Soacra mea ma acuza ca i-am facut vraji baiatului ei | Forumul Medical ROmedic

Soacra mea ma acuza ca i-am facut vraji baiatului ei

18-01-2008
AnneH
Nu este medic/terapeut
AnneH
Socra mea ma cunoaste de un an de zile!Aseara am primit un telefon de la dumneaei in care ma acuza ca i-am facut ceva baiatului ei (vraji), ca vreau sa ii demonstrez ceva (nu a putut spune ce), ca ii persecut baiatul si ca am tulburari de comportament (cand am fost in vizita m-am uitat de sus la dumneaei), vreau sa -i indepartez copilul.Tin sa mentionez ca nu a fost de acord cu casatoria noastra si acum cand a aflat ca asteptam un copil parca a luat o razna rau de tot, reprosuri la adresa mea, telefoane sotului meu zilnic 3-4.Tin sa mentionez ca sotul meu a stat cu ea pana la varsta de 33 de ani si in toate relatiile pe care le a avut, mama lui a avut nemultumiri.
Eu sunt confuza acum si nu imi pot da seama ce se intampla cu aceasta femeie si cum o pot trata (comportamental)
Va multumesc anticipat
5 comentarii
0
18-01-2008, ora 00:00
dorina82
Nu este medic/terapeut
dorina82
buna, imi pare rau ca treci prin asta, dar asa sunt mamele de baieti geloase au impresia ca noi le furam copilul, cu timpul o sa-i treaca. Important e ca sotul tau sa-ti fie alaturi sa-i demonstreze mamei lui ca te iubeste, ca va iubiti si ca acuma tu si copilul pe care il asteptati e familia lui. ea se v-a obisnuii cu ideea. Daca nu ea pierde.
1
19-01-2008, ora 00:00
Psih. Sorina Voicu
Identitate neconfirmată
Psih. Sorina Voicu
Draga AnneH, nu ne-ai povestit despre atitudinea sotului tau in toata aceasta chestiune. El ce zice? Stie ce face mama lui?
Sfatul meu este sa lasi lucrurile asa cum sunt. Oamenilor trecuti de o varsta li se rigidizeaza gandirea si oricat te-ai stradui nu-i poti convinge de altceva ce gandesc ei. Fii tu mai inteleapta si incearca sa lasi sa treaca pe langa tine tot ce zice. Este greu de multe ori, dar pe masura ce trece timpul ai sa vezi ca-ti va fi tot mai usor. Poarta-te cu ea frumos, asa cum trebuie sa te comporti cu o soacra. Respect-o fie doar si pentru faptul ca l-a crescut pe sotul tau asa cum a stiut ea, astfel incat acum sa fie omul care este si care te iubeste. Atat, nimic mai mult. Nu-i da apa la moara. Ignora remarcile rautacioase din partea ei si raspunde-i cu seninatate si cu politete la celelalte. Incearca sa o eviti atat cat poti, pentru ca tu ai un bebelus la tine in burtica de care trebuie sa te ocupi, sa-l "hranesti" cu ganduri pozitive astfel incat sa se poata dezvolta armonios, sa iasa un copil reusit, frumos, sanatos si destept.
Este posibil ca dupa nasterea copilului sa se schimbe, sa se mai inmoaie, dupa cum este la fel de posibil sa ramana tot asa si mai tarziu sa incerce sa-l intoarca impotriva ta. Fii pregatita pentru orice si oricare ar fi cazul, nu uita ca copiii au nevoie si de bunici. Sa nu lasi niciodata divergentele dintre voi sa afecteze relatia nepotului cu bunicii sai. Daca vei observa ca incearca sa-i insufle copilului remarci rautacioase la adresa ta, n-o lasa singura cu el, dar nici n-o priva pe ea de nepot, sau pe copil de bunica.
Stii cum se zice, barbatul este capul familiei dar femeia este gatul si chiar mai mult, coloana vertebrala care-l sustine. Noi trebuie sa fim intotdeauna cele care sa tinem familia unita, sa fim intelepte si "manageriem" relatiile astfel incat toata lumea sa fie impacata si castigata. Armonia din familie depinde in cea mai mare masura de aptitudinile femeii de a creea un mediu sanatos in jurul membrilor familiei.
Fii puternica si inteleapta! Cu mult drag, Sorina.
0
21-01-2008, ora 00:00
AnneH
Nu este medic/terapeut
AnneH
Va multumesc mult pentru sfaturi!
Sorina nici sotul meu nu poate intelege comportamentul mamei sale, o pune pe seama geloziei si egoismului dumneaei.Oricum multumesc mult pentru raspunsuri, m am linistit un pic.
Multumesc mult, Anne
0
23-01-2008, ora 00:00
lore71
Nu este medic/terapeut
lore71
Draga Anne,
aparitia pe lume a unui copilas este o sursa de stress in familie:se schimba rolurile, se schimba responsabilitatile -sau se intaresc; astfel tu din sotie, devii si mama, iar soacra ta - devine bunica - ceea ce nu e putin lucru.Iti dai seama ca copilul ei(sotul tau) devine TATA, iar ea poate nu e pregatita pentru aceasta trecere.Poate merita sa te intrebi daca nu cumva ii e teama ca nu va fi o bunica buna.De multe ori devenim agresivi ca sa ne protejam slabiciunile, sa nu ni se vada ranile.Cred cu tarie si cu convingere ca o discutie sincera intre voi doua ar limpezi apele.Asigur-o ca copilul va fi un liant intre voi doua, ca este dovada faptului ca relatia ta de cuplu e buna si trainica; intreab-o despre cum era ea cand era insarcinata, cum a nascut - o vei conecta astfel la statutul ei de mama, nu de bunica. Incearca! Lore
0
02-03-2008, ora 00:00
lyonesse 2007
Nu este medic/terapeut
lyonesse 2007
buna anne! cu intirziere pot si eu sa te sfatuiesc din experienta mea de viata.din pacate sotul tau a locuit foarte mult timp cu mama lui si vinovata e dinsa care nu i-a dat suturi in fund sa-si ia viata in piept.ea este marcata de o gelozie obsesiva si indiferent ce femeie era impreuna cu fiul ei nu ar fi fost buna pentru el ;e genul de femeie care si l-ar fii dorit pe fiul ei numai pentru ea.oricum tineo la distanta ca e periculoasa si totodata nu o vorbii de rau fiului ei deoarece au stat prea multi ani impreuna si chiar daca nu va recunoaste vreodata el are pentru ea ceva special si va incepe sa te urasca.pe ea respect-o chiar daca te jigneste pentru ca mai tare o va durea daca nu vei raspunde violent rautatilor ei.ai grija pentru ca face parte din categoria celor care mai bine mor decit sa-si vada copilul la casa lui.si inca ceva, fiul ei stie de ce mama lui se comporta asa si e putin probabil sa-ti marturiseasca vreodata.mama lui ia controlat pina acum viata si ea face o criza deoarece simte ca pierde controlul(fiul ei face ca tine -se naste un copil impotriva dorintei ei etc.)fii inteleapta si nu pune la suflet ce zice ca asta e abia inceputul si ai grija de bebe pe care sa nu-l lasi nesupravegheat in preajma ei.toate cele bune!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • PărinÈ›ii au tendinÈ›a de a favoriza copilul cu care împărtășesc acelasi gen
  • Dezvoltarea sănătoasă datorată fraÈ›ilor mai mari
  • Simptomele depresiei materne au fost asociate cu problemele comportamentale ale copiilor
  • Dirijarea impulsivității la începutul adolescenÈ›ei ar putea preveni tulburările de comportament ulterioare
  • Copiii adulÈ›i sunt mai susceptibili să se înstrăineze de tată decât de mamă
  • Impactul monitorizării parentale asupra comportamentelor È™i experienÈ›elor adolescenÈ›ilor
  • O relaÈ›ie apropiată între copil È™i părinte este benefică pentru sănătatea mentală È™i relaÈ›iile sociale ale copilului la maturitate
  • Tulburările de comportament la preÈ™colari au fost asociate cu un somn nesatisfăcător
  • Expunerea prenatală la nicotină creÈ™te riscul tulburărilor de comportament la nou-născut
  •