Majoritatea oamenilor cred că dieta lor este mai sănătoasă decât este, de fapt

©

Autor:

Majoritatea oamenilor cred că dieta lor este mai sănătoasă decât este, de fapt
Un nou studiu arată că un mic procent de persoane din Statele Unite ale Americii pot aprecia cu exactitate și în mod corect cât de sănătoasă este dieta pe care o urmează, în condițiile în care majoritatea își percep obiceiurile alimentare în mod eronat mai sănătoase decât acestea sunt în realitate.
Jessica Thomson, doctor și epidemiolog în cadrul Serviciul de Cercetare Agricolă al Departamentului de Agricultură american, afirmă că, uneori, erorile pe care aceștia le fac atunci când analizează dacă dieta lor este sănătoasă sau nu sunt impresionante, și totodată îngrijorătoare.

Studiul s-a bazat pe datele colectate în urma sondajelor oferite populației de National Health and Nutrition Examination Survey o dată la doi ani, în care participanții au fost rugați să furnizeze informații referitoare la alimentele pe care le-au consumat în cele 24 de ore premergătoare acestuia. De asemenea, participanții au fost îndemnați să evalueze dieta lor prin intermediul unui calificativ precum excelentă, foarte bună, bună, corectă sau slabă. În plus, aceștia au primit, alături de sondaj, și un formular de amintire a calității alimentelor, în care cele mai sănătoase cuprindeau fructele și legumele, cerealele integrale, grăsimile sănătoase și produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi, în timp ce mâncarea mai puțin sănătoasă a fost reprezentată de cereale rafinate și alimente bogate în sodiu, zaharuri adăugate sau grăsimi saturate.

Analiza a certificat diferențe semnificative între aprecierile participanților și scorurile pe care cercetătorii le-au calculat, 8.000 de persoane crezând că alimentele pe care le consumă sunt sănătoase, atunci când dieta lor era, de fapt, nesănătoasă, iar 1% considerând că ar putea să îmbunătățească dieta proprie, apreciind că e nesănătoasă în condițiile în care aceasta era, de fapt, sănătoasă. Cele 8.000 de persoane care nu au apreciat corect calitatea alimentelor pe care le consumă au reprezentat un procent de 85% din totalul de 9.700 de participanți incluși în studiu, din punct de vedere statistic cercetătorii fiind de părere că numărul este prea crescut.

Thomson afirmă că este incert dacă acest fenomen apare din cauza faptului că oamenii nu înțeleg principiile unei diete sănătoase sau dacă în spatele acestuia stă dorința de a percepe dieta pe care o urmează ca fiind mai sănătoasă decât este, de fapt. Aceasta menționează faptul că este nevoie de cercetări suplimentare pentru a determina care este motivul pentru care confuziile de acest fel există și pentru a dezvolta noi tactici de îmbunătățire a calității vieților oamenilor.

sursa: Science Daily
foto: nutrition.org

Data actualizare: 17-06-2022 | creare: 17-06-2022 | Vizite: 266
Bibliografie
Most people think their diet is healthier than it is, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/06/220614122624.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Alternarea între o dietă bogată în grăsimi și o dietă echilibrată poate ajuta la controlarea obezității
  • Aplicații care ajută persoanele supraponderale să reziste tentațiilor alimentare
  • Nutriția personalizată este superioară recomandărilor universale pentru o alimentație sănătoasă
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum