Nouă abordare pentru tratarea diabetului la copii

©

Autor:

Nouă abordare pentru tratarea diabetului la copii
Copiilor cu diabet nu le vor mai fi necesare injecțiile cu insulină, pentru că vor putea doar să ia niște comprimate. Aceasta va fi noua practică medicală, conform unui studiu publicat în revista The Lancet, specializată în diabet și endocrinologie.
„Tuturor bebelușilor diagnosticați cu diabet înainte de vârsta de 6-7 luni ar trebui să li se facă un test genetic pentru a schimba tratamentul cât mai repede, de la insulină la tablete de sulfoniluree. Se pot aștepta rezultate bune și pe termen lung asupra controlului zahărului din sânge, iar tratamentul este sigur”, a spus profesorul Pål Rasmus Njølstad, de la Universitatea Bergen din Norvegia.

Prima oară când s-a descoperit că sulfonilureea în doze relativ mari poate fi folosită pentru a trata diabetul infantil a fost în 2004. Asta le-a oferit o viață nouă copiilor, pentru că 90% dintre ei pot să renunțe la injecțiile cu insulină și să obțină un control mai bun asupra zahărului din sânge, cel puțin pentru un an.

Ce nu s-a știut până acum a fost dacă acest tratament poate fi menținut pe termen lung, în mod deosebit deoarece sulfonilureea nu are efect pentru jumătate dintre cei cu diabet de tip 2, după cinci ani de tratament.

Rezultatele au fost publicate de către un studiu multi-centric al unor centre de cercetare din Bergen, Exeter, Roma, Paris și Cracovia. Acesta a inclus 81 de oameni care, cu zece ani în urmă, au schimbat tratamentul de la insulină la comprimate cu sulfoniluree. Cercetătorii au aflat că tratamentul are o rată scăzută de eșec în rândul diabetului infantil, spre deosebire de diabetul de tip 2. După zece ani, a fost obținut un control mai bun al glucozei din sânge. La unii copii a fost observată o recuperare a unor trăsături neurologice, dar la majoritatea nu s-a observat nicio îmbunătățire evidentă pe partea aceasta.

Surea: Science Daily

Data actualizare: 12-01-2020 | creare: 25-06-2018 | Vizite: 1148
Bibliografie
Researchers change clinical practice for infants with diabetes, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/06/180607101013.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Consumul ridicat de dulciuri poate provoca diabet
  • Smart Contact Lens – lentilele care monitorizează glicemia
  • Plasturele „inteligent” pentru monitorizarea glicemiei
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum