Joggingul poate să combată obezitatea

©

Autor:

Joggingul poate să combată obezitatea

Un studiu realizat de Wan-Yu Lin de la National Taiwan University, publicat în PLOS Genetics, a identificat tipurile de exerciții care sunt eficiente în combaterea efectelor genetice care contribuie la obezitate.
La nivel mondial, obezitatea este o afecțiune dificil de controlat, deoarece este rezultatul interacțiunilor dintre genetică și stilul de viață al unei persoane.

Un nou studiu realizat pe un eșantion de 18. 424 de adulți chinezi, cu vârsta cuprinsă între 30 și 70 de ani, a examinat interacțiunile dintre genetica indivizilor și rutina lor de exerciții fizice.

Cercetătorii au analizat cinci indicatori de obezitate, cum ar fi indicele de masă corporală (IMC), procentul de grăsime corporală și raportul talie - șold.

Ei au descoperit că joggingul regulat a dus la cele mai vizibile rezultatele în gestionarea obezității. Mai mult, alpinismul, mersul pe jos, anumite tipuri de dans și orele lungi de yoga au redus, de asemenea, IMC-ul la persoanele predispuse la obezitate. În mod surprinzător, ciclismul, exercițiile de stretching sau înot nu au contracarat efectele genetice asupra obezității.

Cercetările de față sugerează că, atunci când vine vorba de obezitate, genetica nu este cea mai importantă, iar efectele pot fi diminuate prin mai multe tipuri de exerciții fizice, efectuate în mod regulat.

Sursa: Science Daily


Data actualizare: 06-08-2019 | creare: 06-08-2019 | Vizite: 559
Bibliografie
Jogging and five other exercises ward off weight gain despite 'obesity genes'. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/08/190801142527.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Care sunt cele mai eficiente medicamente pentru tratarea obezității?
  • Parteneriat Nike și Headspace pentru coaching mindfulness în alergare
  • A fost descoperită o nouă metodă pentru combaterea obezității
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum