Pâinea fermentată cu drojdie a avut rezultate promițătoare în prevenirea simptomelor de astm
©
Autor: Airinei Camelia

În studiu, cercetătorii au dezvoltat microcapsule conÈ›inând izolatul de drojdie prin metoda gelificării ionotrope È™i au preparat trei tipuri de pâine:
- una fermentată cu drojdie comercială (pâinea COM),
- pâinea UFMG-A905, È™i
- pâinea UFMG-A905 cu microcapsule (pâinea UFMG-A905-C).
Șoarecii BALB/c au fost sensibilizaÈ›i cu ovalbumină (OVA) sau soluÈ›ie salină È™i apoi provocati intranazal cu OVA. Grupurile de È™oareci au inclus: un grup tratat cu soluÈ›ie salină È™i provocat cu aceeaÈ™i soluÈ›ie (SAL), un grup tratat cu soluÈ›ie salină È™i provocat cu OVA (grupul OVA), È™i grupuri alimentate cu diferite tipuri de pâine È™i provocate cu OVA.
FuncÈ›ia respiratorie a fost măsurată, iar lavajul bronhoalveolar a fost analizat pentru producÈ›ia de citokine È™i numărul total de celule. De asemenea, au fost măsurate interleukinele în lavaj È™i în homogenatul de plămân.
Rezultatele au arătat că pâinea UFMG-A905-C a redus semnificativ hiper-responsivitatea căilor respiratorii comparativ cu grupul OVA. Parametrii unor hiper-responsivități au fost de asemenea reduÈ™i în grupul COM. Numărul total de celule È™i procentul de eozinofile în lavaj au fost mai mari în grupul OVA comparativ cu grupul SAL, dar acestea au fost semnificativ reduse în grupurile alimentate cu pâine. Nivelurile de IL-4, IL-5 È™i IL-13 au fost crescute în plămânii grupului OVA, însă nivelurile de IL-5 au fost reduse în grupurile alimentate cu pâine. Grupul UFMG-A905-C a prezentat niveluri semnificativ mai scăzute de IL-5 È™i IL-13, dar mai ridicate de IL-17A în plămâni.
Studiul a concluzionat că pâinea fermentată cu S. cerevisiae UFMG A-905 are un potenÈ›ial în prevenirea astmului, cu o reducere parÈ›ială a inflamaÈ›iei căilor respiratorii È™i o scădere a hiper-responsivității în cazul adăugării microcapsulelor. Aceste descoperiri deschid calea pentru investigaÈ›ii suplimentare privind rolul probioticilor în managementul astmului.
sursa: News Medical
Data actualizare: 22-06-2024 | creare: 22-06-2024 | Vizite: 607
Bibliografie
Yeast-fermented bread shows promise in preventing asthma symptoms, link: https://www.news-medical.net/news/20240620/Yeast-fermented-bread-shows-promise-in-preventing-asthma-symptoms.aspxImage by congerdesign on Pixabay
©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Radioterapia stimulează sistemul imunitar pentru a depăși rezistența la imunoterapie în cancerul pulmonar
- Prevalența nodulilor pulmonari solizi la nefumători
- Efectul expunerii la poluanții atmosferici și diagnosticul de cancer pulmonar
- Asociere între bolile alergice și riscul de cancer pulmonar: rezultate dintr-o meta-analiză
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Astm alergic?
- Nu -mi vine sa cred ca e astm !
- De un an i se infunda urechile
- Insuficienta respiratorie, astm bronsic
- Sufar de astm ajutati-ma..18 ani..va rog daca ma puteti ajuta
- Miraculos pt astm
- Singulair pentru astm
- Interpretare valori analize
- Interpretare analize