Joggingul poate să combată obezitatea
Autor: Vasiliu Alina

Un studiu realizat de Wan-Yu Lin de la National Taiwan University, publicat în PLOS Genetics, a identificat tipurile de exerciții care sunt eficiente în combaterea efectelor genetice care contribuie la obezitate.
La nivel mondial, obezitatea este o afecțiune dificil de controlat, deoarece este rezultatul interacțiunilor dintre genetică și stilul de viață al unei persoane.
Un nou studiu realizat pe un eșantion de 18. 424 de adulți chinezi, cu vârsta cuprinsă între 30 și 70 de ani, a examinat interacțiunile dintre genetica indivizilor și rutina lor de exerciții fizice.
Cercetătorii au analizat cinci indicatori de obezitate, cum ar fi indicele de masă corporală (IMC), procentul de grăsime corporală și raportul talie - șold.
Ei au descoperit că joggingul regulat a dus la cele mai vizibile rezultatele în gestionarea obezității. Mai mult, alpinismul, mersul pe jos, anumite tipuri de dans și orele lungi de yoga au redus, de asemenea, IMC-ul la persoanele predispuse la obezitate. În mod surprinzător, ciclismul, exercițiile de stretching sau înot nu au contracarat efectele genetice asupra obezității.
Cercetările de față sugerează că, atunci când vine vorba de obezitate, genetica nu este cea mai importantă, iar efectele pot fi diminuate prin mai multe tipuri de exerciții fizice, efectuate în mod regulat.
Sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Antrenamentul de forță poate dăuna mușchilor de rezistență?
- Un minut de sport intens pe zi, asociat cu o mai bună sănătate a oaselor la femei
- Cum practicăm sporturile de iarnă în condiții de siguranță?
- Tensiunea arterială crescută în timpul și după efort fizic ar putea fi semn de boală mai târziu în timpul vieții
- Cum as putea slăbi peste 50 kg in conditiile și particularitatile date?
- Pot sa fac jogging daca iau antibiotice ?