Postul poate aduce beneficii importante pentru sănătate, combinat cu o dietă săracă în calorii

©

Autor:

Postul poate aduce beneficii importante pentru sănătate, combinat cu o dietă săracă în calorii

O dietă bazată pe un aport redus de calorii ce nu este însoțită de o perioadă de post nu oferă suficiente beneficii pentru sănătate, sugerează un nou studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Wisconsin. În mod surprinzător, șoarecii care au mâncat mai puține calorii, dar care nu au ținut post niciodată, au murit mai tineri decât șoarecii care au mâncat cât și-au dorit, sugerând că doar restricția de calorii poate fi dăunătoare.
În ultimele decenii, oamenii de știință au descoperit că restricția calorică pe termen lung oferă o multitudine de beneficii la animale. Cercetătorii au presupus în mare măsură că beneficiile obținute în urma restricții calorice au fost determinate prin reprogramarea metabolismului. Însă, un nou studiu constată că aportul redus de calorii nu este suficient, postul fiind esențial pentru ca șoarecii să beneficieze pe deplin de beneficiile dietei. Noile descoperiri susțin dovezile preliminare conform cărora postul poate stimula sănătatea oamenilor. Cercetarea oferă îndrumări oamenilor de știință care încearcă să descopere adevăratele cauze ale beneficiilor de sănătate induse de dietă la animale și oameni.

În cadrul studiului actual, cercetătorii au conceput patru diete diferite pe care șoarecii le-au urmat în mod diferit. Un grup de șoareci a consumat oricâte alimente a vrut. Un alt grup a mâncat o cantitate completă de alimente, dar într-o perioadă scurtă de timp (post zilnic lung), fără a reduce caloriile. Celelalte două grupuri au primit aproximativ 30% mai puține calorii, fie o dată pe zi, fie dispersate pe parcursul întregii zile, ceea ce a însemnat că unii șoareci au avut un post zilnic lung, în timp ce alții au consumat aceeași dietă cu calorii reduse, dar nu au ținut post niciodată.

Conform concluziilor cercetării, s-a dovedit că multe dintre beneficiile atribuite inițial doar restricției de calorii, precum un control mai bun al zahărului din sânge, o utilizare mai sănătoasă a grăsimilor, protecția împotriva fragilității la bătrânețe și o durată mai lungă de viață, au necesitat inclusiv post.

Postul de unul singur, fără a reduce cantitatea de alimente consumate, a fost suficient pentru a îmbunătăți sensibilitatea la insulină și pentru a reprograma metabolismul. Ficatul șoarecilor care au ținut post a arătat, de asemenea, semnele distinctive ale unui metabolism mai sănătos. În timp ce șoarecii care au mâncat mai puține calorii fără a avea vreodată post au arătat un control îmbunătățit al zahărului din sânge, aceștia au murit, de asemenea, mai tineri. În comparație cu șoarecii care au mâncat mai puțin și au ținut post, șoarecii care au mâncat mai puțin au murit în medie cu aproximativ 8 luni mai devreme.

sursa: Science Daily


Data actualizare: 21-10-2021 | creare: 21-10-2021 | Vizite: 346
Bibliografie
Fasting is required to see the full benefit of calorie restriction in mice, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/10/211018112513.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Postul intermitent ar putea fi de ajutor împotriva diabetului
  • Postul intermitent reduce riscul cardiovascular?
  • Restricția calorică la persoanele fără tulburări de greutate ar putea întârzia îmbătrânirea
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum