Pandemia COVID-19 a afectat condiția fizica a copiilor

©

Autor:

Pandemia COVID-19 a afectat condiția fizica a copiilor
Restricțiile fără precedent din timpul pandemiei COVID-19 au avut un impact semnificativ asupra sănătății fizice și mentale a copiilor. Un nou studiu, realizat în urma unei colaborări internaționale între cercetătorii de la Universitatea din Australia de Sud, Universitatea Newcastle, Universitatea Edinburgh Napier și Universitatea Murdoch, arată că măsurile de izolare din timpul pandemiei au crescut rata obezității și numărul de copii clasificați drept inapți din punct de vedere fizic.
Studiul a evaluat modificările aptitudinii fizice, ale indicelui de masă corporală (IMC) și ale calității vieții legate de sănătate apărute pe parcursul unui an, între octombrie 2019 și noiembrie 2020, în timpul unei perioade dominată de restricții de circulație. În studiu au fost incluși aproape 180 de copii din Newcastle cu vârsta cuprinsă între 8 și 10 ani.

Rezultatele au arătat că, la un an de la începerea studiului, mai mult de jumătate dintre copii au fost clasificați drept „inapți” (comparativ cu 35% la momentul inițial) și 47% dintre copii au fost clasificați drept supraponderali sau obezi (comparativ cu 33% la momentul inițial). În ceea ce privește masa corporală a copiilor, aceasta a crescut în medie cu 6,8 kg, aproximativ de două ori cantitatea așteptată și anticipată într-o astfel de perioadă de timp.

Studiul evidențiază importanța vitală a aptitudinii fizice pentru sănătatea și bunăstarea copiilor, după pandemie. „Fitness-ul fizic este esențial pentru copiii de toate vârstele, deoarece este legat de o serie de rezultate de sănătate, inclusiv sănătatea inimii și a scheletului, compoziția corpului și bunăstarea mentală”, declară unul dintre autori, Naomi Burn, cercetător la Universitatea din Australia de Sud.

sursa: News Medical

Data actualizare: 06-05-2022 | creare: 06-05-2022 | Vizite: 445
Bibliografie
Study reveals concerning changes to children’s health and physical fitness post-pandemic, https://www.news-medical.net/news/20220428/Study-reveals-concerning-changes-to-childrene28099s-health-and-physical-fitness-post-pandemic.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Condiția fizică poate fi îmbunătățită semnificativ prin exerciții fizice de intensitate moderată
  • Îmbunătățirea dietei duce și la o mai bună condiție fizică
  • Tinerii care sunt în formă prezintă abilități cognitive superioare
  •