Liftingul cu fire Aptos, cea mai bună alternativă la liftingul facial chirurgical

©

Autor:

Liftingul cu fire Aptos, cea mai bună alternativă la liftingul facial chirurgical
Ai peste 35 de ani și o piele care a început să se lase și să formeze riduri? Ai început să te interesezi de alternative minim invazive la liftingul facial chirurgical, la un preț mai accesibil? Îți dorești să încetinești și chiar să inversezi procesul de îmbătrânire și să obții mai multe beneficii printr-o singură procedură de rejuvenare facială?

Am discutat cu doctorul Alexandra Chivu, medic specialist în chirurgie plastică și estetică de la Doctor SKiN, despre tratamentul estetic care oferă beneficiile unui lifting facial chirurgical, fără dezavantajele sale majore, și anume liftingul cu fire Aptos!

În primul rând, liftingul cu fire este o procedură estetică minim invazivă, care utilizează fire resorbabile plasate strategic în stratul subcutanat al pielii, pentru a ridica și strânge zonele laxe. Această tehnică abordează semnele comune ale îmbătrânirii, cum ar fi pielea lăsată, ridurile și liniile fine, fără a fi necesară intervenția chirurgicală.

Fabricate din materiale biocompatibile, firele se dizolvă în timp, stimulând producția proprie de colagen a organismului. Se îmbunătățește astfel elasticitatea pielii și se obține un rezultat natural și de lungă durată.

Fire Aptos versus fire PDO versus fire PLACL

Atunci când iei în considerare o procedură de lifting cu fire, înțelegerea diferitelor tipuri disponibile  este crucială. Cele mai comune materiale folosite sunt firele PDO (Polidioxanona), firele PLACL (acid polilactic cu caprolactonă) și firele APTOS.

Fire PDO (Polidioxanona)

 • Compoziția materialului: Firele PDO sunt realizate dintr-un polimer sintetic și biocompatibil. Ele sunt folosite în diverse aplicații medicale, inclusiv în chirurgie, de mai mulți ani.
 • Mecanism de acțiune: Aceste fire funcționează creând o rețea sub piele, oferind susținere și efect de lifting. În timp, firele PDO stimulează producția de colagen, îmbunătățind elasticitatea pielii.

Avantajele firelor PDO

 • Biodegradabile: Firele PDO se dizolvă în mod natural în timp.
 • Versatilitate: Potrivite pentru diverse zone, inclusiv pentru față și corp.
 • Timp redus de recuperare: Pacienții se pot întoarce rapid la activitățile zilnice după procedură.

Fire PLACL (acid polilactic cu caprolactonă)

 • Compoziția materialului: Firele PLACL sunt compuse dintr-un polimer sintetic biodegradabil, folosit adesea în suturi medicale și aplicații cosmetice.
 • Mecanism de acțiune: Aceste fire stimulează sinteza de colagen, îmbunătățind treptat textura și elasticitatea pielii. Ele oferă un efect de lifting, susținând țesuturile laxe.

Avantaje fire PLACL

 • Stimulează colagenul: Induc producția naturală de colagen, pentru un efect susținut.
 • Rezultate de lungă durată: Rezultatele pot persista pentru o perioadă îndelungată.
 • Îmbunătățire treptată: Efectul de lifting continuă să se îmbunătățească în timp.

Fire APTOS

 • Compoziția materialului: Firele APTOS sunt realizate din polipropilenă de calitate medicală, un material durabil și biocompatibil.
 • Mecanism de acțiune: Aceste fire au cârlige mici care ancorează și ridică țesuturile atunci când sunt introduse. Firele APTOS oferă un efect imediat de lifting, iar sinteza de colagen este stimulată pentru beneficii prelungite.

Avantaje fire APTOS

 • Lifting imediat: Rezultate vizibile imediat după procedură.
 • Versatilitate: Potrivite pentru diverse zone ale feței și corpului.
 • Efect îndelungat: Polipropilena oferă susținerea cea mai de lungă durată, intre 1,5 și 5 ani, în funcție de tipul firelor folosite.

Cum alegi firele potrivite pentru rejuvenare și lifting facial?

Atunci când ești în căutarea firelor ideale pentru procedura ta de lifting, este esențial să iei în considerare câteva aspecte cheie. În primul rând, trebuie să decizi dacă dorești un efect imediat sau preferi o îmbunătățire treptată a aspectului tău. Fiecare opțiune are avantajele ei, iar alegerea depinde în mare măsură de preferințele tale personale.

Un alt aspect important este durata dorită a efectelor. Te interesează rezultate de scurtă durată sau preferi o soluție cu beneficii pe termen lung? Această decizie va influența opțiunile de fire disponibile și va contribui la conturarea așteptărilor tale în privința procedurii.

Firele PLACL, precum firele Aptos, sunt recunoscute pentru rezultatele lor de lungă durată. Efectele durează între 18 - 24 de luni, spre deosebire de cel al firelor PDO, care se dizolva în aproximativ 9 - 12 luni. Firele PLACL și firele Aptos reușesc un lifting mai puternic, așa că sunt indicate în cazul ridurilor mai profunde și a prezenței pielii lăsate.

Firele Aptos sunt cele mai noi de pe piață și stimulează cel mai eficient colagenul. În plus, oferă opțiune de fire neresorbabile, care rămân pe poziții până la cinci ani, ceea ce le plasează în top din punct de vedere al durabilității rezultatelor.

De asemenea, este crucial să iei în considerare biodegradabilitatea firelor. Dacă preferi firele care se dizolvă în mod natural în timp, acestea pot reprezenta o alegere potrivită pentru tine. Această caracteristică asigură o integrare armonioasă a firelor în țesutul tău, cu rezultate mai naturale și mai puține inconveniențe pe termen lung.

O consultație detaliată cu un medic specialist este extrem de importantă! Doar acesta poate evalua nevoile tale unice, discuta despre obiectivele tale estetice și recomanda cel mai bun tratament pentru tine, în funcție de anatomia și preferințele tale individuale.

Ce este liftingul cu fire Aptos?

Liftingul cu fire Aptos este o procedură non-invazivă care utilizează fire subțiri, biocompatibile, pentru a ridica și a întinde pielea, oferind un efect de lifting instantaneu. Tehnologia inovatoare a firelor Aptos permite medicului specialist în chirurgie plastică și estetică să restabilească și să rejuveneze conturul facial, redând fermitatea și elasticitatea pielii.

Cum funcționează liftingul cu fire Aptos?

Procedura de lifting cu fire Aptos este simplă și eficientă. Firele sunt introduse sub piele cu ajutorul unor ace foarte subțiri, în anumite puncte strategice, dictate de nevoile estetice ale pacientului. Firele Aptos acționează ca un suport subcutanat, oferind un efect de ridicare imediată. În plus, ele stimulează producția naturală de colagen, contribuind la îmbunătățirea texturii și la fermitatea pielii pe termen lung.

Care sunt beneficiile liftingului cu fire Aptos?

Unul dintre cele mai remarcabile avantaje ale liftingului cu fire Aptos este reprezentat de faptul că rezultatele sunt vizibile imediat. În timp ce alte proceduri necesită timp pentru a vedea schimbările, dacă apelezi la liftingul cu fire Aptos vei observa o îmbunătățire semnificativă încă de la sfârșitul procedurii.
De asemenea, comparativ cu intervențiile chirurgicale tradiționale de lifting facial chirurgical, liftingul cu fire Aptos este o procedură minim invazivă. Nu este necesară anestezie generală, iar timpul de recuperare este mult mai scurt. Durata exactă depinde de numărul de fire folosite, de zonele abordate și de caracteristicile individuale, dar recuperarea nu se compară cu cea după o intervenție chirurgicală.

Rezultatele obținute în urma liftingului cu fire Aptos sunt caracterizate de naturalețe. Firele subțiri sunt plasate strategic pentru a reda contururile faciale, fără a compromite expresivitatea feței. Cum nu există cicatrici, procedura estetică este și una foarte discretă.
Și stimularea naturală a producției de colagen contribuie la aspectul natural. O altă caracteristică esențială a acestei proceduri este impulsionarea producției de colagen de către organism. Colagenul este o proteină esențială pentru menținerea elasticității și fermității pielii. Prin încurajarea producerii naturale de colagen, liftingul cu fire Aptos contribuie la menținerea rezultatelor pe termen lung.

Încă un avantaj major este că procedura este sută la sută personalizabilă. Medicul poate ajusta numărul și direcția firelor, în funcție de nevoile specifice ale fiecărui pacient. Această abordare personalizată asigură obținerea unor rezultate optimizate pentru fiecare persoană în parte.

Candidații ideali pentru procedura de lifting cu fire Aptos sunt:
 • Persoanele cu pielea lăsată sau cu pierderi de volum.
 • Cei care-și doresc un efect de lifting, fără a recurge la o procedură   chirurgicală invazivă.
 • Pacienții care caută o soluție cu timp redus de recuperare pentru eliminarea pielii laxe, cu rezultate vizibile imediat, fără tăieturi sau urme.

Cu un efect mai puternic și de lungă durată, firele Aptos sunt potrivite pentru o varietate mai mare de probleme estetice. Cel mai frecvent sunt utilizate pentru rejuvenarea feței și a gâtului, pentru a atenua ridurile, liniile fine și pielea lăsată, dar există câteva aplicații surprinzătoare pe care firele Aptos le pot aborda:

 • ✅ Ridurile de pe frunte - mișcarea dinamică a mușchilor de la nivelul frunții determină în timp formarea ridurilor, fie de-a lungul frunții, fie între sprâncene sau în ambele zone.
 • ✅ Obrajii lăsați – obrajii înalți sunt asociați cu tinerețea, deoarece până în 30 de ani, pernițele de grăsime de pe obraji stau chiar sub orbită. Pe măsură ce gravitația și laxitatea pielii preiau controlul, tampoanele de grăsime alunecă în jos, fapt ce duce nu doar la formarea cearcănelor, dar încarcă în mod inestetic maxilarul.
 • ✅ Îndreaptă forma nasului – dacă ai o “cocoașă” pe nas, ai o punte a nasului joasă sau vârful nasului îndreptat în jos, firele Aptos te pot ajuta să-ți îndrepți sau să-ți ridici nasul.
 • ✅ Contur mandibular ferm  – linia definită a maxilarului îți conferă un profil atractiv, iar firele te pot ajuta să obții un aspect mai rafinat. Indiferent dacă vrei să ai un contur mandibular mai ferm sau să scapi de “fălcuțe”, liftingul cu fire Aptos este o soluție viabilă!
 • ✅ Ridicarea sânilor - firele Aptos pot fi folosite pentru a ridica țesutul mamar.

Experiența procedurii liftingului cu fire Aptos

Procesul începe cu o consultare inițială între pacient și medicul estetician. În această etapă, vor fi discutate așteptările, opțiunile personalizate și detaliile procedurii.
Apoi, în timpul procedurii, medicul estetician va introduce firele sub piele folosind ace subțiri, în mod precis și strategic pentru a obține rezultatele dorite
La finalul procedurii, vei observa un efect de lifting instant. Contururile faciale vor fi remodelate, iar pielea va părea mai fermă și mai tânără.
Întrucât liftingul cu fire Aptos este o procedură minim invazivă, timpul de recuperare este scurt. Majoritatea pacienților pot reveni la activitățile obișnuite în câteva zile, fără a fi nevoie de perioade lungi de repaus.

Lifting cu fire Aptos versus alte proceduri estetice de înfrumusețare

Liftingul cu fire Aptos oferă mai multe avantaje, inclusiv rezultate vizibile instantaneu, procedură minim invazivă, aspect natural, stimularea colagenului și personalizarea tratamentului. Rezultatele sunt imediate, iar timpul de recuperare este redus în comparație cu procedurile chirurgicale tradiționale de lifting facial.

Cât de sigure sunt firele Aptos?

Firele Aptos sunt fabricate din materiale biocompatibile, ceea ce le face sigure pentru utilizare. Acestea au fost supuse unor teste riguroase pentru a asigura conformitatea cu standardele de siguranță și eficacitate, obținând și prestigioasa aprobare FDA în 2003. Cu o tehnică adecvată și sub supravegherea unui medic cu experiență, procedura de lifting cu fire Aptos este considerată în general sigură.

Pentru cine este potrivită procedura de lifting cu fire Aptos?

Liftingul cu fire Aptos este potrivit pentru persoanele cu pielea lăsată sau cu pierderi de fermitate facială, dar care doresc evitarea unei intervenții chirurgicale invazive. Este o opțiune excelentă pentru cei care caută rezultate vizibile imediat, un proces de recuperare rapid și un aspect natural al feței. De asemenea, firele Aptos pot fi utilizate și în alte zone ale corpului pentru a reda fermitatea lor.

Care este durata efectelor liftingului cu fire Aptos?

Efectele liftingului cu fire Aptos variază în funcție de factori individuali, cum ar fi tipul de piele și stilul de viață al pacientului, dar și de tipul firelor folosite. Cu toate acestea, rezultatele sunt semnificative și pot dura de la un an până la cinci ani, având în vedere stimularea colagenului și îmbunătățirea texturii pielii, realizate pe termen lung.

În concluzie, frumusețea naturală nu trebuie să presupună tratamente costisitoare sau dureroase. Atunci când optezi pentru firele Aptos, alegi nu doar un tratament estetic, ci o experiență personalizată, care pune accentul pe frumusețea ta naturală. Cu rezultate vizibile instantaneu, o procedură minim invazivă și un proces de recuperare rapid, liftingul cu fire Aptos se impune ca o opțiune de top pentru cei care doresc să-și revitalizeze aspectul, fără a-și compromite expresivitatea feței.

Este momentul să pășești într-un viitor în care aspectul tânăr și revitalizat nu este doar un vis, ci o realitate accesibilă. Programează-te acum la 031 005.10.15 în clinicile Doctor SKiN, pentru a afla cum liftingul cu fire Aptos te poate transforma și-ți poate reda frumusețea tinereții, într-un mod natural și armonios!

Data actualizare: 16-11-2023 | creare: 16-11-2023 | Vizite: 20
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeasi sectiune: