Pe voi va sedeaza antipsihoticele?

19-12-2017
Vernus
Nu este medic/terapeut
Vernus
Pe voi cat de tare ca sedeaza antipsihoticele?Olanzapina cand o luam nu ma seda, doar mi ș facea un usor somn zici ca era natural dar de cand iau Seroquel seara parca sunt un robit teleghidat, simt sedare mare si o stare ciudata de oboseala.Vpi cum rezistati sedarii?Ce antipsihotic luati?Mereu o sa ma sedeze asa tare?
9 comentarii
1
19-12-2017, ora 13:47
CatincaR
Nu este medic/terapeut
CatincaR
Greu cu asta, cu "problemele principale", la un pacient cu tulburare din sfera psihozelor. Cei mai multi constientizeaza putin sau deloc "problemele principale" si se plang mai ales de simptome din sfera nevrozei. De "problemele principale" s-ar plange mai degraba cei din jurul lor, daca e cine sa-i intrebe...
1
19-12-2017, ora 19:17
PTS
Nu este medic/terapeut
PTS
Daca te impotrivesti efectului de sedare mai mult rau faci. Incearca sa te relaxezi dupa ce il iei, eventual sa dormi. Poti vorbi cu doctorul daca se poate sa reduca doza.
Eu am luat Seroquel si la fel m-am simtit la inceput, dar in timp s-a obisnuit organismul cu el si nu mai simteam asa puternic starea de extenuare data de medicament.
1
20-12-2017, ora 16:34
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Din ce am auzit eu, la antipsihotice efectul de sedare e mai putrnic la inceput. Eu cand am luat olanzapina prima data am dormit cateva zile. Acum, dupa 6-7 ani nu mai simt nici un efect de sedare. Deci nu-ti face probleme. Zici ca si tu ai luat olanzapina... Cat timp ai luat ?
1
21-12-2017, ora 20:08
Vernus
Nu este medic/terapeut
Vernus
Am luat vreo 4-5 ani si nu ma seda deloc, imi facea somn intr-adevar dar un somn parca zici ca era natural, deci nu ma extenua si epuiza fizic ca si cum o face seroquel acum.
1
21-12-2017, ora 21:03
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Pai si prima data cand ai inceput sa iei Olanzapina nu te seda tot la fel cum face Seroquel acum ?
1
21-12-2017, ora 21:06
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu sunt chiar asa de multe antipsihoticele sa le poti schimba de atatea ori. Asta e viata. Au si efecte secundare pe care trebuie sa le acceptam. Tu te cam razvratesti, Vernuse!
2
21-12-2017, ora 21:51
Vernus
Nu este medic/terapeut
Vernus
Nu, imi dadea oboseala si dormeam dar nu ma seda astfel incat sa ma simt epuizat fizic, extenuat si la muschi si la creier etc.
Olanzapina nu mi-o mai da ca ma ingras cu ea.
Asta e, suport, poate mai tarziu nu o sa ma mai sedeze asa tare.
1
08-03-2018, ora 08:42
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
Buna! Discuta cu medicul tau despre asta. Spune-i ca te sedeaza si ca te deranjeaza lucrul asta. Nu vrei asta. Daca tu, care simti ca nu ti este bine si iti este greu asa taci, ce sa mai zica cineva abandonat si ignorat intr-un spital...
Spune-i ca vrei sa ti dea un alt stabilizator de dispozitie, cum sunt cele antiepileptice.
Pot tine sub control foarte bine psihoza si nu te sedeaza!
Cei care sunt nevoiti sa le ia zilnic nu se vaita de somnolenta sau alte reactii suparatoare si nu li se intampla sa aiba episoade psihotice, desi cei care sufera de epilepsie, avand creierul afectat, ar putea suferi, doar ca medicatia pentru epilepsie are si proprietati antipsihotice foarte bune.
1
08-03-2018, ora 08:48
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
Daca nu te intelegi cu actualul medic, consulta altul! Esti liber sa alegi. Traiesti in democratie. Nu te tine nimeni legat in ambulatoriu. Du-te la un alt medic si spune i ca nu doresti sa mai iei antipsihotice din acest motiv si ca preferi sa ti se dea medicamente pentru epilepsie in schimb sau altceva care sa nu te sedeze si sa ti tina sub control simptomele. Medici sunt multi si daca nu te poti intelege cu ei, nu ai de ce sa ti pierzi timpul. Ii spui situatia ta si ar trebui sa inteleaga ca nu esti un caz izolat pentru a fi tratat oricum asa. Tu vii de buna voie si nu ar trebui sa ti se dea orice medicament cu reactii adverse nasoale. Este greu sa iei zilnic depresante de genul. E si normal sa te adoarma cand ele inhiba neuromediatorii care te tin treaz. Nu cred ca e cazul sa te trateze ca pe aia din spital care ar trebui doar sa doarma.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul