Inhibitorii kinazei Janus (JAK) - un tratament eficient pentru persoanele cu poliartrită reumatoidă (studiu japonez)

©

Autor:

Inhibitorii kinazei Janus (JAK) - un tratament eficient pentru persoanele cu poliartrită reumatoidă (studiu japonez)
Un studiu recent publicat în revista Rheumatology de către Oxford University Press evidențiază eficacitatea inhibitorilor kinazei Janus (JAK) în tratamentul poliartritei reumatoide, o boală autoimună cronică ce provoacă inflamație și distrugere articulară progresivă. Deși existau îngrijorări privind eficacitatea acestor medicamente, cercetarea retrospectivă multicentrică efectuată de cercetători japonezi pe 622 de pacienți tratați în șapte spitale universitare majore din Japonia arată rate impresionante de remisiune a bolii.
În contrast cu medicamentele biologice modificatoare de boală, care necesită administrare subcutanată sau intravenoasă și pot deveni mai puțin eficiente în timp, inhibitorii JAK sunt administrați oral și au demonstrat eficacitate și siguranță în studii controlate randomizate. Cu toate acestea, eficacitatea lor în utilizarea pe scară largă a fost pusă sub semnul întrebării, deoarece pacienții tratați în practica clinică au caracteristici diferite față de cei recrutați în studiile controlate.

Studiul a comparat eficacitatea și siguranța a patru inhibitori JAK comuni: tofacitinib, baricitinib, peficitinib și upadacitinib. Aproximativ o treime din pacienți au atins remisiunea, iar trei sferturi au atins cel puțin o activitate scăzută a bolii, ambele rezultate subliniind eficacitatea impresionantă a tratamentului. Mai mult, peste 80% dintre pacienți au continuat tratamentul cu inhibitori JAK după șase luni.

Cercetătorii consideră că aceste descoperiri sunt relevante, în special deoarece eșecul tratamentului secundar imunologic, o problemă comună în cazul medicamentelor precum metotrexatul, nu apare în cazul acestor medicamente orale. Astfel, inhibitorii JAK reprezintă o opțiune terapeutică valoroasă pentru pacienții cu artrită reumatoidă, oferind o alternativă eficientă la tratamentele convenționale.

sursa: News Medical

Data actualizare: 04-11-2023 | creare: 04-11-2023 | Vizite: 575
Bibliografie
JAK inhibitors offer effective and convenient treatment option for arthritis patients, link: https://www.news-medical.net/news/20231101/JAK-inhibitors-offer-effective-and-convenient-treatment-option-for-arthritis-patients.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Efectele greutății corporale la pacienții cu poliartrită reumatoidă
  • Obezitatea, atât cauza, cât și consecința artritei reumatoide
  • Adoptarea unei diete vegane poate ajuta pacienții cu poliartrită reumatoidă să reducă simptomele afecțiunii
  •