Opto-vTrap: un nou instrument dezvoltat de cercetători, ce ar putea fi utilizat în viitor pentru tratamentul epilepsiei
©
Autor: Teodorescu Mihai

Controlul transmisiei și recepției semnalului în circuitele creierului este necesar pentru neuroștiință, pentru a obține o mai bună înțelegere a funcțiilor creierului. Comunicarea între neuroni și celulele gliale este mediată de diverși neurotransmițători care sunt eliberați din vezicule prin exocitoză. Astfel, reglarea exocitozei veziculare poate fi o posibilă strategie de control și înțelegere a circuitelor cerebrale.
Cu toate acestea, a fost dificil să se controleze liber activitatea celulelor creierului într-o manieră spațio-temporală folosind tehnicile preexistente. Pentru a aborda problema lipsei unor tehnici eficiente de control a circuitelor creierului, o echipă de cercetători din cadrul Institutului pentru Științe de Bază (IBS), în colaborare cu cercetători de la Institutul Avansat de Știință și Tehnologie din Coreea (KAIST) au dezvoltat Opto-vTrap, un sistem de inhibare reversibil și inductibil de lumină. Opto-vTrap vizează direct transmițătorii care conțin vezicule și poate fi utilizat în diferite tipuri de celule ale creierului, chiar și în cele care nu răspund la modificările potențialului membranei.
Pentru a controla direct veziculele exocitotice, echipa de cercetare a aplicat o tehnologie pe care au dezvoltat-o anterior, numită inhibiție reversibilă activată de lumină prin capcană asamblată (LARIAT). Opto-vTrap a fost dezvoltat prin aplicarea platformei LARIAT la exocitoza veziculelor. Când celulele sau țesuturile care exprimă Opto-vTrap sunt puse sub lumină albastră, veziculele formează grupuri și rămân prinse în celule, inhibând eliberarea transmițătorilor. În cadrul studiilor, Opto-vTrap a controlat direct eliberarea emițătorilor de semnal, permițând cercetătorilor să controleze în mod liber activitatea creierului.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 06-12-2021 | creare: 06-12-2021 | Vizite: 434
Bibliografie
Opto-vTrap - for epilepsy, muscle spasms, and skin wrinkles, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/11/211130112506.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Oamenii de știință descoperă modul în care ardeii iuți pot influența simptomele ADHD prin conexiunile intestin-creier
- Ce au memoria umană și Google în comun?
- Risc mai mare de atac cerebral la persoanele cu tulburări psihiatrice
- Lissencefalia (tulburări genetice cu „creier neted”) ar putea avea o cauză comună și un posibil tratament
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Epilepsia...ereditara?
- Epilepsia si contraceptia-doresc un raspuns de la un medic
- Este sau nu epilepsie si daca da ce puteti sa-mi spuneti despre boala mea?
- Chist arahnoidian, epilepsie mioclonica
- Epilepsie-intrebare
- Camin-spital sau centru de ingrijire permanenta pt un bolnav de epilepsie
- Epilepsie in somn aveți coșmaruri. ?
- Epilepsie si diabet - pensie de boala
- Probleme angajare
- Instant pe baza de cicoare interzis bolnavilor de epilepsie?