Înclinația consumatorilor chinezi spre cojile de fructe: cercetătorii examinează valoarea nutrițională și preocupările privind pesticidele

©

Autor:

Înclinația consumatorilor chinezi spre cojile de fructe: cercetătorii examinează valoarea nutrițională și preocupările privind pesticidele
Un grup de cercetători din China a realizat un studiu pentru a investiga preferințele consumatorilor chinezi în ceea ce privește consumul cojilor de fructe. Cercetarea, publicată în revista Food Research International, oferă recomandări dietetice pentru consumul de coji de fructe și discută metodele de detectare și de eliminare a pesticidelor din acestea.

Studiul s-a concentrat în principal pe opt tipuri de fructe, cele mai consumate de către populația chineză. Cercetătorii au observat că producția de mere, pere și struguri necesită cantități mai mari de pesticide în comparație cu celelalte fructe testate (piersici, pepene galben, kumquat, lămâie și curmale). Cu toate acestea, conform standardelor naționale chineze, cantitatea de reziduuri de pesticide utilizată în producție se încadra în limitele de siguranță. Analizele au indicat o cantitate mai mare de pesticide existente în coaja fructelor, comparativ cu pulpa acestora (cu excepția strugurilor).

Pe baza acestor constatări, cercetătorii recomandă luarea în considerare a standardelor de inspecție a calității alimentelor specifice fiecărei țări în evaluarea riscului asociat consumului de coji de fructe în funcție de conținutul de pesticide. De asemenea, studiul arată că spălarea legumelor și a fructelor cu apă curată rece reduce conținutul de pesticide cu aproximativ o treime. În cazul strugurilor, spălarea acestora cu apă de la robinet a redus cantitatea de pesticide cu aproximativ 70%.

Potrivit autorilor, apa fierbinte sau sărată au fost mai eficiente în îndepărtarea pesticidelor, comparativ cu apa rece. De asemenea, utilizarea anumitor substanțe chimice, precum a soluțiilor cu alcool sau etanol, cât și a bicarbonatului de sodiu, împreună cu apa, constituie o metodă mai eficientă de curățare a fructelor de pesticidele existente pe coaja acestora.

Data actualizare: 05-06-2023 | creare: 05-06-2023 | Vizite: 222
Bibliografie
Juicy findings: Chinese consumers embrace fruit peel delights, scientists examine nutritional value and pesticide concerns, link: https://www.news-medical.net/news/20230601/Juicy-findings-Chinese-consumers-embrace-fruit-peel-delights-scientists-examine-nutritional-value-and-pesticide-concerns.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Este coaja fructelor toxică? Ce fructe ar trebui decojite
  • Expunerea la un pesticid comun și cu potențial periculos pentru sănătatea umană, extrem de crescută la nivel global
  • Pesticidele și metalele grele din sol dăunează sănătății cardiovasculare
  •