nu am avut astm pana acum si ca nici nu mi-a spus clar daca am, a spus ca ca "pare a fi"
am fost ieri la doctor pt ca diminata respiram greu. am fost pus la spirometru si au iesit urm valori la PEF post-8.27 pre-7.98 mi-a dat venatolin(salbutamol) si becloforte(beclometazona). mi-a spus prima data ca p unul dintre ele sa-l iau cand am probleme cu respiratia iar p celalalt d 4*2puf/zi si sa mai ma duc peste o luna. l-am mai intrebat eu caye ceva si pana la urma a zis ca pot sa le iau p amandoua si daca nu am probleme. cam 12-16 puff/zi din fiecare. am cautat p net si am vz ca becloforte e pt cei la care nu mai au efect celelalte bronhodilatatoare. prima mea intrebare (care o sa para prosta dar tinand cont ca era pima data cand auzeam de acele substante a fost cam greu d retinut)pe care trebuie sa-l iau constant si p care atunci cand am probleme? si a doua, sa urmez sfatul lui sau sa mai astept pana ajung la alt doctor.
trebuie sa mentionez ca nu am avut astm pana acum si ca nici nu mi-a spus clar daca am, a spus ca "pare a fi"
trebuie sa mentionez ca nu am avut astm pana acum si ca nici nu mi-a spus clar daca am, a spus ca "pare a fi"
3 comentarii
Depinde cat de frecvente sunt simptomele. Incercati deocamdata sa nu luati decat ventolin daca apare lipsa de aer. Daca nu, nu luati nimic. In nici un caz nu va administrati 16 puffuri din fiecare daca sunteti asimptomatic. Va sugerez oricum sa consultati un (alt) alergolog sau pneumolog.
m-ar interesa pt un baietel de 3ani si jumatate un tratament pt astm bronsic in evolutie. as vrea sa fie naturist. multumesc
Iti recomand un consult alergologic in vederea stabilirii etiologiei astmului, daca este astm, cu repetarea probelor functionale in pauza de ventolin.Terapia indicata si educatia ta de catre medicul mentionat, ca pacient nou diagnosticat, m-au ingrijorat!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 9singulair fara efecte adverse?
- 7respiratie insuficienta
- 23respir greu
- 4ma doare foarte tare in zona omoplatului..
- 17colargol..alergie e posibil?
- 4am nasul uscat si nu pot respira
- 4Insuficienta respiratorie cronica latenta
- 13De cateva luni din cateodata cand imi suflu nasul imi iese ceva negru
- 20De vreo 2-3 luni am interiorul gatului uscat si gura la fel.
- 3singulair pentru astm
- 4miraculos pt astm
- 8Astm Alergie sau altceva
- 24Cand doarme respira pe gura
- 5tuse frecventa dupa tratament antibiotic pentru infectie pulmonara
- 6Problema respiratorie
- 5Lipsa aer
- 5Suspect de astm!
- 1Astm sau bronsiectazie?
- 10Montelukast raspund la tratament?ce inseamna?
- 1Dificultate in repiratie si o durere mica in gat
Mai multe informații despre: Insuficienta respiratorie Astmul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: