Nivelul scăzut de vitamina B12 la copii asociat cu aptitudini cognitive deficitare

©

Autor:

Nivelul scăzut de vitamina B12 la copii asociat cu aptitudini cognitive deficitare
Nivelul scăzut de vitamina B12 în perioada copilăriei mici a fost asociat cu rezultate slabe la testele cognitive la vârsta de 5 ani, cum ar fi rezolvarea puzzle-urilor, recunoașterea literelor și interpretarea emoțiilor altor copii. Aceasta este concluzia cercetătorilor de la institutul Uni Research din Bergen, Norvegia.

„Studiul nostru indică în mod clar o asociere între nivelul timpuriu de vitamina B12 și diverse măsurători a dezvoltării cognitive”, a spus cercetătoarea Ingrid Kvestad. Cercetările publicate în revista American Journal of Clinical Nutrition sugerează că deficiența de vitamina B12 împiedică sau întârzie dezvoltarea creierului la copiii mici.

În țările slab dezvoltate și în special în Asia de Sud, unde produsele animale sunt disponibile în cantități limitate, prevalează un nivel scăzut de vitamina B12, iar cercetările anterioare au arătat importanța vitaminei B12 pentru creierul aflat în dezvoltare.

Specialiștii au luat probe de sânge de la 500 de copii din Bhaktapur, Nepal, măsurând nivelul de vitamina B12. După 5 ani, au contactat 320 dintre acești copii și le-au prezentat diverse teste cognitive și de dezvoltare.
Cei mai mulți dintre copii nu aveau nivele periculos de scăzute ale vitaminei, ci nivele sub recomandările necesare pentru o dezvoltare optimă.

Accesați acest link: Vitamina B12 - Cianobalamina pentru a afla mai multe despre rolul, sursele și necesarul vitaminei B12.

Sursa: ScienceDaily

Data actualizare: 28-03-2017 | creare: 28-03-2017 | Vizite: 2222
Bibliografie
Children with poor vitamin B12 status early in life struggle more with tasks, recognition and interpreting feelings, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2017/03/170327083243.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vitamina B poate fi utilizată pentru tratamentul steatozei hepatice non-alcoolice avansate
  • Motivele pentru care vitamina B-12 este esențială în alăptare (studiu)
  •