Persistența deficienței de vitamina D în rândul populației solicită abordări personalizate

©

Autor:

Persistența deficienței de vitamina D în rândul populației solicită abordări personalizate
Vitamina D este esențială pentru menținerea sănătății osoase, funcția musculară, imunitatea și procesele celulare. Ea este sintetizată prin expunerea la soare și poate fi obținută din alimente și suplimente. Deficitul de vitamina D este comun și se asociază cu o serie de probleme de sănătate, de la boli osoase la afecțiuni cardiovasculare și scăderea imunității.
Un articol de revizuire publicat în revista Nutrients abordează problema prevalenței deficitului de vitamina D, în ciuda disponibilității acesteia prin expunerea la soare, alimentație și suplimente. Studiul subliniază importanța metodelor personalizate de suplimentare, pentru a răspunde nevoilor individuale bazate pe variații în metabolismul vitaminei D. Aceasta include luarea în considerare a factorilor precum vârsta, greutatea corporală, condițiile preexistente și stilul de viață, sugerând că un plan de nutriție precis și personalizat ar putea îmbunătăți eficacitatea intervențiilor cu vitamina D.

Printre beneficiile vitaminei D, cercetarea a identificat rolul său în reducerea ratelor de exacerbare și îmbunătățirea funcției pulmonare la pacienții cu BPOC, precum și potențialul său de a reduce severitatea infecțiilor respiratorii, inclusiv COVID-19, prin modularea răspunsului imun.

Cu toate acestea, evidența științifică este mixtă în ceea ce privește eficacitatea vitaminei D în prevenirea sau tratamentul unor boli specifice, cum ar fi diabetul sau bolile cardiovasculare, necesitând cercetări suplimentare pentru a clarifica aceste efecte.

În concluzie, studiul subliniază nevoia de strategii de suplimentare personalizate pentru a maximiza beneficiile vitaminei D, împreună cu o evaluare continuă a siguranței și eficacității suplimentării în diferite populații.

sursa: News Medical

Data actualizare: 19-04-2024 | creare: 19-04-2024 | Vizite: 145
Bibliografie
Vitamin D deficiency persists despite easy access, review suggests need for tailored supplements, link: https://www.news-medical.net/news/20240417/Vitamin-D-deficiency-persists-despite-easy-access-review-suggests-need-for-tailored-supplements.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Deficitul de vitamina D afectează 1 miliard de persoane în lume. Care sunt cauzele?
  • Legătura dintre locul de muncă și deficitul vitaminei D
  • Deficitul de vitamina D la copiii alăptați la sân
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum