Persoanele vegetariene mănâncă putine fructe, legume si cereale integrale

©

Autor:

Persoanele vegetariene mănâncă putine fructe, legume si cereale integrale
Un nou studiu sugerează că jumătate dintre persoanele vegetariene mănâncă cantități mai scăzute de fructe, legume și cereale integrale decât cele recomandate de ghidurile actuale.
Doar jumătate dintre participanții studiului au afirmat că mănâncă cel puțin un fruct pe zi, 75% au răspuns că mănâncă legume zilnic, iar 25% că se alimentează zilnic cu cereale integrale.

De asemenea, un număr relativ mic de participanți au susținut că mănâncă mai mult zahăr decât cantitatea recomandată. Jumătate consumau dulciuri și gustări sărate în fiecare săptămână iar 10% se hidratau zilnic cu băuturi bogate în zahăr.

Studiul a fost realizat sub forma unui chestionar online, incluzând 530 de femei și 278 de bărbați. Din total, 71% au susținut că au adoptat o dietă vegetariană din cauza schimbărilor climaterice la nivel global, în timp ce 64% au dorit să fie mai sănătoși.

Cercetarea nu a investigat posibilele deficite nutriționale ale participanților vegetarieni, spre exemplu deficitul de vitamina B12, vitamina D și fier.

Pentru aceste persoane, care elimină numeroase grupe de alimente din dieta lor, ar putea fi utilă administrarea de suplimente cu vitamine și minerale.

Participanții studiului erau adepții mai multor variante de diete vegetariene:
 • Dieta vegană, in care nu se consumă deloc produse animale
 • Dieta lacto-ovo vegetariană, in care se evită consumul de carne dar este încurajat consumul de produse lactate si ouă
 • Dieta flexitariană, in care se încearcă reducerea consumului de alimente din surse animale

sursa: News Medical

Data actualizare: 05-07-2022 | creare: 05-07-2022 | Vizite: 179
Bibliografie
People on plant based diets eat little fruit vegetables and whole grains.: https://www.news-medical.net/news/20220623/People-on-plant-based-diets-eat-little-fruit-vegetables-and-whole-grains.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
 • Eficiență pentru scădere ponderală și risc cardiovascular: dieta vegetariană vs. dieta mediteraneană
 • Dieta vegetariană/ flexitariană, benefică pentru talie și avantajoasă pentru buzunar
 • Vegetarienii ar putea avea un risc mai scazut de accident vascular cerebral
 • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
  Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
    intră pe forum