategii eficiente pentru reducerea comportamentelor de risc și îmbunătățirea sănătății adolescenților.

sursa: News Medical
foto: fizkes/Shutterstock.com

Data actualizare: 09-05-2023 | creare: 09-05-2023 | Vizite: 200
Bibliografie
How does parental monitoring impact adolescent behaviors and experiences? link: https://www.news-medical.net/news/20230505/How-does-parental-monitoring-impact-adolescent-behaviors-and-experiences.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Părinții au tendința de a favoriza copilul cu care împărtășesc acelasi gen
  • Stilul parental ce ar putea preveni apariția tulburărilor de anxietate la copii
  • Și tu îți liniștești copilul cu mâncare? Află cum influențează stilul de parenting și temperamentul copilului greutatea
  •