Suplimentarea dietei cu Omega-3 a fost asociată cu reducerea depresiei (meta-analiză)

Conform datelor oferite de Organizația Mondială a Sănătății, tulburarea depresivă majoră reprezintă o problemă de sănătate publică, afectând aproximativ 350 de milioane de oameni din lume. Suplimentarea non-dietetică cu acizi grași polinesaturați Omega-3 a fost propusă ca tratament adjuvant în managementului depresiei majore. În sprijinul acestei recomandări s-a realizat și următoarea cercetare.
Meta-analiza a inclus 13 studii la care au participat 1233 de voluntari, iar rezultatetele confirmă beneficiile semnificative ale suplimentării cu acizi grași Omega-3 pe care le manifestă asupra simptomelor depresiei majore.
Rezultatele care atestă ameliorarea simptomatologiei despresiei sunt relativ similare cu cele ale unei meta-analize care a evaluat eficacitatea terapiei farmacologice cu anti-depresive, fapt care susține rolul utilizării acestei terapii complementare în managementul tulburării depresive.
Deși avantajele suplimentării cu acizi grași ențiali Omega-3 au fost încă o dată afirmate prin intermediul acestui studiu, potențiale efecte secundare ale supra-dozării nu sunt excluse în totalitate. Din acest motiv, suplimentarea cu acești nutrienți trebuie atent monitorizată și realizată conform recomandărilor medicului.
Data actualizare: 21-03-2016 | creare: 18-03-2016 | Vizite: 1934
Bibliografie
New study supports link between Omega-3 supplementation and reduction in depression, link: https://medicalxpress.com/news/2016-03-link-omega-supplementation-reduction-depression.html ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Creșterea tulburărilor de anxietate și depresie la copii și adolescenți între 2016 și 2022
- STUDIU: Stresul social produce modificări inclusiv la nivelul microflorei intestinale
- Somnul moderat de recuperare în weekend reduce simptomele de anxietate la adolescenți
- Litiul promite ca terapie potențială pentru tulburările din spectrul autismului
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Depresie neelucidata
- Depresie, cred
- Depresia-un cosmar
- Depresie sau altceva?
- Tulburare bipolara
- Paxil sau cipralex? care e mai bine tolerat?
- Am din ce in ce mai mari probleme cu erectia.. impotenta?
- Suspect depresie
- Depresie grava
- E depresie? Daca da, ce sa fac?