Omega 3 reduce comportamentul agresiv la copii

©

Autor:

Omega 3 reduce comportamentul agresiv la copii
Conform celui mai recent studiu condus de un profesor de justiție penală de la University of Massachusetts Lowell și publicat în jurnalul științific Agresiv Behavior, un simplu supliment alimentar precum Omega-3 poate reduce comportamentul disruptiv, chiar abuziv.
Este binecunoscut faptul că acizii grași Omega-3 pot îmbunătăți sănătatea creierului la copii și adulți. Cu toate acestea, are efecte și asupra comportamentului social. Mai exact, suplimentele Omega-3  au efectele pozitive atât asupra copiilor, cât și asupra părinților, scăzând considerabil probabilitatea certurilor și a eventualelor abuzuri verbale.

Studiul a pornit de la analiza modului în care factorii biologici și sociali pot ajuta la explicarea și anticiparea comportamentului impulsiv și riscant, iar scopul a fost de a determina modalități eficiente prin care comportamentul antisocial să poată fi controlat înainte să degenereze în infracțiune.

Jill Portnoy, coordonatoarea studiul pune astfel în discuție problema dacă oamenii care comit crime au ceva în natura lor fiziologică care îi predispune să facă acest lucru, sau dacă factorii sociali, cum ar fi situațiile familiale abuzive, au un rol important în astfel de cazuri. Acest studiu a fost dezvoltat în paralel cu o altă cercetare, coordonată tot de Portnoy, în care a studiat modul în care o frecvență cardiacă scăzută poate conduce la un comportament antisocial. Cercetătoarea este de părere că cei supuși la stres cronic când erau copii se adaptează situațiilor scăzând ritmul cardiac, fapt ce poate conduce la o creștere a comportamentului agresiv.

Portnoy a început cercetarea prin studierea sutelor de tineri din Pittsburgh. În acest mod a descoperit că tinerii cu o frecvență cardiacă scăzută au dezvoltat un comportament antisocial. Cercetătoarea a continuat studiul în Portsmouth cu ajutorul a douăsprezece studenți de la University of Massachusetts Lowell, care au luat parte la un studiul de sănătate, stres și comportament, în care s-a cercetat legătura dintre stres, ritmul cardiac și comportament.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 01-08-2018 | creare: 01-08-2018 | Vizite: 773
Bibliografie
Omega-3s help keep kids out of trouble, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/07/180724174322.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • A fost creată carnea de vită cu proprietățile nutriționale ale peștelui
  • Suplimentarea dietei cu Omega-3 a fost asociată cu reducerea depresiei (meta-analiză)
  • Suplimentarea cu acizi grași Omega-3 și vitamine B ar putea reduce nivelul homocisteinemiei
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum