Pentru cine sunt adecvate exercițiile de tip HIIT (high-intensity interval training)?

©

Autor:

Pentru cine sunt adecvate exercițiile de tip HIIT (high-intensity interval training)?
Un studiu publicat recent în jurnalul științific Psychology of Sport and Exercise arată că exerciții fizice de tip HIIT (High Intensity Interval Training sau antrenamente în intervale de intensitate ridicată) pot fi realizate chiar și de cei care nu sunt sportivi, însă prin alternarea cu alte forme de exerciții fizice.
Cercetătorii au urmărit 30 de adulți sedentari, 18 bărbați și 12 femei, înainte și după ce au realizat exerciții HIIT în laborator și în timpul lor liber. Susținătorii HIIT spun că aceste exerciții rapide, antrenamentul durează maximum 30 de minute, ajută la slăbit mult mai bine decât formele tradiționale de activitate fizică.

Studiul a descoperit că voluntarii practicau HIIT în timpul liber, însă prin alternare cu alte exerciții. Deloc surprinzător având în vedere că cei care recomandă exercițiile HIIT spun că nu trebuie depășite 2-3 antrenamente pe săptămână.

Oamenii de știință oferă exemplul unui participant la studiu - părintele unui bebeluș. Atunci când cel mic doarme, „strecoară” un antrenament HIIT de 20 de minute, iar ziua următoare își lasă 60 de minute pentru o drumeție montană.

Următorul pas, spun cercetătorii, este să găsească uneltele necesare pentru a-i învăța pe oameni să practice exercițiile de tip HIIT fără un antrenor.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 23-09-2020 | creare: 23-09-2020 | Vizite: 535
Bibliografie
1. When is HIIT the best exercise fit?, https://www.sciencedaily.com/releases/2020/09/200921100345.htm
2. Unpacking the debate: A qualitative investigation of first-time experiences with interval exercise, https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1469029219307186
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Antrenamentul intermitent de înaltă intensitate îmbunătățește memoria spațială și neurogeneza în hipocamp
  • Felul în care antrenamentele de înaltă intensitate pot remodela metabolismul
  • Combinația HIIT + intermitent fasting duce la pierderea grăsimii abdominale
  •