Mâncatul de fond emoțional la tineri este încurajat de comportamentul părinților
©
Autor: Airinei Camelia

Cercetările conduse de Universitatea tehnică-științifică a Norvegiei, King's College London, University College London și Universitatea din Leeds au fost publicate în revista Child Development.
„Este important să înțelegem unde își are originile mâncatul emoțional, deoarece acest comportament crește riscul de obezitate și tulburări alimentare. Dacă știm ce influențează dezvoltarea consumului de alimente pe fond emoțional la copil, putem oferi părinților sfaturi utile pentru prevenție”, a declarat Prof. Silje Steinsbekk.
Cercetătorii norvegieni au examinat hrănirea și mâncatul pe fond emoțional la 801 copii cu vârste de 4 ani, apoi din nou la 6, 8 și 10 ani. Aproximativ 65% dintre copii prezentau o formă de alimentație emoțională. Rezultatele au arătat că acei copii cărora li s-a oferit mâncare pentru consolare la vârsta de 4 ani erau afectați de mâncatul emoțional la vârstele de 8 și 10 ani. În plus, s-a observat un risc crescut pentru acest obicei la copiii care deveneau nervoși sau supărați foarte ușor.
Faptul că mâncatul emoțional este un comportament învățat și nu moștenit înseamnă că poate fi și prevenit. Părinții trebuie să găsească strategii alternative pentru a-și consola copiii supărați, în loc să le ofere un desert sau alimente tip fast food.
Sursa: The Conversation, MedicalXpress
Data actualizare: 26-04-2017 | creare: 26-04-2017 | Vizite: 1223
Bibliografie
1. Comfort eating is triggered by nurture, not nature, link: https://theconversation.com/comfort-eating-is-triggered-by-nurture-not-nature-719552. Parents' use of emotional feeding increases emotional eating in school-age children, link: https://medicalxpress.com/news/2017-04-parents-emotional-school-age-children.html
©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Noi metode de a preveni balonarea în cazul dietelor bogate în fibre
- Analiza eficienței etichetelor nutriționale bazată pe preferințele consumatorilor
- Un nou studiu pe gemeni constată că mofturile alimentare sunt în mare măsură determinate de factori genetici
- Două fructe de kiwi pe zi asigură aportul de vitamina C
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.intră pe forum